Spring til hovedindhold

Nu bliver det lettere at flytte din pension til Nordnet

Det skal være let at få mest muligt ud af sin pension. Med vores nye online flytte-guide får du hjælp hele vejen, så du hurtigt kan få adgang til de konkurrencedygtige investeringsmuligheder på vores platform.

Det skal være let at få mest muligt ud af sin pension. Derfor gør vi det nu nemmere end nogensinde før at få overblik over, om du kan flytte din pension til Nordnet. Med vores nye online flytte-guide får du hjælp hele vejen – og selve flytteprocessen bliver også mere smidig, så du hurtigt kan få adgang til de konkurrencedygtige investeringsmuligheder på vores platform.

I Nordnet kan du spare op til pension helt uden faste gebyrer. Det kan få stor betydning for din økonomi, når du bliver ældre. Hvis du vil give dig selv en høj timeløn, kan det derfor være en god idé at bruge tid på at undersøge, om du kan flytte din pension.

Det lyder måske ikke af meget at spare en procent i omkostninger, men for en gennemsnitsdansker med 1 mio. kr. i pensionsopsparing kan det faktisk give en forskel på mere end 550.000 kr. over 20 år. Du kan lave beregningen med dine egne tal her og se forudsætningerne.

Derfor vil vi gerne gøre det nemt for dig at få mest muligt ud af din pension. Med vores nye online flytte-guide får du hurtigt et overblik over dine pensionsordninger og over hvilke ordninger, du kan flytte til Nordnet. Samtidig bliver flytteprocessen lettere for dig, så du hurtigst muligt kan komme i gang med at få mere ud af din pension.

Læs mere om, hvordan du flytter din pension, og prøv den nye flytte-guide her:

Hvilke pensioner kan flyttes?

I Nordnet arbejder vi for, at det skal være muligt for alle selv at bestemme, hvordan deres pensionsopsparing skal forvaltes – og hermed også at flytte deres pension til ordninger, hvor opsparingen ikke bliver spist af gebyrer. I dag er der desværre fortsat en række begrænsninger i forhold til, hvilke pensioner der kan flyttes. Ikke desto mindre er der alligevel op mod 800 kunder om måneden, der flytter deres pensionsordning til Nordnet.

I boksen nedenfor kan du se, hvilke pensionsordninger du typisk kan flytte til Nordnet i dag.

Pensionsordninger, du kan flytte til Nordnet:

Som udgangspunkt kan du flytte alle pensionsordninger, du har stående i en bank i dag. Det gælder således ratepension, kapitalpension og aldersopsparing. Det gælder, uanset om du foretager løbende indbetalinger på ordningen eller ej. Nordnet kan modtage både private og arbejdsgiveradministrerede ordninger og selvfølgelig også ordninger under udbetaling.

Bemærk, at pensionsordninger i banker ofte er placeret i såkaldte “puljeordninger” med høje løbende omkostninger. Her kan det være særligt fordelagtigt at flytte din ordning, da omkostningen ofte falder fra ca. 2% til 0,5% årligt, hvis du vælger en global indeksfond med god risikospredning i Nordnet.

Du kan tilsvarende flytte en ratepension, kapitalpension og aldersopsparing fra pensions-/livsforsikringsselskaber. Her skal du dog være opmærksom på, om der indgår en livrente i ordningen. Den kan du nemlig som udgangspunkt ikke flytte til Nordnet.


Ordninger, du ikke kan flytte, medmindre du har skiftet job eller er på vej på pension:

Hvis du har en aktiv pensionsordning oprettet som obligatorisk arbejdsmarkeds- eller firmapension gennem en arbejdsgiver, er det typisk ikke muligt at flytte den til Nordnet. Omvendt kan det ofte lade sig gøre, hvis der er tale om en ordning, som du ikke længere indbetaler på (en såkaldt ”hvilende ordning”). Det er ofte tilfældet, hvis du har skiftet job eller er på vej på pension. Indeholder ordningen også en livrente, kan det være muligt at flytte ordningen gennem vores samarbejde med PensionsSelskabet.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
jens fritze
jens fritze
2022-05-17 10:40

Der ligger en udfordring i det, for det “afleverende” pengeinstitut kan beregne sig omkostninger til at overføre/aflevere depotet, og det kan tage rigtig mange år før disse omkostninger er udlignet. Desværre.

Martin
Martin
2022-05-17 10:47

Kan man knytte en månedsopsparing til en aldersopsparingskonto, så man kan automatisere en månedlig investering for det maksimale årlige indskud/12? Min bank tager rigtig nok mere i omkostninger, men det er også ‘”fuldautomatisk”, inkl. justering fra år til år når indskudsgrænsen ændres.

Morten
Morten
2022-05-17 11:18

Tilmelder I jer også til PensionInfo, så det er lettere at få overblik over pensionen?

Karsten Andersen
Karsten Andersen
2022-05-17 12:31

Hej Anne, Tak for indlægget og det er fint at få gennemtænkt de muligheder man har. Jeg ville gerne kende lidt til hvorledes eksempelvis en rate eller aldersopsparing fungerer, når man kommer til det punkt at der startes en udbetaling. Er der en noget som stilles til side for udbetaling eller hvorledes er det/de setup der bruges? Hilsen Karsten

Anette Allerslev
Anette Allerslev
2022-05-17 16:08

hej Anne Jeg vil godt lige kommentere på, at det måske ikke er så nemt og lige til med jeres produkt. Som udgangspunkt kan man flytte alle pensionsordninger – ja. Men så er det alle forbeholdene slet slet ikke nævnt. Og der er mange af dem. Ét af dem, og korrigér mig hvis jeg har misforstået det, er at man som offentligt ansat er bundet af Moderniseringsstyrelsen klausul om ydelsessammensætningen i en pensionsordning. Det betyder, at der SKAL indgå en kollektiv børnepension i en given pensionsordning. Heraf kan jeg eks. ikke flytte min pension. Medmindre det f.eks. tilbydes i Nordnets… Læs mere

Thomas
Thomas
2022-05-17 18:23

Hvornår kommer I til at kunne håndtere livrenter? Der 95% af min pensionsopsparing er på policer med livrente. Og de der pensionsselskaber tager sig virkelig godt betalt for at investere mine penge.

Expat
Expat
2022-05-17 22:27

What choices do I have if I have a “livrente” and “ratepension”?

Bruno Rey
Bruno Rey
2022-05-18 08:32

Jeg har en mindre pensionsordning i Pension Danmark og har tidligere forsøgt på at få dette flyttet til min bank, men pensionsselskabet var ikke tilbøjelig til at tillade dette. Jeg læser dit indlæg sådan, at det ikke er et problem. Har Nordnet erfaringer med at flytte en pensionsordning fra Pension Danmark?

anonym
anonym
2022-05-18 12:41

Selvpension i bank .Kan flyttes til nordnet eller kan ikke flyttes til
nordnet?

Karin
Karin
2022-05-19 16:04

Jeg har en pension i PFA, jeg ikke længere betaler ind til, da jeg har skiftet job.
Jeg vil gerne flytte den til Nordnet. Men jeg ved at der er nogle særlige forhold med at jeg kan starte udbetalingen fem år før folkepensionsalderen. Tager jeg de særlige forhold med, hvis jeg flytter pensionen til Nordnet? Iflg. mit nye pensionsselskab følger forholdene med, hvis jeg flytter til dem, men jeg vil egentlig hellere investere selv hos jer.

Jens
Jens
2022-05-19 21:49

Hvad med PAL-skat? Så vidt jeg har kunnet forstå skal man betale PAL skat, når man opretter sit eget pensionsdepot her på Nordnet og begynder og investere i aktier og lign. Har nemlig selv et hos jer, hvor man skal betale PAL skat ved årets udgang.

Marianne Jørvad
Marianne Jørvad
2022-06-07 20:32

Hej Anne
Kan man flytte en aktiesparekonto

Mvh
Marianne