Spring til hovedindhold

Nu bliver det lettere at flytte din pension til Nordnet

Det skal være let at få mest muligt ud af sin pension. Med vores nye online flytte-guide får du hjælp hele vejen, så du hurtigt kan få adgang til de konkurrencedygtige investeringsmuligheder på vores platform.

Det skal være let at få mest muligt ud af sin pension. Derfor gør vi det nu nemmere end nogensinde før at få overblik over, om du kan flytte din pension til Nordnet. Med vores nye online flytte-guide får du hjælp hele vejen – og selve flytteprocessen bliver også mere smidig, så du hurtigt kan få adgang til de konkurrencedygtige investeringsmuligheder på vores platform.

I Nordnet kan du spare op til pension helt uden faste gebyrer. Det kan få stor betydning for din økonomi, når du bliver ældre. Hvis du vil give dig selv en høj timeløn, kan det derfor være en god idé at bruge tid på at undersøge, om du kan flytte din pension.

Det lyder måske ikke af meget at spare en procent i omkostninger, men for en gennemsnitsdansker med 1 mio. kr. i pensionsopsparing kan det faktisk give en forskel på mere end 550.000 kr. over 20 år. Du kan lave beregningen med dine egne tal her og se forudsætningerne.

Derfor vil vi gerne gøre det nemt for dig at få mest muligt ud af din pension. Med vores nye online flytte-guide får du hurtigt et overblik over dine pensionsordninger og over hvilke ordninger, du kan flytte til Nordnet. Samtidig bliver flytteprocessen lettere for dig, så du hurtigst muligt kan komme i gang med at få mere ud af din pension.

Læs mere om, hvordan du flytter din pension, og prøv den nye flytte-guide her:

Hvilke pensioner kan flyttes?

I Nordnet arbejder vi for, at det skal være muligt for alle selv at bestemme, hvordan deres pensionsopsparing skal forvaltes – og hermed også at flytte deres pension til ordninger, hvor opsparingen ikke bliver spist af gebyrer. I dag er der desværre fortsat en række begrænsninger i forhold til, hvilke pensioner der kan flyttes. Ikke desto mindre er der alligevel op mod 800 kunder om måneden, der flytter deres pensionsordning til Nordnet.

I boksen nedenfor kan du se, hvilke pensionsordninger du typisk kan flytte til Nordnet i dag.

Pensionsordninger, du kan flytte til Nordnet:

Som udgangspunkt kan du flytte alle pensionsordninger, du har stående i en bank i dag. Det gælder således ratepension, kapitalpension og aldersopsparing. Det gælder, uanset om du foretager løbende indbetalinger på ordningen eller ej. Nordnet kan modtage både private og arbejdsgiveradministrerede ordninger og selvfølgelig også ordninger under udbetaling.

Bemærk, at pensionsordninger i banker ofte er placeret i såkaldte “puljeordninger” med høje løbende omkostninger. Her kan det være særligt fordelagtigt at flytte din ordning, da omkostningen ofte falder fra ca. 2% til 0,5% årligt, hvis du vælger en global indeksfond med god risikospredning i Nordnet.

Du kan tilsvarende flytte en ratepension, kapitalpension og aldersopsparing fra pensions-/livsforsikringsselskaber. Her skal du dog være opmærksom på, om der indgår en livrente i ordningen. Den kan du nemlig som udgangspunkt ikke flytte til Nordnet.


Ordninger, du ikke kan flytte, medmindre du har skiftet job eller er på vej på pension:

Hvis du har en aktiv pensionsordning oprettet som obligatorisk arbejdsmarkeds- eller firmapension gennem en arbejdsgiver, er det typisk ikke muligt at flytte den til Nordnet. Omvendt kan det ofte lade sig gøre, hvis der er tale om en ordning, som du ikke længere indbetaler på (en såkaldt ”hvilende ordning”). Det er ofte tilfældet, hvis du har skiftet job eller er på vej på pension. Indeholder ordningen også en livrente, kan det være muligt at flytte ordningen gennem vores samarbejde med PensionsSelskabet.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
33 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Martin Grøn
Martin Grøn
2024-04-09 07:53

Jeg har en lille pulje ratepension fra et kortere ansættelsforhold i 2018. Min hovedpension står i et andet pensionsselskab. Vil det være muligt at flytte den lille pulje til nordnet (aktiespare konto) så for at have lidt mere aktiv engagement (sjov) end man har det på ratepensionen. Er det muligt og er det noget med udbetalingstidspunkter jeg skal være opmærksom på i forhold til ratepensionerne?

Karen L
Karen L
2023-08-25 13:51

Har I info hvordan man gør når det kommer til udbetalingen af ratepension ? Skal man selv sælge sine positioner, hvor ofte og hvad sker der hvis ens investerede beløb falder eller stiger, når udbetalingerne er begyndt? Altså hvordan ved man så hvor meget man skal sælge for ifht ens rate?

Nordnet Danmark
Svar til  Karen L
2023-08-29 12:01

Hej Karen. Når du starter udbetaling af din ratepension, vælger du, hvordan du vil have den udbetalt. Du skal selv sørge for at sælge. Får du fx ratepensionen udbetalt månedligt, skal du hver måned sørge for at have beløbet til udbetaling stående på pensionsdepotet. 

I forhold til om det investerede beløb falder eller stiger, vil saldoen på din ratepension blive opgjort ved årsskiftet. Ud fra saldoen beregner vi, hvad den månedlige udbetaling vil være det kommende år – og så ved du, hvor meget du skal sørge for at sælge for over året.

Simon
Simon
2023-05-09 00:52

Hej Anne. Er det muligt at flytte pensioner fra udlandet, i dette tilfælde Sverige?

Nordnet Danmark
Svar til  Simon
2023-05-11 15:02

Hej Simon. Du kan som udgangspunkt ikke flytte pensioner fra udlandet til Nordnet. De har nemlig ikke de samme regler for skat og udbetaling af pension. Har du danske ordninger, kan du få et overblik over hvilke pensioner, du kan flytte til os, når du prøver vores online flytte-guide.

Gæst
Gæst
2022-09-21 19:55

Hej Anne
Jeg har en forespørgsel 😊 Nu har jeg langt om længe med hjælp fra pensionsselskabet fået flyttet en tidligere arbejdsgiveradministreret pensionsordning fra PFA til Nordnet og AP (livrente). Jeg fik i sin tid af vide at jeg fik fuld råderet over ordningerne, men nu viser det sig at der stadig figurerer en klausul ift. tilbagekøb mm. Så alligevel har jeg ikke fuld råderet over mine penge. Så kunne jeg lige så godt have beholdt dem i PFA og beholdt forsikringer osv. Kan det virkelig være rigtig?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-09-23 15:39

Hej Dennis
 
Du bliver selvfølgelig kontaktet direkte af os. Helt kort handler det om, at når din arbejdsgiver har lavet en aftale med en fagforening og aftalt nogle vilkår, så følger vilkårene også med, når du flytter din pension til et andet sted. Vi viderefører din ordning med eksisterende vilkår, og du har fuld råderet til at handle til lave omkostninger her hos os.
 
Mvh Anne…

Gæst
Gæst
2022-06-09 11:59

Jeg synes meget ofte i skriver og sender mails om dette med flytning. Jeg har stadig til gode at se information om hvad det betyder for de vilkår mange har på deres ordninger, f.eks. 60 års ret? Kan vi regne med at I kan få den til at følge med og er der undtagelser?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-09 14:26

Hej Christian, din udbetalingsalder følger altid med, når du flytter din pension. Du skal være opmærksom på ikke at slå to ordninger med forskellig udbetalingsalder sammen – og derfor opretter vi som udgangspunkt altid et nyt depot til dig, når du flytter en pensionsordning til Nordnet. Du kan læse mere om at flytte pensioner her Vi hjælper dig med at flytte pension. | Nordnet og du er også altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. mvh Anne

Gæst
Gæst
2022-06-07 20:32

Hej Anne
Kan man flytte en aktiesparekonto

Mvh
Marianne

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-08 11:04

Hej Marianne, du kan desværre ikke flytte en aktiesparekonto.Her er du nødt til at lukke din eksisterende konto og oprette en ny, hvis du vil flytte til Nordnet. Til gengæld har vi “intro-tilbud”, så du kan handle til 10 kr pr handel frem til Skt Hans! mvh Anne

Gæst
Gæst
2022-05-19 21:49

Hvad med PAL-skat? Så vidt jeg har kunnet forstå skal man betale PAL skat, når man opretter sit eget pensionsdepot her på Nordnet og begynder og investere i aktier og lign. Har nemlig selv et hos jer, hvor man skal betale PAL skat ved årets udgang.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-05-20 12:25

Hej Jens, du skal betale PAL-skat på alle pensionsordninger – uanset om de står i et pensionsselskab, en bank eller hos Nordnet. PAL-skatten er på 15,3% af dit afkast og afregnes automatisk hvert år ud fra ændringen i værdien på din pensionsopsparing. mvh Anne

Gæst
Gæst
2022-05-19 16:04

Jeg har en pension i PFA, jeg ikke længere betaler ind til, da jeg har skiftet job.
Jeg vil gerne flytte den til Nordnet. Men jeg ved at der er nogle særlige forhold med at jeg kan starte udbetalingen fem år før folkepensionsalderen. Tager jeg de særlige forhold med, hvis jeg flytter pensionen til Nordnet? Iflg. mit nye pensionsselskab følger forholdene med, hvis jeg flytter til dem, men jeg vil egentlig hellere investere selv hos jer.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-05-20 12:23

Hej Karin, vi viderefører de udbetalingsvilkår, der er på ordningen. mvh Anne

Gæst
Gæst
2022-05-18 12:41

Selvpension i bank .Kan flyttes til nordnet eller kan ikke flyttes til
nordnet?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-05-18 16:26

Hej, selvpension kan desværre ikke flyttes til Nordnet. mvh Anne

Gæst
Gæst
2022-05-18 08:32

Jeg har en mindre pensionsordning i Pension Danmark og har tidligere forsøgt på at få dette flyttet til min bank, men pensionsselskabet var ikke tilbøjelig til at tillade dette. Jeg læser dit indlæg sådan, at det ikke er et problem. Har Nordnet erfaringer med at flytte en pensionsordning fra Pension Danmark?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-05-18 15:43

Hej Bruno, vi kan desværre ikke sige, at der ikke er problemer. Som beskrevet nærmere i den blå boks i blogindlægget ovenfor er det kun under visse omstændigheder, du typisk kan flytte en pensionsordning fra et arbekdsmarkedspensionsselskab. Og hvis Pension Danmark tidligere har afvist at flytte din opsparing til en bank, vil det formentlig også gøre sig gældende her. Den bedste mulighed i disse situationer plejer at opstå, hvis du skifter job (og får en anden pensionsordning) eller i forbindelse med at du går på pension. mvh Anne

Gæst
Gæst
2022-05-17 22:27

What choices do I have if I have a “livrente” and “ratepension”?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-05-17 22:52

Hi Expat, it is (unfortunately) not a simple question to answer. Have you tried the new “moving guide”? Nordnet can receive the ratepension, but not the livrente. Sometimes you are able to move just the ratepension, sometimes they need to go together – and then it becomes more complicated. If you do not get the answer you are looking for from the “moving-guide”, you could always ask your current pension provider. You are also always wellcome to contact our customer service. Kind regards Anne

Gæst
Gæst
2022-05-17 18:23

Hvornår kommer I til at kunne håndtere livrenter? Der 95% af min pensionsopsparing er på policer med livrente. Og de der pensionsselskaber tager sig virkelig godt betalt for at investere mine penge.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-05-17 21:14

Hej Thomas, jeg kan desværre ikke sætte en dato på – det kræver nemlig et livsforsikringsselskab at kunne tilbyde en livrente. Men du kan roligt regne med at det er noget der står højt på vores ønskeliste! mvh Anne. NB. Hvis dine policer både indeholder livrente og fx ratepension, kan det nogle gange være en mulighed at “skille dem ad”. Enten ved kun at flytte den del, der indeholder ratepension (men det tillader mange pensionsselskaber ikke) – eller via vores samarbejdspartner, Pensionsselskabet. Jeg kan ikke love at det kan lade sig gøre, men måske værd at undersøge? Læs evt mere… Læs mere