Spring til hovedindhold

Ny global modelportefølje

Den næste tid vil Thorleif Jackson udvælge en ny global modelportefølje – med rigtige aktier, rigtige penge og rigtige omkostninger, så den bliver så realistisk som muligt. Se, hvad han overvejer at investere i her.

Nordnet har spurgt, om jeg vil udvælge en ny global modelportefølje, som læserne kan følge her på deres blog. Jeg satser på at etablere en portefølje med rigtige aktier, rigtige penge og rigtige omkostninger, så den bliver så realistisk som muligt. Her er, hvad jeg overvejer at købe indtil videre.

Jeg har følgelig oprettet et nyt depot og indsat et passende beløb. Tanken er, at jeg over de næste dage og uger vil købe 10-15 aktier til porteføljen. Ca. hver tredje måned vil jeg gøre status for porteføljen, hvor jeg vil sammenligne porteføljens afkast med markedsafkastet og kommentere udviklingen. Jeg regner med at justere porteføljen fire gange årligt i forbindelse med de kvartalsvise statusopgørelser. Jeg vil formentlig også skrive indlæg om nogle af selskaberne i mellem statusopgørelserne.

Jeg overvejer pt. at købe følgende aktier til porteføljen:

I skrivende stund har jeg ikke truffet en endelig beslutning om præcis hvilke aktier, jeg vil købe, og hvilken vægt de enkelte aktier skal have. Jeg forbeholder mig derfor retten til at ændre ovenstående sammensætning. Når aktierne er købt, vil jeg lave første statusopgørelse. Derefter planlægger jeg som nævnt at lave kvartalsvise opdateringer.

Porteføljen er ikke ment som en købsanbefaling af de nævnte aktier. Aktieinvestering er forbundet med høj risiko for tab. Alle aktier kan falde markant, uanset hvor grundigt man har studeret dem på forhånd, og uanset hvad diverse eksperter mener. Ingen kender fremtiden. Hvis du ikke kan klare, at dine aktier falder 40-50% på kort tid, bør du nok slet ikke eje aktier, for den slags dramatiske fald optræder desværre erfaringsmæssigt omtrent hver 10. år.

Den nye portefølje er ment som inspiration til, hvordan man først kan etablere og dernæst efterfølgende monitere og justere en global portefølje via Nordnets handelsplatform.

Jeg håber, I vil synes om projektet. Og I er velkomne til at skrive en kommentar eller et spørgsmål nedenfor, som jeg vil forsøge at besvare.

Disclaimer:
Thorleif Jackson ejer forud for porteføljens etablering aktier i følgende selskaber: LEG Immobilien, Pandora, Globe Life, Fiserv, Berkshire Hathaway, HDFC Bank, Jinhui Shipping, JD.com og Canadian Solar. Når porteføljen er etableret vil skribenten eje aktier i alle porteføljeselskaberne, da der er tale om en rigtig portefølje tilhørende Thorleif Jackson.

Dette materiale er udarbejdet af Thorleif Jackson og indeholder information, der kan anses for at være en investeringsanbefaling i henhold til Markedsmisbrugsforordningen (Europa-Parlamentets og Rådets forordning 596/2014), dvs. information som anbefaler eller foreslår en investeringsstrategi. Nordnet Bank, filial af Nordnet Bank AB, Sverige (Nordnet), har ikke deltaget i udarbejdelsen, gennemgået eller foretaget ændringer i materialet. Thorleif Jackson har ansvaret for materialets indhold, og at det lever op til gældende lovgivning og regler.

Materialet har ikke været forelagt de omtalte selskaber.

Dette materiale blev offentliggjort første gang den 7. juni 2022 kl. 12.00.

Indholdet i dette materiale udgør ikke personlig investeringsrådgivning. Det er vigtigt, at du som investor træffer dine investeringsbeslutninger ud fra din egen vurdering af information fra forskellige kilder. Nordnet påtager sig intet ansvar for direkte eller indirekte tab som følge af brug af information fra dette materiale. Materialet må ikke gengives uden Nordnets udtrykkelige samtykke.

Thorleif Jackson modtager honorar fra Nordnet. Honoraret er aftalt på forhånd og er ikke afhængig af materialets indhold eller de virksomheder, som er omtalt heri.

Det kan forekomme, at Nordnet har positioner i værdipapirer, der omtales i materialet. En sådan beholdning er da alene af administrative hensyn og uden fortjeneste for Nordnet.

Nordnet er under tilsyn af Finansinspektionen i Sverige og det danske Finanstilsyn.

Der er altid en risiko forbundet med at investere. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
12 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-07-26 09:31

hej thorleif,

fresenius har været i bearmarket siden 2017. Mon de har råd til at fortsætte med at forhøje udbytter, og faldende indtjening samt høj gæld?!

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-07-28 12:54

Hej Alex, Fresenius’ forventede udbytte for 2022 på 0,97 euro svarer til 29% af den forventede indtjening på 3,29 euro. Med en så lav payout ratio føler jeg at udbyttet er ret sikkert, og der skulle også være plads til forhøjede udbytter i de efterfølgende år. Men ingen kender fremtiden, og der kan ske uforudsete ting og sager? Inden dagens nedjustering forventede Fresenius nogenlunde uændret indtjening i 2022 og pænt stigende indtjening i 2023 og 2024. Efter nedjusteringen må vi desværre forvente faldende indtjening i 2022. Men mon ikke indtjeningen trods nedjusteringen når nye højder i 2023 og 2024. Det… Læs mere

Gæst
Gæst
2022-06-19 10:18

Fantastisk. Glæder mig. Hvor vil man kunne se porteføljen?

Gæst
Gæst
2022-06-14 10:08

Det kunne være interessant at høre, hvorfor du synes Jinhui igen er spændende. Den har været en ørkenvandring for dig tidligere, og topledelsen stadig ligeså stædig som altid, så hvorfor…………

Gæst
Gæst
2022-06-13 13:10

Hej Thorleif

Hvor er grunden til at du ikke har udvalgt nogle deciderede techaktier (udover solpaneler), her er der nogle enorme muligheder for tiden? Jeg tænker her både på store virksomheder som google, meta, nvidia, microsoft, apple. Men også vækstaktier som Zoom, Roku, Unity og ikke mindst tesla

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-15 13:50

Hej Kent,
Jeg investerer helst i aktier, der er lette at analysere og forstå. Jeg synes det er svært at forstå mange af teknologiselskaberne. For mig er det lettere at forstå et selskab som Fresenius, der har en stabil forretning og har forhøjet udbyttet 29 år i træk. Jeg er enig i at aktier som Meta og Apple ligner gode investeringer.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-17 09:53

Okay det giver mening, det er det samme vi hører warren buffet sige og det fungerer jo i hvert fald for ham. Det er også korrekt at det kræver en del mere research at være up to date i tech da der hele tiden kommer nye revolutionerende produkter, men det er netop også derfor mulighederne er så store på dette område. Jeg tænker at man går glip af rigtigt store muligheder hvis man ikke eksponerer sig selv for bare lidt tech i denne tid hvor tech er nede på vanvittigt lave niveauer. Eksempelvis har vi jo også mindre komplicerede techaktier… Læs mere

Gæst
Gæst
2022-06-13 12:42

Hej Thorleif og godt at have dig tilbage. Har fulgt dine indlæg gennem mange år og lært så meget af dem. Måske upassende at spørge om, men vil du løfte sløret for hvad et “passende beløb” er du investerer for her?

Gæst
Gæst
2022-06-09 08:59

Hej Thorleif. Kan du løfte sløret for dine udvælgelseskriterier? Er det samme valuetilgang som din danske Fundamentalportefølje? Indgår der overvejelser om spredning på sektorer og/eller geografiske regioner?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-06-10 11:38

Hej Jens, Jeg er i bund og grund valueinvestor. Jeg siger som Chalie Munger: Al intelligent investering er valueinvestering. Når det er sagt forsøger jeg at købe selskaber, der både er billige og har kvalitet over gennemsnittet. I den nye portefølje har jeg forsøgt at skabe en god spredning på brancher og geografier, ved at vælge aktier fra 13 forskellige brancher og 9 forskellige lande. Porteføljen omfatter tre deciderede Emerging Markets aktier med samlet vægt på 18%: HDFC Bank, Jinhui Shipping og JD.com. Dertil kommer Canadian Solar (5% vægt), som har hovedkvarter i Canada men kan ses som en Emerging… Læs mere

Gæst
Gæst
2022-06-07 19:42

Det var gode nyheter! Du har vært en stor inspirasjon for meg gjennom mange år og har lært mye som jeg laget min egen strategi ut i fra.

Gæst
Gæst
2022-06-07 16:57

Godt at have dig tilbage Thorleif – jeg var tidligere kæmpefan og bliver det helt sikkert igen 😉