Spring til hovedindhold

Ny tjeneste hjælper dig med at spare stort på din pension

Hver fjerde dansker mister penge på klatpensioner – op til 50.000 kr. kan forsvinde til gebyrer. Mød Penly som er på en mission om at give bedre overblik over pensioner, og hvor der kan være penge at spare for dig.

Dette indlæg er skrevet af Kourosh Rasmussen fra Penly, som er en ny tjeneste, der hjælper danskerne med at få overblik over deres pension og lån. I indlægget her kan du læse mere om, hvordan Penly fungerer, og hvordan det kan hjælpe danskerne med at forstå deres pension.

Kourosh Rasmussen, CEO i Penly

Alle ved, at vores tænder holder meget længere, hvis vi jævnligt går til tandlæge. Bilen holder længere ved at få et årligt servicetjek. Men når det kommer til vores økonomi, lukker vi mange gange øjnene og håber, at det hele nok skal gå. Dette er i særlig grad tilfældet med vores pensioner og lån. I Penly har vi gennemgået over 800 familiers økonomi i de sidste 1½ år. På den baggrund kan vi konstatere, at en almindelig familie relativt nemt kan få ca. 1 mio. kr. ekstra i deres økonomi, ved at overvåge og optimere deres opsparing og lån sammen med en økonomisk rådgiver.

Økonomisk rådgivning skal være for alle

Der findes mange rådgivningstilbud til de velhavende danskere. Hvis man har over 3-4 mio. kr. gemt i sine investeringer, hører man typisk i den gruppe hos banker og pensionskasser, som kan få denne rådgivning. Det ved vi, for vi har selv udviklet nogle af de værktøjer, som formuerådgiverne benytter sig af, når de rådgiver de velhavende kunder. Vi synes dog, at økonomisk rådgivning burde være tilgængelig for alle, uanset hvor lidt eller hvor meget, der står på kontoen.

Derfor har vi udviklet Penly, som skal hjælpe dig til at få det fulde overblik over din økonomi, uden at det koster en formue. Blot ved at indtaste eller uploade oplysninger om din økonomi, kan vores algoritmer fortælle, om der er potentiale i økonomien til mere. Målet er at give dig viden og ruste dig til at få mere ud af din bank, pensionskasse, mv. Det betyder i sidste ende flere penge til dig selv.

Et digitalt tjek, der betaler sig

Hos Penly er vi startet i pensionshjørnet. For det er her, vi danskere har det meste af vores opsparing placeret. Penlys PensionsTjek giver dig overblik over dine pensioner. Det gælder uanset, om du er ny pensionsopsparer, eller om du er lige ved at bevæge dig ud af arbejdsmarkedet. Vi gør dig opmærksom på, om der f.eks. er klatpensioner eller frie policer, som du mister penge på. Er der f.eks. flere opsparinger hos samme pensionskasse, får du det at vide – det kan være uhensigtsmæssigt, da du i så fald betaler dobbelt op på administrationsomkostninger. Omvendt kan der også være gode grunde til at have flere depoter, f.eks. hvis en ordning har en udbetalingsret ved 60 år, mens den anden ordning i samme pensionskasse først må udbetales fra ens 65. år. Dette og meget mere kan vores digitale PensionsTjek fortælle blot ved upload af en PensionsInfo-rapport.

Det er gratis at oprette en profil og tage Penlys PensionsTjek. Og har du bagefter brug for at tale med en pensionsrådgiver, kan du nemt booke et møde med en uvildig rådgiver gennem Penly.

Hver 4. mister penge på klatpensioner – er du en af dem?

Vidste du, at klatpensioner er et stort problem i Danmark? En klatpension er en pension, du ikke længere indbetaler til. Hvis den er på under 50.000 kr., forsvinder den helt af sig selv – den bliver nemlig spist af gebyrer. Blandt Penlys brugere ser vi, at lidt mere end hver fjerde bruger har minimum én klatpension, som i gennemsnit er på 15.000 kr. Det er mange penge, der forsvinder i den blå luft. Medmindre man gør noget ved det.

Måske er disse penge bedre brugt på aktiver, hvor de får mulighed for at yngle? Men inden du kaster dig ud i at flytte klatpensionen, er det en god idé, at du sikrer dig, at der ikke er knyttet særlige garantier til ordningen. Det kunne f.eks. være ret til tidlig udbetaling af din pension mv.

Nyt forskningsprojekt skal få pensionerne til at yngle hurtigere

Hos Penly vil vi gerne give vores brugere endnu flere svar om pension. Derfor har vi i samarbejde med DTU startet et forskningsprojekt, der skal gøre os i stand til at fortælle om dine pensioner vokser, som de skal. Hypotesen i forskningsprojektet er, at flere små observationer over tidfortæller en mere sigende historie end et meget detaljeret øjebliksbillede. Ved blot at analysere udviklingen i de PensionsInfo-filer, som deltagerne uploader månedligt eller hver anden måned på penly.dk, vil vi forsøge at identificere både problemer og muligheder i dine pensioner i tide. En handling nu og her kan måske have potentiale til at give dig 1 mio. kr. ekstra som pensionist, uden at du skal spare mere af den grund.

Vil du deltage i forskningsprojektet?

Det eneste, deltagerne i forskningsprojektet skal gøre, er at uploade en PensionsInfo-rapport én gang om måneden. Jo flere der gør det, jo bedre data giver vi forskerne at arbejde med. Er du interesseret i at deltage i forskningsprojektet, kan du tilmelde dig som testperson her.

Hør mere om forskningsprojektet

Vi afholder et webinar om forskningsprojektet, og du er meget velkommen til at deltage. Tilmeldingen er gratis, men vi har et begrænset antal pladser:

Onsdag den 23. november 2022 klokken 16:30.

Tilmeld til webinaret her: https://event.webinarjam.com/register/5/m4651u3

Har du fået mod på vide mere om dine pensioner, så opret en gratis profil på penly.dk og tag et PensionsTjek på under fem minutter.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet af Penly. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
6 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-10-08 13:15

Det store problem med Nordnet er, at de ikke indberetter til PensionsInfo, som I tilsyneladende baserer jer på. Har I en løsning på det, så man kan få vist de forventede udbetalinger fra en ratepension i Nodnet?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-10 17:32

Hej Morten, Jeg forstår på Nordnet, at de har en opgave på deres backlog om rapportering til PensionsInof. Nordnet ordninger ordninger bliver derfor fanget gennem PensiosInfo, når de når dertil. I mellemtiden vil vi gerne tilføje en mulighed i Penly, hvor brugeren selv kan tilføje de manglende ordninger ind, inklusiv dem fra Nordnet. Vil det være noget, som du vil være interesseret i? Det kræver selvfølgelig lidt ekstra indtastning med seneste status fra Nordnet ordningen, hver gang man uploader en ny PensionsInfo fil. Vi har også overvejet direkte integration til NordNet. Men det har lidt længere udsigter.   Med bedste… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-20 20:44

Hej Kourosh

Tak for dit svar. Det er meget opmuntrende, at Nordnet er på vej med indberetning til PensionsInfo. Jeg har tre depoter hos Nordnet. Så jeg tænker at jeg vil foretrække at afvente denne løsning frem for at skulle taste selv.

Jesper
Jesper
Svar til  Gæst
2023-03-08 14:59

Nordnet har “været i gang med pensionsinfo integration” siden ca. 2017 hvis man ser i gamle diskussionsgrupper. Det er ret tydeligt at Nordnet ikke gider prioritere det. Så det skal I nok ikke sidde og vente på 😉

Anonym
Anonym
Svar til  Jesper
2023-08-29 14:26

2023 august…. Der ventes stadig

Michael
Michael
Svar til  Gæst
2023-11-13 12:48

November 2023 og vi venter fortsat.