Spring til hovedindhold

PP Capitals første børsnoterede aktiefond er kommet godt fra start

Dette indlæg er markedsføring.

Det er snart et halvt år siden PP Capital StockPick blev introduceret og starten har været præget af markedsuro og store aktiefald. StockPick har dog levet op til vores ambition om at skabe gode afkast, også i nedgangstider. I 2019 har vi leveret et afkast på hele 13,33 procent – og ligger i øjeblikket nummer 1 på Morningstars liste over tilsvarende fonde. Den stærke udvikling i 2019 gør at fonden nu samlet set har givet et positivt afkast i sin levetid – det skal sammenlignes med det generelle marked, der har været præget af tab omkring 5 procent i samme periode. Vores målsætning om, at have robuste og stabile aktier, der klarer sig bedre i opgangstider og ikke falder helt så meget som andre aktier, når markederne er under pres, er derfor til fulde opnået i perioden.

Afkastet er hjulpet godt på vej af stærk performance fra Simcorp A/S, William Demant A/S, GN Store Nord A/S og DSV A/S. Højdespringeren har været Chemometec A/S, der er steget over 40% og har bidraget med 0,5% til porteføljens samlede afkast.

Grundlæggende ser vi positivt på aktiemarkedet. Mange danske aktier er fortsat lavt prissat efter faldene i 2018 og vi ser gode muligheder for, at danske aktier kan stige yderligere i 2019. Vores nuværende sammensætning i fonden afspejler dette synspunkt.

Case – Flughafen Wien

Vi har af flere omgange fremhævet Wiens Lufthavn som en stærkt investering. Aktien er attraktivt prissat på børsen i Wien, og selskabet har netop udsendt foreløbige tal for regnskabsåret 2018. Der er tale om særdeles positive tal. Hovedpunkterne for de foreløbige tal er:

  • Historisk stor trafik gennem Wiens lufthavn, med 27 mio. passagerer i 2018
  • En vækst i nettoresultatet på 10% i 2018
  • En forøgelse i udbyttet for 2018 på hele 30%, hvilket er naturligt, idet gælden stort set er betalt væk af de løbende overskud
  • En forventet vækst i passagerer i den samlede gruppe på 8-10% i 2019
  • En forventet vækst i indtjeningen i 2019 på 10%, som vi forventer vil blive overgået

Vi ser denne aktie som et godt eksempel på den type aktier, vi gerne investerer i. Aktien leverer en løbende fin fremgang, med stigende udbytter, og den klarede sig ligeledes fint gennem efterårets fald.

Bemærk, at ovenstående ikke er rådgivning. Historisk afkast ikke er en garanti for fremtidigt afkast.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer