Spring til hovedindhold

Profilerne du skal følge på Shareville

På vores sociale netværk, Shareville, kan du kopiere andre investorers strategi og få tips til dine egne investeringer. I dag finder du mere end 230.000 porteføljer, som du kan blive inspireret af. Men med så mange profiler at vælge mellem, kan det være svært at finde frem til hvem, man skal følge. Derfor har vi nu samlet ti nordiske profiler, som, vi synes, er værd at følge. OBS: Du kan også følge med hos de finske profiler ved hjælp af oversættelsesfunktionen på Shareville.

Danske profiler

MJBHANSEN
Med et langsigtet syn på aktiemarkedet, som ifølge ham selv ikke kan påvirkes af tendenser og hype, er Mark Jin Birk Hansen blevet en populær profil med sin tre-stjernede portefølje. Han købte sin første aktie for otte år siden, da han var 18 år, og har de seneste fem år skabt et afkast på mere end 250 procent – alt imens han har fastholdt et stabilt risikoniveau. Marks portefølje bærer præg af hans fokus på det danske og amerikanske aktiemarked. Han deler også månedlige opdateringer, hvor han reflekterer over sin portefølje.

Læs interviewet med Mark: Mark lader sig ikke påvirke af stemninger – porteføljen er steget mere end 50 % det seneste år.

JGS_
Julie ”JGS_” Stahrenberg købte sin første aktie for et år siden, men har på trods af det allerede to stjerner på Shareville. Ved siden af et fuldtidsjob og et liv med to små børn bruger hun sin fritid på at læse op på selskaber for at finde nye potentielle aktier at investere i. Hendes portefølje er bredt investeret og indeholder flere forskellige nordiske aktier, men slog alligevel alle nordiske indeks sidste år.

Svenske profiler

Sparkjolen
På trods af sin unge alder har Elin ”Sparkjolen” Agorelius allerede en del erfaring inden for den finansielle sektor. Som chef for Ung Privatøkonomi inspirerer hun dagligt unge i hele Sverige til at investere. Også på Shareville inspirerer hun sine mere end 2.000 følgere med tre forskellige porteføljer; en langsigtet aktieportefølje, en pensionsportefølje og en råvareportefølje. Den mest populære er hendes aktieportefølje, som har slået indekset de seneste år og har fået tildelt tre ud af tre stjerner.

Spargrisen86
Pseudonymet Spargrisen86 har en portefølje, som mildest talt imponerer. De seneste fem år har porteføljen leveret et afkast på mere end 1.000 procent. Han beskriver sig selv som en økonom med interesse for aktier og opsparing, der forsøger at balancere mellem velkendte, stabile virksomheder og højrisiko-virksomheder eksempelvis inden for vedvarende energi. Og hans Shareville-portefølje har en overvægt af højrisiko og bæredygtige investeringer. Han er også administrator for gruppen Miljöteknik och innovation.

AktieAlbin
Albin ”AktieAlbin” Kjellberg er en velkendt profil med fokus på finansnyheder. Til daglig er han reporter og programleder på økonomikanalen EFN, og derfor har han trods sin unge alder allerede flere års erfaring på børsen. Han beskriver sin egen investeringsstrategi som ”tror på små selskaber, høj diversificering og tocifret vækst”. Og det har givet pote for Albin, som siden 2015 har et samlet afkast på 72 procent – langt over indekset.

Norske profiler

MAVRICK
Brugeren MAVRICK har med mere end 2.400 følgere længe været en af Norges mest populære Shareville-profiler. Med sin snorlige kurve har han siden starten formået at skabe et afkast på hele 56.000 procent. Vil du vide, hvordan det er lykkes for ham, og hvem manden bag aliaset egentlig er? Så kan du i Norges podcast #127 blive klogere på MAVRICK og hans investeringer.

Stockles
Den populære økonomiblogger ”Stockles” deler to af sine porteføljer på Shareville. Han deler også de erfaringer, han løbende gør sig om markedet og tendenser, og mange af hans tips er især brugbare for dig som er nybegynder.

Finske profiler

Titaanien taisto
Denne bruger er oprettet af Nordnet og følger den finke konkurrence ”Battle of the Titans”. Konkurrencen er mellem tre finske Nordnet-profiler med forskellige synspunkter og strategier. Jukka L er tidligere Active Trader og arbejder nu i Nordnets finske marketing-team – han investerer dagligt i forskellige indeks gennem børhandlede produkter. Jukka O arbejder til daglig som mægler og fokuserer på at finde gode aktier – han er bl.a. forfatter til flere populære investeringsbøger. Martin er vores finske investeringsøkonom – han er især glad for at fremhæve de passive investeringer. Konkurrencen varer i mindst et år, og du kan gøre som flere tusinde andre og følge den på Shareville.

TalviQQ
En børsveteran, der startede med at handle aktier i 80’ernes overophedede børsklima. Hun handler hovedsagligt aktier og ETF’er og er ivrig efter udenlandske aktier. Med 400 trofaste følgere deler hun sit gode indblik i markedet, der er guld værd for dem, der søger mere og ny viden.

dgi-N
En af de mere populære finske investorer, der især har fokus på aktier med højt udbytte. Med næsten 2.500 følgere og en portefølje, der slår indekset år efter år, er profilens tre stjerner fuldt fortjent.

Ved du ikke, hvilke profiler du skal følge på Shareville? Klik ind på de forskellige profilnavne ovenfor. Og vil du have flere tips, kan du på Shareville sortere efter Populære Porteføljer og Udvalgte Porteføljer.

Er du ikke på Shareville endnu? Læs mere og bliv kunde her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer