Spring til hovedindhold

Sådan investerer jeg: Mød fodboldspiller Marcus Ingvartsen

Marcus Ingvartsen

Marcus Ingvartsen er ikke som den typiske fodboldspiller. Han startede fra en tidlig alder med at investere i både sig selv, ejendomme og brede fonde. Vi har talt med ham om, hvordan han investerer.

Marcus Ingvartsen er professionel fodboldspiller. Weekend efter weekend spiller han foran titusindvis af tilskuere i den tyske Bundesliga. Hver enkelt lille bevægelse, han laver på banen, bliver nøje vurderet af fans, trænere og eksperter. Alligevel er han ikke den typiske fodboldspiller.

Marcus Ingvartsen er nemlig mindst lige så nøjeregnende, når det kommer til at investere, som når han optimerer på sin kost, søvn og træning i styrkecenteret. Vi har sat os ned med Marcus for at tale mere om, hvordan han investerer.

Han møder op på det præcise klokkeslæt, vi har aftalt. Der er ingen store armbevægelser og ikke skyggen af en dyr designerrygsæk i tvivlsomme farver. Med ét er alle fordomme om professionelle fodboldspillere punkteret. Det beskriver i virkeligheden meget godt, hvem Marcus Ingvartsen er.

For mens hverdagen primært er struktureret efter at kunne præstere optimalt, når han træder over kridtstregerne på hjemmebanen MEWA Arena i Mainz i Tyskland, er den mindst lige så struktureret omkring hans investeringer, når han forlader banen. Og det er der en god grund til:

”Investering handler for mig om at udnytte den gyldne mulighed, min fodboldkarriere har givet mig. Få bygget et godt fundament op, så jeg har en god base at leve videre på, når min karriere slutter. Det gør, at jeg selv kan vælge, hvad jeg vil bruge min tid på,” forklarer han.

Boligprogrammer startede interessen

Det at investere er ikke noget nyt for Marcus Ingvartsen. Allerede da han fyldte 18 år, oprettede han et depot hos Nordnet. I starten var der, med hans egne ord, ikke meget hjerne bag investeringerne. Og det behøver der heller ikke nødvendigvis at være, når man er helt ny i investeringsverdenen.

”Når man er ung, handler det bare om at komme i gang. Man har mange år foran sig, så man kan sagtens nå at redde de fejl, man laver. Så man skal prøve forskellige ting af, lære af det og finde en balance i det. Et godt tip er at starte med mindre beløb, og så lægge mærke til, hvordan op- og nedture i markedet påvirker dig. Til sidst finder du ud af, hvem du er som investor,” siger han.

For Marcus Ingvartsen selv var det boligprogrammer i fjernsynet, der startede interessen for at investere. Muligheden for at købe ejendom, istandsætte og sælge med fortjeneste var enormt interessant.

Det er fedt at vide, at min familie ikke skal føle sig usikre. For mig er det et spørgsmål om frihed.

Marcus Ingvartsen, professionel fodboldspiller i FSV Mainz 05

Derfor gik han også rundt til de lokale ejendomsmæglere i Farum, da han i folkeskoletiden skulle i virksomhedspraktik. Interessen har holdt ved – og i dag er ejendomme en stor del af hans portefølje.

”Jeg købte min første lejlighed, da jeg stadig spillede i Danmark. Da jeg som 21-årig skiftede til Belgien (KRC Genk, red.), begyndte jeg at leje den ud. Jeg fik en administrator på, der hjalp med det praktiske, så jeg ikke fik opkald om sprængte vandrør midt om natten. Det har gjort, at jeg let kan styre det på afstand,” forklarer Marcus Ingvartsen, der siden har bygget videre på sin ejendomsportefølje.

En atypisk fodboldspiller

Når porteføljen af ejendomme skal udvides, bliver der brugt meget tid i Excel. Det foregår både på bus- og flyture, når holdet er på vej til kampe. Og på hoteller rundt omkring i Tyskland. På den måde adskiller han sig markant fra holdkammeraterne.

Det er egentlig ikke, fordi interessen blandt dem ikke er der. I omklædningsrummet kan snakken sagtens falde på de økonomiske trends som krypto og robotteknologi. Men når der bliver talt lidt dybere om investering, kan han godt mærke, at der er noget usikkerhed. For det er ikke noget, man som fodboldspiller bliver uddannet i.

”Som fodboldspiller kan man godt støde på den der ’du tjener mange penge, det er let for dig at investere’. Men man skal også gøre noget aktivt. Det er rigtigt, at man har en gylden mulighed, men udnytter man det? Det er det store spørgsmål,” siger han og fortsætter:

”Lige så let det måske er at bygge en god portefølje op, lige så let er det at brænde de samme penge af i weekenden. Så selvom du tjener mange penge, handler det om at være klog.”

Hvad gjorde du selv, da du startede?

”Da jeg flyttede til Belgien, fik jeg en rådgiver, der hjalp mig i gang med nogle brede aktiefonde. Han gav mig også et par bøger og viste mig, hvor jeg kunne finde de forskellige informationer. Som 23-årig begyndte jeg at arbejde med en ny rådgiver. Der havde jeg fået en lidt anden formue, så der var helt nye investeringsmuligheder, der gav mening for mig.”

Tre tips fra Marcus Ingvartsen

  • Kom i gang: Det er bedre at starte nu og lave fejl end aldrig at komme i gang. Du har masser af tid til at rette op på de fejl, du eventuelt skulle lave.
  • Start med et mindre beløb: Indtil du føler dig tryg i, hvad du gør, er det fornuftigt at starte med mindre beløb.
  • Lær din profil at kende: Hvordan reagerer du, når markedet bevæger sig op og ned? Det kan give en idé om, hvordan du skal handle.

I dag er Marcus Ingvartsens portefølje bygget op omkring hans ejendomme, ETF’er, fonde, private equity-fonde og en del unoterede investeringer.

Bedste investering er i sig selv

Som fodboldspiller er Marcus Ingvartsen stadig sit eget største aktiv. Det er fodbolden, der genererer den største indkomst – og han er meget opmærksom på at optimere på alle punkter, der kan forlænge karrieren.

Allerede fra en meget tidlig alder investerede han derfor i et stort team omkring sig. Det består i dag af både økonomiske rådgivere, agenter, personlige trænere og behandlere. Alle sammen arbejder de for, at han har de bedste betingelser for at kunne levere på banen.

”En af de investeringer, jeg bruger mest tid på og penge på, er at tage mig godt af min krop. Det at investere i sig selv, sin krop og sin psyke er rigtig vigtigt. Jeg har en rigtig god seng – og går meget op i min søvn. Og da jeg var yngre handlede det om at bygge gode vaner op. Hvordan sørger jeg for at kunne præstere bedst muligt lørdag/søndag,” forklarer han.

På det punkt har Cristiano Ronaldo været et kæmpe forbillede. Da portugiseren som ung skiftede til Manchester United, havde han selv et team af kokke, behandlere og fysiske trænere med sig. Han skabte en helt ny kultur i en kæmpe klub – og det smittede af.

En fremtidssikring

For Marcus Ingvartsen har teamet omkring sig været alle pengene værd. Specielt de økonomiske rådgivere. Og mens han erkender, at det som fodboldspiller kan være svært at finde den rette, når alle ved, at pengene er store, er det besværet og pengene værd:

”Mine rådgivere er dem, der har hjulpet mig allermest og skubbet mig i den rigtige retning.”

Når man taler med Marcus Ingvartsen, er man heller ikke i tvivl om, at retningen er den rette. Han er afklaret, når han taler om, hvad der er vigtigst, og hvad der årsag til de forskellige valg, han træffer. I sidste ende er der kun én ting, der for alvor betyder noget for ham:

”Når jeg en dag stopper karrieren, er det fedt at have friheden og sikkerheden til at kunne vælge, hvad jeg vil bruge tiden på. Det er fedt at vide, at min familie ikke skal føle sig usikre. For mig er det et spørgsmål om frihed.”

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Kent K Jensen
Kent K Jensen
2023-06-19 08:50

Det at investere i sig selv er nok det bedste råd herfra. Rigtigt mange glemmer at gøre dette. Det gælder ikke kun fodboldspillere men alle mennesker. Invester i bøger der kan give dig værktøjer til at forbedre dig selv både fysisk og mentalt, invester i kursus der kan hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder, invester i en god seng der giver en god nattesøvn eller en god kontorstol hvis du sidder på den 8 timer i døgnet. Dette er super vigtigt men mange vil hellere spare penge på disse områder hvilket i min optik er en kæmpe fejl. 🙂