Spring til hovedindhold

Skal 2021 krydres med samba og kaviar?

Aktiekursfesten, som investorerne har oplevet i danske aktier og tech-aktier i løbet af de sidste tre år, er desværre udeblevet på aktier i Brasilien og Rusland.

Et tiltrængt vaccinestik til aktiemarkedet

Brasilien og Rusland er begge markeder præget af stor overvægt i råvarer og materialer, og disse sektorer har haft det meget svært igennem en længere periode. Ud over at aktiemarkederne har haft det svært, så er valutakurserne også faldet mærkbart til danske kroner. Danske investorer, der har investeret i Brasilien og Rusland, har derfor oplevet ekstra hårde tider på grund af dårlige aktiemarkeder kombineret med faldende valutakurser.

Efter COVID-19 vaccinenyheden fra Pfizer kom den 9. november 2020, har begge markeder dog oplevet kurstigninger, men har på et tre års sigt stadig givet negativt afkast.

Afkast: Udvikling de seneste tre år

Indekseret kursgraf i lokal valuta fra MSCI.

Valutakursudvikling de seneste tre år

Kilde: Investing.com

Hvad sker der efter COVID-19?

Hvis du som investor tror på, at verdenen kommer godt igennem COVID-19, så er det typisk sektorer som råvarer, materialer og industri, der vil stige mest i fase et efter et år med recession.

Investeringseksperten Lars Tvede er en af dem, som netop er positiv i forhold til både råvarer, Brasilien og Rusland, hvilket han fortalte om i Nordnets live event den 17. december 2020.

Se event her.

Hvis du hopper i samme båd som Lars Tvede og sætter din lid til Brasilien og Rusland, så kan disse investeringsmuligheder måske vække din interesse.

Investeringsmuligheder via ETF’er i Brasilien

Xtrackers MSCI Brazil – ÅOP 0,65%

Ishares MSCI Brazil – ÅOP 0,74%

Lyxor MSCI Brazil – ÅOP 0,65%

Investeringsmuligheder via ETF’er i Rusland

Xtrackers MSCI Russia – ÅOP 0,65%

Lyxor MSCI Russia – ÅOP 0,65%

Ishares Russia – ÅOP 0,65%

Hvis du er interesseret i at investere direkte i råvarer, så har du som investor hos Nordnet mulighed for dette via Nordnet Markets. Læs mere om de forskellige muligheder her.

Endvidere kan du også via ETC’er igennem WisdomTree få adgang til mange forskellige metaller.

WisdomTree

Afkastudvikling de seneste tre år

Kilde: MSCI

Har du blikket rettet mod Nye Markeder?

Hvis du som investor vil have en bredere eksponering mod Nye Markeder og ikke kun mod Rusland og Brasilien, så er der mange gode muligheder for dette via både ETF’ere og investeringsforeninger.

C Worldvide har blandt andet lavet en video, hvor de ser på de bedste muligheder. Denne kan du se her. Afkast har været cirka 22 procent de seneste år og er bedre end benchmark.

C Worldvide Emerging Markets.

ETF-liste med Nye Markeder findes her.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast og investering kan påføre tab.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer