Spring til hovedindhold

Skal du snart investere i Kina igen?

De seneste fem år viser et tydeligt billede af, at investorerne har vendt Kina og nye markeder ryggen, og er holdt op med at tro på aktierne derfra. Men der er en række faktorer, som gør, at dette billede kan vende.

Kinesiske aktier har været et rigtig dårligt bekendtskab i de sidste 5 år og har underperformet langt de fleste andre globale aktieindeks.

Ud over Kina, så har nye markeder generelt også klaret sig rigtig skidt, men er det tid til at se mod Kina og nye markeder igen? Det mener jeg, at det er, og nu vil jeg prøve at fortælle hvorfor.

Historisk afkast i lokal valuta seneste 5 år

Kilde: Investing.com

De seneste fem år viser et tydeligt billede af, at investorerne har vendt Kina og nye markeder ryggen, og er holdt op med at tro på aktierne derfra. Men der er en række faktorer, som gør, at dette billede kan vende. De er:

  • Lempelser af coronarestriktioner
  • Øget vækst i Kina
  • Bedre politisk stemning mod USA og vesten igen
  • Lavere inflation
  • Lavere renter

Som disse faktorer illustrerer, så er den politiske risiko er bestemt til stede i Kina, så det skal man som investor være meget opmærksom på. Hvordan de politiske spændinger i landet udvikler fremover, ved jeg ikke, men hvis man tror på bedring af det politiske miljø, så kan Kina være en interessant investeringsmulighed de kommende fem år.

Som verdens næststørste økonomi, er det ikke en overraskelse, at Kina har mange spændende selskaber inden for snart sagt alle brancher. Ser man på nøgletal, ser mange af dem interessante ud.

Hvad mener analytikerne om kinesiske aktier?

www.marketscreener.com kan man se forskellige nøgletal og analytikerners kursmål på kinesiske aktier.

Hvis vi tager udgangspunkt i ishares MSCI China, som er et af de brede indeks der dækker hele det kinesiske marked, og deres top 10 beholdning, så viser den følgende:

*Køb/hold/sælgAntal analytikereP/E 2023Upside til gns. kursmål
NetEase IncKØB2716,0057,00%
Meituan IncKØB45184,0025,30%
JD.com IncKØB3929,7039,20%
China Construction BankKØB233,1737,70%
Alibaba Group HoldingKØB4426,8052,10%
Bank Of ChinaKØB213,1930,40%
Tencent HoldingsKØB5421,2025,60%
Industrial And Commercial Bank Of ChinaKØB253,3237,70%
Baidu IncKØB3418,9042,00%
Ping An Insurance (Group)KØB255,8428,30%

Kilde: Marketscreener

Analytikerne, der følger de 10 ovenstående aktier, ser stort potentiale i kinesiske aktier, men husk, at analytikerne nemt kan tage fejl. Sidste år havde også positive vurderinger, og der ramte de langt fra skiven.

Investeringsmuligheder via fonde og ETF’er

Der findes fonde og ETF’er som dækker de fleste store økonomier i verden, og det gælder selvfølgelig også Kina. Blandt de fonde og indeks, som er tilgængelige på Nordnets platform, findes blandt andet:

Hold øje med Kina

Hvad fremtiden vil bringe for verdens næststørste økonomi, er der ingen der kan sige med sikkerhed. Men uanset hvad vej det bevæger sig, er det værd for alle investorer at have et vågent øje på, hvad der sker i “riget i midten”.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
6 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-12-21 04:12

Ikke enig i “Bedre politisk stemning mod USA og vesten igen”.

Stadig Taiwan uro, manglende menneskerettigheder, truende adfær overfor andre lande samt militær oprustning.

Gæst
Gæst
2022-12-20 13:54

Hej Kristian

Nogle kinesiske aktier er muligt at få eksponering imod som ADR på US børs, men der er endnu bedere mulighed for at få eksponering mod Kina via fx de 20 ETF’er.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-12-20 16:08

Hej Brian Der er ingen rigtige kinesiske ADR på US børser. Du kan ikke veksle aktierne mellem markederne. Du køber et papir i et skuffeselskab på Cayman Øerne. Det kinesiske styre interesserer sig kun for privatejendomsret i det omfang det gavner deres egne interesser. Jeg havde heller ikke fantasi til at forudsige februar 2022. Hvorfor skulle Rusland dog handle i modstrid med deres egne interesser? Det er samme argument som investeringer i Kina hænges op på, men det kan sagtens vise sig at afkastet retfærdigører risikoen. Jeg påpeger bare, at man ikke kan nøjes med at forholde sig til udviklingen… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-12-20 16:16

Hej Kristian

Tak for input.

Som jeg skriver så er der bestemt politisk risiko i Kina og man skal som altid selv vurdere sin risiko. Dette er ikke en købsanbefaling.

Hvad Kina gør i fremtiden ved jeg ikke, men jeg kan se, at der er flow mod Kina igen både blandt private og professionelle.

“G” Governance i ESG er meget høj når man investerer i fx Kina, så hvis man ikke er interesseret i dette, så er der heldigvis mange andre muligheder.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-12-20 19:04

Hej Brian

Du kan ikke hævde neutralitet uden at nævne mulighederne for at gå kort på den samme udvikling. Der må findes en børsnoteret amerikansk producent af skruer og plastikskrammel. Om ikke andet er BABAs tab vel AMZNs sejr. Kan vi tage det kryds som målestok? Skæbnen vil, at det står 1:1.007 til AMZN i skrivende stund. Herrens veje er uransagelige. Vi må se om 5 år.

Jeg tror du får ret. Ellers havde jeg solgt 1 stk BABA og brugt det til at købe 1 stk AMZN for princippets skyld.

Gæst
Gæst
2022-12-20 13:02

Kina forbyder udlændinge at eje kinesiske aktier. Derfor kan Nordnet heller ikke tilbyde handel med værdipapirer som giver et reelt ejerskab. Investeringer i EU/USA er fundamentalt forskelligt fra investering i Kina.