Spring til hovedindhold

Spar op til kørekort: Det kan 100 kr. om måneden vokse til

Et kørekort kan være en stor udgift her og nu. Jo tidligere du begynder at spare op, desto mindre skal du selv smide i puljen. Se forskellen på, om du starter 10, 6 eller 3 år før, du skal bruge pengene.

Et kørekort vejer tungt på omkostningsposten, men starter du din opsparing tidligt, kan du faktisk ende med at skulle have færre penge op af lommen. Og det gælder uanset, om du drømmer om et kørekort, en længere rejse eller en ny racercykel.

Tre eksempler: Udnyt renters rente, og betal mindre selv

Jo tidligere du kommer i gang med at spare op, desto mere vil afkast og renters rente-effekt arbejde for dig. Men hvor stor bliver forskellen på din opsparing, hvis du starter 10 år, 6 år eller 3 år før, du skal bruge pengene?

Sådan har vi regnet
De tre eksempler tager udgangspunkt i en investeret månedlig opsparing på hhv. 100 kr., 200 kr. og 400 kr. over tre forskellige tidshorisonter med det formål at betale for et kørekort.

Eksemplerne tager udgangspunkt i et kørekort inkl. lovpakke til 15.500 kr. Prisen kan variere afhængig af køreskole, og der kan forekomme yderligere omkostninger til eksempelvis kørelektioner, nye prøver eller lignende.

Vær opmærksom på, at beregningerne er en forenkling af virkeligheden. Opsparing påvirkes af bl.a. inflation, beskatning, valutakurser og gebyrer, som ikke er medtaget i regneeksemplet, og historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast.


100 kroner om måneden over 10 år

*Bemærk, at historisk afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast.
  • Egen indbetaling: 12.000 kr.
  • Afkast og renters rente: 5.202 kr.


200 kroner om måneden over 6 år

*Bemærk, at historisk afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast.
  • Egen indbetaling: 14.400 kr.
  • Afkast og renters rente: 3.412 kr


400 kroner om måneden over 3 år

*Bemærk, at historisk afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast.
  • Egen indbetaling: 14.400 kr.
  • Afkast og renters rente: 1.611 kr.


Kom i gang med din Månedsopsparing

Som de tre eksempler viser, kan det godt betale sig at starte sin opsparing tidligt. Vil du selv i gang, kan du oprette en Månedsopsparing og investere fast hver måned – helt automatisk. Kom i gang nederst i artiklen, hvor du selv kan prøve vores beregner og se, hvordan dine penge kan vokse. Det sker hurtigere, end du måske tror.

Vil du spare op til dit barn?
Hos Nordnet kan du investere for dit barn som et supplement til en traditionel børneopsparing. Der er ikke nogen øvre grænse for, hvor meget du må indsætte på depotet, og du kan hæve opsparingen når som helst. Børn har tilmed en potentiel ekstra skattefordel: Alle børn har nemlig et frikort, som også kan benyttes ved investering i visse typer af værdipapirer.

Se mere her: Supplement til børneopsparing

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer