Spring til hovedindhold

Stærk udvikling i skov-aktierne

Skrevet af Lars Persson 

De svenske aktier indenfor skovindustrien har klaret sig rigtigt godt i år og de langsigtede tendenser ser fortsat positive ud.

De tre aktier jeg har sat fokus på er Holmen, SCA og Store Enso, som alle tre er med i det store svenske indeks OMX Stockholm 30. Leder man efter nogle mindre aktier indenfor den industri, kan man se på Rottneros og Bergs Timber.

Holmen etablerede en bundformation tilbage i foråret 2016, hvor aktien blev handlet i 115-120.  De glidende gennemsnit etablerede et ”Golden Cross” i april 2016 og den positive stemning gælder helt frem til juni/juli 2017, hvor aktien topper og falder tilbage. Korrektionen er kortvarig og i september stiger kursen igen. I maj bliver de glidende gennemsnit brudt oppefra og der bliver etableret et ”Death Cross” i kursgrafen på ugebasis med de glidende gennemsnit 8 og 24 uger.

Bollingerkanalen har etableret et salgssignal. Den faldende tendens i aktiekursen har også trukket ned i Momentum på ugebasis. Holder støtteniveauet omkring 210, kan aktien bryde igennem kurs 230 og så ser aktien interessant ud igen. Tage aktien med på kandidatbænken.

SCA holder ligeledes fast i den stigende tendens, der blev etableret ved årets begyndelse i 2017. Aktien tog en større korrektion februar, men rettede sig og fortsatte den stigende tendens. Det lange glidende gennemsnit på 28 uger blev testet som støttelinie og bestod prøve og siden er aktien fortsat opad i den stigende trendkanal.


Der er dog divergens mellem Momemtum-kurven og kursgrafen i det Momentum har etablerede en topformation og falder tilbage. Bryder igennem støtteniveauet 98-100, er der først støtte nede omkring kurs 90. Anbefaler derfor at man afventer et eventuelt tilbagefald i aktien og bruger det som opsamling.

Store Enso i (SEK) bevægede sig vandret i niveauet under 70 i sommeren 2016, men i løbet af efteråret begyndte aktien at stige frem til sommeren 2017, hvor kursen ramte 110 of siden har aktien konsolideret sig frem til september, hvor aktien igen etablerede en opadgående tendens.

Der er en positiv tendens i Momentum og næste modstandsniveau er ved 200 og herefter 225, mens der er støtte ved niveauet 170 og herefter ved 150. Aktien ser interessant ud på det nuværende niveau.

Endvidere kan skov-aktierne få et øget fokus i takt med at nogle plast-produkter vil blive skiftet ud med træprodukter for at komme det store plastikhav til livs.

Nedenstående tabel afspejler analytikerens eventuelle interesse i de aktier, der omtales i blogindlægget.

Placering Egen position Andre finansielle interesser Andre interesser, som påvirker objektiviteten Ansvarlig for anbefalingen
Holmen nej nej nej

Lars Persson, analytiker.

Disclaimer: Denne investeringsanbefaling deles uændret af Nordnet Bank. Investeringsanbefalingen er udformet i henhold til de love og regler, der har til formål at fremme investeringsanalysens uafhængighed. Investeringsanbefalingen har ikke været underlagt et handelsforbud før denne deling. Investeringsanbefalingen skal ikke opfattes som en investeringsanalyse, men i stedet som markedsføring. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er risiko for, at du ikke får dine investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2018-07-13 12:08

“Investeringsanbefalingen skal ikke opfattes som en investeringsanalyse, men i stedet som markedsføring,” kan man læse i disclaimeren. Hvad betyder det? Det ligner ellers en (rent teknisk) investeringsanalyse. Er Persson analytiker eller reklamemand? Eller noget helt tredje?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2018-07-18 10:15

Hej Nielsen,

Tak for dit spørgsmål. Lars Persson er selvfølgelig fortsat analytiker, som det også fremgår af blogindlægget. Når Nordnet skriver i en disclaimer, at det skal forstås som markedsføring, er det fordi, vi ikke yder konkrete anbefalinger og teksten ikke skal forstås som en opfordring til at købe specifikke aktier.

Vi håber, at det besvarede dit spørgsmål fyldestgørende.

Bedste hilsner,
Nordnet

Gæst
Gæst
2018-06-23 12:31

Gaaab zzzzzzzzzzzzzz