Spring til hovedindhold

Uroen på aktiemarkedet styrker guldet – tæt på det højeste niveau siden 2013

Guldet er steget med 18 procent i år og koster nu over 1.500 dollar per ounce. Det betyder, at ædelmetallet, som traditionelt ses som en sikker havn i urolige tider på børsen, nu handles omkring de højeste niveauer siden 2013 regnet i dollar. Udviklingen har også betydet en stigende interesse for guld blandt vores kunder.

Optrapningen af handelskrigen mellem USA og Kina og centralbankernes fortsatte fokus på at holde renterne ekstraordinært lave er nogle af de vigtigste grunde til guldets øgede popularitet som investering.

På kort sigt har handelskrigen mellem USA og Kina givet et ekstra skub. Men interessen er også blevet bygget op over en længere periode, fordi mange tror, at lave renter og fortsat centralbankstimulering kombineret med geopolitisk uro fortsat vil være til gavn for guldet,” lyder det fra Brian Lundin, redaktør på Gold Newsletter, til Marketwatch.

Kundernes guldfavoritter

Guldets opgang har også sat sit præg på vores kunders depoter. Flere børsnoterede guldproducenter har øget antallet af ejere markant.

Mest populære internationalt

Navn Land Børsværdi Udvikling i år
Barrick Gold Canada 43 MDR CAD + 32 %
Agnico Eagle Mines Canada 18 MDR CAD + 42 %
Kirkland Lake Gold Canada 13 MDR CAD + 66 %
Kinross Gold Canada 8 MDR CAD + 42 %

Guldproducenter med flest ejere hos Nordnet per den 19. August 2019.

Der er også andre typer af investeringer i guld, som er blevet mere populære blandt Nordnets kunder. Ved at investere i ”Trackers” og børshandlede fonde, også kaldt ETF’er, kan man opnå en bredere eksponering mod guldvirksomheder eller direkte mod udviklingen i guldprisen.

Der er en ETF – ”ETF Physical Swiss Gold”- der har tiltrukket den største interesse blandt vores kunder. ETF’en følger guldets udvikling og ejer fysisk guld, som giver øget beskyttelse til dig som investor. Antallet af ejere af denne ETF er steget med over 500 procent siden årsskiftet.

Mest populære ETF’er/trackers med eksponering mod guld

Navn
ETFS Physical Swiss Gold
ETFS Physical Gold
Xetra-Gold

ETF’er med flest ejere hos Nordnet med fysisk guld eller guld terminer som underliggende aktiv per den 19. august 2019.

Hvis du tror på nedgang

Ligesom der er mange guldoptimister, er der også mange, der er mere skeptiske – og ikke tror på, at den stærke tendens vil vare ved.

Hvis du tror, at guldprisen vil falde, kan du tage en position, der stiger i værdi ved en faldende guldpris. Ønsker du at geare din investering, har du flere muligheder via de børshandlede produkter, der er til rådighed på nordnet.dk.

Se bull & bear-certifikater eller mini futures med eksponering mod guld.

Hvad tror du, der sker med guldprisens udvikling? Og hvordan forholder du dig til børsen lige nu? Del dine tanker i kommentarfeltet nedenfor.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer