Spring til hovedindhold

Tesla: Indeksskuffelse kan give 10% kursfald

Investorerne havde regnet med, sat næsen op efter og investeret i tiltro til, at en indlemmelse i S&P 500 indekset kunne være endnu en kurskatalysator for Tesla. Det skete ikke og mandag bliver det til en gevaldig begmand for investorerne. Her er investeringsperspektivet:

  • Det seneste måned har der ud over den ”normale” medvind været ekstraordinære katalysatorer bag ved Teslas aktieoptur. Før var der aktiesplittet, som har skåret aktien i femtedele. Det bør ikke have en større betydning, fordi en kage ikke bliver større af at blive splittet i mindre stykker. Alligevel har forventningens glæde kortsigtet haft en betydelig kurseffekt.
  • Investorerne har nærmest taget det for givet, at Tesla ville blive indlemmet i S&P 500-indekset. For de mange investorer, som køber og sælger aktier i forhold til hvilke selskaber der er i større indeks, kan det være en streg i regningen. Kortsigtet er aktieudfordringen, at mange private investorer kan tænkes at have været på aktieindkøb på forhånd og disponeret i tiltro til at professionelle porteføljer skulle omlægges og tilpasses.
  • Forudsætningerne for at blive indlemmet i S&P 500-indekset er at 1) Selskabet skal være amerikansk 2) Have en markedsværdi på mere end 8,2 mia. USD og have været profitabel i 4 på hinanden følgende kvartaler. Alle disse forudsætninger kan Tesla opfylde. Med fredagens lukkekurs på 418, havde Tesla en markedsværdi på 389 mia. USD eller 47,4 x minimumskravet på markedsværdien.
  • Når Tesla alligevel ikke bliver indlemmet i indekset kan det have en lang række årsager, som rækker ud over de kvantitative og ind i de mere kvalitative. Tesla indtjening de seneste 4 kvartaler har nok været positive på ”non-gaap” niveau, men ikke i traditionel regnskabsmæssig forstand kan S&P tænkes at mene.
  • En betydelig del af Teslas positive bundlinje er skabt af ”grønne grants” – muligheden for at indregne den grønne omstilling i Tesla bundlinje.
  • S&P kan også have skelet til kursudviklingen. Aktien er ikke kun 10x siden bunden i marts, men de daglige kursudsving er også mere end blot meget bemærkelsesværdige. Tesla med i indekset kan skabe mere dynamik, men også meget større kursudsving, som ikke afspejler den ”virkelige” økonomi, men mest af alt eller i overvejende grad baserer sig på investorernes spekulativ luner.

Kursfald på 10 % eller mere?

Der er lagt op til en ”pænt” stor nedtur mandag for Tesla aktien, når handlen starter tirsdag efter mandagens Labor day (lukket). I eftermarkedet faldt aktien med 7 % fredag, men det vil næppe være den fulde effekt af den indeksskuffelse, som investorerne vil give udtryk for tirsdag. Et kursfald på 10 % eller mere vil på ingen måde være overraskende. I tillæg til ovenstående kan komme, at Tesla i sidste uge meddelte, at de vil sælge egne aktier for 5 mia. USD. Samtidig kan historien om at Softbank har ageret ”hvalen” på Wall Street og presset IT aktierne op de seneste uger få nervøsiteten til at brede sig.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2020-09-07 23:45

Indekskuffelse?? Arrrhhhh.😂😂😂😂😂😎😎

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-09-08 12:11

Beklager det manglende “s”:-) Med venlig hilsen Per