Spring til hovedindhold

Teva: Amerikansk domstolsrabat giver 10 % kursstigning

En reduceret amerikansk bøde i Oklahoma til Johnson & Johnson gav fredag Tevas aktiekurs yderligere oprejsning og 10 % kursstigning:

  • Johnson & Johnson fik fredag reduceret en bøde i Oklahoma i Opioid sagen
  • Reduktionen kommer fordi dommeren erkender, at der var en ”regnefejl” i den første afgørelse, som tilsagde, at Johnson & Johnson skulle betale 572 mio. USD.
  • Bøden blev reduceret til 465 mio. USD, svarende til ca. 20 %
  • Johnson & Johnson har ikke erkendt, at de har ansvaret, men de arbejder formentlig på et samlet forlig i USA
  • Teva indgik et forlig med Oklahoma i maj, som kostede selskabet 85 mio. USD.
  • Efter den reducerede dom i fredags steg Tevas aktiekurs og sluttede dagen med en 10 % stigning.
  • Johnson & Johnson afgørelsen har formentlig fået investorerne til at tænke, at Teva også vil få en ”rabat”
  • Samtidig vil afgørelsen, alt andet lige, betyde, at investorerne vil håbe den samlede erstatning for USA som helhed enten bliver mindre end de 23 mia. USD, som der har været tale om, og/eller at der kan blive tale om en hurtig afklaring, som kan mindske usikkerheden.

Kortsigtet er det især udviklingen indenfor i de amerikanske retssale, der bestemmer aktiekursudviklingen udenfor hos investorerne

Retssager er kortsigtet kurstrigger

Teva aflagde den 7/11 et kvartalsregnskab, som var lidt ringere end forventet på indtjeningen, men til gengæld lidt bedre på omsætningen. Noget kunne tyde på, at prispresset på den generiske portefølje har toppet, og det har, sammen med muligheden for at forlige de amerikanske retssager, givet aktien medvind. Aktien er steget med 25 % siden regnskabet. Kortsigtet er det især udviklingen indenfor i de amerikanske retssale, der bestemmer aktiekursudviklingen udenfor hos investorerne

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer