Spring til hovedindhold

Tid til ny opgang for aktierne

Der er efterhånden mange der mener, at vi står foran et dobbelt-dip med risiko for store kursfald på aktierne. Der er da også mange advarsler i form af svagere makroøkonomiske nøgletal og fortsat høj arbejdsløshed. Vi nærmer os midtvejsvalget i USA, og fra politisk side vil der blive gjort alt, hvad der er muligt for at vælgerne får en fornemmelse af, at det går fornuftigt i USA. Centralbanken har da også indikeret, at man er klar med nye tiltag, såfremt det er nødvendigt.

Som modvægt til de svage nøgletal har vi set en fantastisk flot regnskabssæson. I Tyskland har 65% af selskaberne aflagt regnskaber over forventningerne. I Sverige har 20 ud af de 25 største svenske selskaber overgået markedets forventninger. Her hjemme har vi indtil videre set opjusteringer fra DSV, Novo Nordisk og Novozymes. Efter min mening går det ganske godt samlet set. Derfor tror jeg heller ikke vi får markante fald på aktierne i resten af august (jeg tør ikke spå længere frem, da tingene hurtigt kan ændre sig). Bidragende til min optimisme er også det tekniske oplæg for flere af de toneangivende indeks. I USA er situationen lidt anderledes, idet de tre hovedindeks er brudt under deres 200 dages gennemsnit. Bruddene er dog endnu kun marginale, og tilbageerobring er sandsynlig henset til at flere indeks nu er let oversolgte. Som minimum bør vi se en positiv Rebound efter flere dages negativ kursudvikling.

Her til morgen har Vestas landet endnu en stor ordre. Denne gang om levering af 420 MW vindmøller til Australien. Det er selskabets største enkeltordre nogensinde i Australien. Personligt har jeg købt Vestas efter de seneste dages kursfald, og jeg har igen positioneret mig til stigende aktiekurser. Som et led i min strategi har jeg derfor også valgt at lukke mine Xact Bear, der har givet et godt afkast efter de seneste kursfald (Xact Bear stiger i værdi, når aktierne falder). Pointen med dette indlæg er at fortælle, at man ofte skal købe, når andre sælger – og omvendt. Uden ansvar.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer