Spring til hovedindhold

Tip en 13’er om 2023

Kan du tippe 13 rigtige om investeringsåret 2023? Læs med, når investeringsøkonom Per Hansen giver sine bud på 13 hændelser der kan få afgørende betydning og vurderer, hvor sandsynlige de er.

Ingen kan forudse fremtiden, men det har ikke afholdt os fra bede vores investeringsøkonom Per Hansen om at give sit bud på 13 hændelser, der kan få stor betydning i 2023, og tilmed give sin vurdering af, hvor sandsynligt det er. Han vurderer de 13 scenarier på, om det mindre eller mere sandsynligt, at de vil indtræffe i kalenderåret 2023. Du kan også selv komme med dine bud, enten ved at printe kuponen ud og udfylde den sammen med andre investeringsinteresserede venner.

Listen, inklusiv Pers svar, kommer her:

💲 1 – Falder USD/DKK under 6,75?

Investorerne sejlede først massivt ind i den sikre USD-havn, og der blev de, til toppen blev nået i slutningen af september. Siden da er USD faldet med 10%. Normalt ville en svækket USD medføre stigende aktiekurser og faldende risikopræmie. Den nuværende svækkelse skyldes dog næppe og ikke alene det.

Pers vudering: 👍 Mere sandsynligt.

🤠 2 – Sænker Federal Reserve renten en eller flere gange i 2023?

Investorerne håber, at inflationen falder så hurtigt, at det giver plads til at den amerikanske centralbank Federal Reserve vil sænke sine renter igen i løbet af 2023. At dømme efter udviklingen og retorikken er der ikke meget, som tyder på det. Ting kan dog ændre sig hurtigt, og hvis afmatningen bliver markant og recessionen hård, kan det hurtigt ændre sig. Stemninger/stramninger kommer og går, som vi har set det i 2023.

Pers vudering: 👍 Mere sandsynligt.

🏦 3 – Er ECB-renten ultimo 2023 over 3%?

ECB er ikke færdig med at hæve renten endnu. Yderligere rentestigninger venter, men spørgsmålet er, hvor restriktiv renten skal være, og hvad konsekvensen bliver af, at ECB strammer pengepolitikken ind i en økonomisk afmatning? Den danske Nationalbank følger ECB, så for danske investorer og boligejere er det værd at følge godt med i udviklingen.

Pers vudering: 👎 Mindre sandsynligt

🛒 4 – Kommer den danske inflation under 3% i ultimo 2023 opgjort år/år?

De laveste frugter sidder i plukkehøjde. En halvering af prisstigningstakten fra toppen er realistisk over de kommende kvartaler. Det bliver straks en lidt større udfordring at få inflationen helt ned til 2%-niveauet. Undervejs skal ”3%- mærket” passeres. Hvornår sker det?

Pers vudering: 👍 Mere sandsynligt.

✏️ 5 – Får vi en større dansk børsnotering over 10 mia. i 2023?

Det har været småt med større børsnoteringer de seneste år. Håbet er lysegrønt, men har investorerne noget af have det grønne håb i?

Pers vurdering: 👎 Mindre sandsynligt.

🧜‍♀️ 6 – Stiger C25 mere end 5%?

De fleste er enige, om at aktieudsigterne for det kommende år er dårlige. Bortset fra under de meget store kriser (finanskrise 2008/dotcom 2000) kan jeg ikke huske en tilsvarende dårlig stemning forud for det kommende år. Overrasker afkastet positivt?

Pers vudering: 👍 Mere sandsynligt.

🚑 7 – Nedjusterer Ambu igen?

Der er ikke plads til flere negative præciseringer. Det ved, eller det burde AMBU vide. Kommer der alligevel endnu en af de alt for mange nedjusteringer?

Pers vurdering: 👎 Mindre sandsynligt.

🦻 8 – Kommer der et bud på GN Store Nord?

Nedturen i GN Store Nord har været ekstrem. Den minder lidt om nedturen under tidligere store kriser. William Demant Invest har med 10% ejerandel købt sig til en indflydelse, som kan blokere for en eventuel overtagelse, som ikke (formentlig må man antage) tjener Demants investorers interesser.

Pers vurdering: 👎 Mindre sandsynligt.

🚢 9 – Drewrys containerindeks ultimo 2023 ligger under 1800?

Containerraterne sejler stadig baglæns om end i slutningen af året på nedsat hastighed. Kommer raterne til at falde mere end 15% yderligere, før de når bunden? Følg indekset her.

Pers vurdering: 👍 Mere sandsynligt.

💉 10 – Får Bavarian Nordic myndighedsgodkendelse med sin covid-boostervaccine?

Markedspotentialet for Bavarian Nordics covid-vaccine vil være drevet af, at den skal være bredspektret og holde længere. Salgspotentialet her og nu er mindre, men det langsigtede potentiale kan være fornuftigt.

Pers vurdering: 👍 Mere sandsynligt.

🐲 11 – Kinesiske aktier (CSI 300) stiger mere end C25, Nasdaq Composite og Sverige OMX-S30?

Kinesiske aktier er sendt i den geopolitiske skammekrog. Forventningerne er lave, og de fleste optimister har kapituleret. Måske er de lave forventninger en god cocktail?

Pers vudering: 🤜🤛 Lige midt mellem (ja, der bliver brugt en helgardering her)

🔷 12 – Får kryptovalutaer et stort comeback?

Kryptoinvestorerne har haft et udfordrende år med skandaler og kursfald, men kryptoinvestorer tænker anderledes end traditionelle investorer i aktier og obligationer. Er der plads til et comeback?

Pers vudering: 🤜🤛 Lige midt i mllem (ja, den her blir også helgarderet)

🛢️ 13 – Brent Crude olie ligger over 80 USD ultimo året?

Selvom oliepriserne er faldet markant, er de stadig, set i langsigtet perspektiv, ret højt. Ruslands salgssteder hedder nu væsentligst Kina/Indien. Udbud/efterspørgsel kommer til at være stramt, og det er svært at se, hvor en forøget produktion skal komme fra. Hvis priserne skal være væsentlig lavere, skal det formentlig komme fra en svigtende efterspørgsel drevet af en kraftigere økonomisk nedgang.

Pers vurdering: 👍 Mere sandsynligt.

Hvad tror du?

Print og udfyld din egen seddel her, eller skriv dine bud på 13 rigtige i kommentarfeltet her på bloggen.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2023-02-11 22:57

Om krypto og markedet generelt får et comeback i 2023 bliver spændende at følge. Recessionen har i hvert fald meldt sin ankomst, så spørgmålet er vel nok, hvor meget der allerede er priset ind og hvordan de forskellige aktivklasser performer under en recession. Vi følger udviklingen med spænding på https://kryptokollektivet.dk/

Gæst
Gæst
2023-01-10 09:06

janejjanejnejnejjanejjajajanejja

Gæst
Gæst
2023-01-05 17:25

Er I alle sammen enige med Per, siden I ikke tipper? Jeg er uenig på #2 Nej. Vi skal have NMT helt pensioneret. Det kommer til at tage mange år. #3 Nej. ECB reagerer slet ikke nok til at nå det. Jeg tror ikke vi kommer der ned før fastkurs politikken opgives. #6 Jeg tror ikke på +5 % efter korrektion for inflation. Jeg ser flere risici end muligheder, når jeg kigger rundt på det danske marked. #11 Nej. Der er stadig luft i deres bolig boble. #12 Nej. Vi har ikke haft meme aktier siden BBBY. Festen er endelig… Læs mere