Spring til hovedindhold

Twitter børsnoteres – er det noget for dig?

Mens investeringsbankerne i disse dage måler interessen hos de globale investorer, nærmer første noteringsdag for fænomenet Twitter sig. Twitter har forsøgt at lære af Facebook udviklingen, hvor den indledende investorinteresse og efterfølgende kursfald var en påmindelse om, at en over-hyped salgsproces gav inversteringsbagslag. Sjovt nok er det bl.a. netop Facebook-aktiens comeback, som hjælper med at give Twitter børsadgang på nuværende tidspunkt.

Ligner Twitter facebooks børsentre?

Facebook fik i maj 2012 en børsentre, som var en sultan værdig. På basis af en ekstremt hypet kampagne, blev emissionskursen i perioden hævet fra 32 til senere 35 for til slut at ende på 38 USD. I en meget kort periode var aktien over emissionskursen. I løbet af det følgende år, var den på et tidspunkt halveret. Gassen var gået af investeringsballonen, og investorerne mistroiske. Kursfald var resultatet.

Facebook åbner børsdøren for Twitter

Paradoksalt nok er det netop Facebook, som har banet vejen for, at Twitter kan blive børsnoteret. Efter den triste udvikling, som skete det første år, har Facebook fået et gevaldigt comeback. Opskriften herpå har været flere ting:

  • Investorerne føler ikke længere den ekstreme mediehype.
  • Facebooks indtjening lever op til de ting, som oprindelig blev stillet i udsigt i prospektet.
  • Facebook har været i stand til at overbevise skeptikerne om at de også kan vokse på de mobile platforme.

Tilsammen har ovenstående og andre faktorer betydet, at Facebook er gået fra at være en eklatant fiasko til en børssucces. Det sammen med den meget fornemme udvikling i Linkedin og de generelle aktiestigninger, som øger investorerne risikolyst, har været med til at bane vejen for Twitter.

Twitter rimer på fremtiden – håber investorerne

Twitter er det tredje skud på den fremtidige sociale mediescene. Andre har prøvet, men uden succes. Twitter er dog noget andet.

Netop det at Twitter er noget andet og giver selskabet sin egenart snarere end et ”me too” produkt, er Twitters mulighed. Som så mange selskaber er det vækstdrømmene, som begejstrer og prisfastsættelsen som forfærder. Det er derfor Twitter forhåbentlig rimer på fremtiden.

I morgen kommer mit 2. indlæg om Twitter, hvor jeg forsøger at opveje fordele og ulemper i forbindelse med Twitters forestående børsintroduktion og den første noteringsdag, som er fastsat til førstkommende torsdag den 7/11.

fortsættes her

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-07-28 05:09

Anonym: Ja, men om vi ponerar att jag INTE sle5r index (som jag palrenar, hehe) med mina aktier se5 kanske indexfonden ge5r be4ttre.Jag kommer alltse5 inte, ff6rmodligen, att spara in nya pengar i aktier under studietiden utan bara spara i fonder. Dessa vill jag ju de5 ska vara ett komplement till aktierna jag redan har.Jag kan he5lla med om att det e4r en bra ide9 att ha fler fonder pe5 olika marknader och inte bara tve5 varav en index, men jag ser fortfarande inte att det e4r en de5lig ide9 att ha indexfonder och aktier samtidigt.