Spring til hovedindhold

Vestas – mindre spin og flere ordrer bekommer investorerne vel

Dagbladet Børsen har i denne uge bragt en artikel som tegner et billede af at Vestas’ personalemæssige tilpasning i høj grad omkostningsmæssigt også har ramt den del af selskabet, som beskæftiger sig med politisk holdningsbearbejdning. Det kan være endnu et positivt tegn på ”det nye Vestas”. Mindre spin, bedre styring, omkostningsmæssig tæring efter næring og flere ordrer er vejen frem for dem, der spejder efter kursstigninger.

Det nye Vestas

Det nye Vestas bliver stedse tydeligere. Selv om den gamle målsætning om 3 x 15 kunne lyde besnærende, var den reelt aldrig en mulighed, men mere et drømmescenarie ud fra tesen – ”If you can dream it, you can do it”.

De seneste 12 måneder har den nye bestyrelsesformand allerede solidt sig for at skabe det nye Vestas, som for dem der spejder efter kursstigninger bl.a. handler om:

  • Omkostningsmæssigt at sætte tæring efter næring
  • Ikke at love noget eller stille noget i udsigt, som man ikke som minimum kan indfri og meget gerne overgå
  • Ressourcemæssig overforbrug er slut; også i spin mæssig henseende.

Ressourcekrævende at være markedsleder

Vestas har historisk i relation til egne forventninger og som markedsleder naturligt varetaget den rolle det er at sætte sin industris produkter på den politiske agenda. Det koster og har kostet mange penge. Af flere årsager er det naturligt at det er historie.

  • Fremtidsudsigterne ser anderledes og vækstmæssigt dårligere ud
  • Der er omkostningsmæssig fokus på at sætte tæring efter næring
  • Da Vestas ikke længere ubestridt er markedsledende, vil det under alle omstændigheder være naturligt at lade denne spin- og lobbyisme depeche ”gå på omgang” og lade GE og Siemens bidrage til fælleskassen.

2013 slemt men ikke for aktionærerne

2013 bliver ifølge branchefolk det hårdest år længe for vindmølleindustrien. Det gælder ikke nødvendigvis for investorerne, som jo kursmæssigt allerede er stærkt mærket af eftervirkningerne efter en grøn drøm, der brast omtrent samtidig med at klimatopmødet blev afholdt i København. Genopbygningsfasen er begyndt. Hvis de seneste måneders kursstigning er en god strømpil for udviklingen, vil Vestas i 2014 se anderledes og mere fokuseret ud. Det kan være det som investorerne er ved at forberede sig på.

 

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer