Spring til hovedindhold

Vestas skabte handelsrekord

Med 14.665 handler satte vi i går en ny handelsrekord på Københavns Fondsbørs på en enkelt handelsdag. Det var en regnskabstung dag, som skabte forudsætningerne for rekorden, men de fleste handler blev gennemført i Vestas-aktien. Regnskabet fra Vestas imponerede ikke, men det var opjusteringen af de frie pengestrømme og indtjeningsgraden, som blev modtaget vel af investorerne, hvilket pressede kursen op med næsten 15%. Vores tidligere handelsrekord var på 12.697 handler fra den 5. maj 2009.

Ingen tvivl om at private er vilde med Vestas. Og det er vel heller ikke så mærkeligt, når kursen i år er steget med 425%. Der er mange af vores kunder, som stadig har store tab fra tiden, hvor aktien faldt og faldt, og de beholder aktien og håber på fortsatte kursstigninger. Rigtigt mange hjemtager nu gevinsten efter årets fornemme kursstigning, mens andre ikke længere kan blive stående på sidelinjen, og hopper med på vognen nu. Men Vestas er også en rigtig favorit hos de mest aktive af vores kunder, også kaldet daytradere. De elsker volatilitet, og det er der rigeligt af i Vestas-aktien.

Generelt har vi dog set stigende handelsstal hele året. Den postive udvikling på børserne er naturligvis en af årsagerne, og vi kan mærke en tendens til at flere og flere private vender tilbage til aktiemarkedet. Derfor har vi for tiden også meget travlt med at byde nye kunder velkomne.

Hvis du vil se, hvem som køber og sælger Vestas-aktier, kan du følge mæglerstatistikken her.

 

Max Gandrup
Senior Product Advisor (landechef Danmark 2002-2016)

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-11-08 12:44

Sorry, The Chinese products are all in all still untested – quality is in question and this we will only know in about 5 – 7 years time. Vestas at kr.35-60 represented a drastic case of undervaluation, ie. correction up to about kr.70 a case of normality. The leaders in the industry are in the long-term only a few major players – ie. 5 big auto manufacturers. Vestas is a leader in technology, research and development and by joining forces with MHI yes, this strenghtens its profile immensely. No matter what anyone says or thinks wind remains a most vital… Læs mere