Spring til hovedindhold

Virksomhedsejer: Undgå at blive udelukket fra børshandel

Nye EU-regler betyder, at alle virksomheder, som handler med værdipapirer, skal have en global identificeringskode også kaldet en LEI-kode (Legal Entity Identifier).

MiFID II betyder forbrugerbeskyttelse

De nye regler, kaldet MiFID II, indebærer en række ændringer, som primært styrker forbrugerbeskyttelsen for dig, som investerer i værdipapirer. Men det vil også indebære krav til virksomhedskunder, som fremover skal have et internationalt registreringsnummer, en såkaldt LEI-kode. LEI er ikke noget nyt. Mange har allerede en LEI-kode på grund af regler for derivathandel, men ved årsskiftet bliver det altså obligatorisk for alle virksomhedskunder, som handler med værdipapirer.

Forny din LEI-kode hvert år

LEI-koder fungerer som et abonnement og er gyldig i et år, fra du registrerer det. Det skal derfor fornys hvert år. Omkring årsskiftet kan ansøgningsprocessen tage længere tid, så jeg anbefaler, at du ansøger så hurtigt som muligt.

Tilbud sammen med NordLEI

Der findes flere udbydere af LEI-koder, herunder NordLEI og Bloomberg. NordLEI er den eneste leverandør i Norden, og derfor har vi sammen med dem lavet et tilbud til Nordnet-kunder, så er du ude i god tid, behøver du ikke at forny din LEI om nøjagtigt et år. Oplys kampagnekoden ”NordnetLEI”, når du registrerer dig, så vil din LEI-kode gælde til og med den 31. december 2018 – det vil sige mindst halvanden måneder ekstra. Tilbuddet gælder til og med den 15. november. Vi får ingen kompensation fra NordLEI, aftalen er kun lavet for at lette processen for vores kunder. Det er op til dig, hvilken leverandør du vælger.

HUSK, at få din LEI-kode inden årsskiftet – så du også kan handle aktier i det nye år!

/Niklas Odenwall

Du kan læse mere om LEI-koder og få svar på de mest almindelige spørgsmål her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2017-11-25 10:39

Den billigste udbyder er Bloomberg, hvor en LEI-kode koster 75 USD (ca. 475 kr.).

En oversigt over alle udbydere og deres priser kan ses på https://lei-koder.dk.

Gæst
Gæst
2017-11-09 13:09

Hvis man har en enkeltmandsvirksomhed og benytter sig af Virksomhedskatteordningen, og herigennem investerer i eksempelvis akkumulerende investeringsforeninger, skal man så anskaffe sig en LEI kode?

Finanstilsynet oplyser, at det kun juridiske enheder der skal haven en sådan – Og det er en personlig virksomhed ikke.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2017-11-25 10:35

Nej, enkeltmandsvirksomheder skal som udgangspunkt ikke have en LEI-kode, jf. http://finansdanmark.dk/nyheder/2017/nyt-internationalt-id-krav-til-danske-virksomheder-foreninger-og-fonde/