Spring til hovedindhold

De ”vilde kort” er ikke så vilde endda

På tærsklen til 2013 skrev jeg om nogen mulige ”wild cards” for 2013. 10 uger henne i 2013 ser det ud til at disse Wild cards, som du kan gense her, ikke er så vilde endda.

Vestas – 2013 bliver bedre end 2012 – for investorerne

Vestas sagde selv i forbindelse med aflæggelse af sit regnskab at 2013 ville blive et svært år. Det er det fortsat. For investorerne spiller det historisk store underskud for 2012, som jeg tidligere har omtalt her ingen rolle. Nedskrivninger er gårsdagens nyheder og fortrædeligheder som investorerne allerede har måttet bøde for og hvor den kursmæssige forskel har været gjort – nedad.

For nærværende er det sagsanlæg fra amerikanere/belgiere, samarbejdet med Mitsubishi og ordrer, som optager investorerne og præger kursudviklingen. Indtil videre er året startet opløftende for aktieinvestorerne. Det kunne næsten heller ikke blive meget værre; og derfor stiger aktien uden at Vestas indtil videre har haft noget særlig positivt at melde om.

Pandora – Turnaround i gang + aktietilbagekøb

Pandora er ikke kun kommet godt i gang. De er mere end det. 2012 regnskabet er blevet godkendt af aktionærerne. Udbyttet kommet og kapitalstrukturen er på plads i et omfang, så der også bliver plads til aktietilbagekøb. Alt er dog ikke lutter idyl og indtjening i Tyskland/Italien og ekspansionen i Japan/Kina er problemfyldt. Det betyder på den ene side fortsatte udfordringer. På den anden side levner det selskabet forbedringsmuligheder for de kommende år.

Novo Nordisk med FDA mislyde

Novo-Nordisk regnskabet for 2012 og 4. kvartal var mere end godkendt. Kursfaldet den 11/2 skyldes mere FDA fokus på bivirkningsprofil (Tresiba), end utilfredshed med Novo Nordisk udviklingen. Det 3. Wild Card og ideen om at Novo-Nordisk ikke slutter i årets top 3 skyldes ikke en nervøsitet for at selskabet ikke fortsætter med at levere imponerende resultater, men mere at der trods alt er grænser for vækst; loven om store tal og ikke mindst forventningen om bedre tider for cykliske selskaber relativt til de mere defensive. Det er en udvikling som er helt intakt.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer