Spring til hovedindhold

Er de bedste amerikanske bankregnskaber i årevis allerede indregnet?

De amerikanske bankaktier har haft en fantastisk første kvartals udvikling. Det skyldes i særhed 4 faktorer, som næsten enslydende har givet hovedparten af bankerne indtjeningsmedvind. Per Hansen giver dig investeringsperspektivet.

De amerikanske bankaktier har haft en fantastisk 1. kvartals udvikling. Det skyldes en række faktorer som næsten enslydende har givet hovedparten af bankerne indtjeningsmedvind. Det vil blive tydeligt, når de aflægger regnskaber i den kommende uge. Der er bl.a. 4 grunde til at investorerne er blevet meget mere positive på bankerne. Her er investeringsperspektivet:

  • JPMorgan, Wells Fargo og Goldman Sachs aflægger regnskab onsdag den 14/4
  • Den 15. kommer Bank of America og den 16. er det Morgan Stanleys tur til at rapportere tal.
  • Udvalgte banker har de seneste ugers været i spotlight på en måde, som de helst ville være foruden.
  • Kollapset i hedgefonden Archegos har efterladt Credit Suisse med en kvartalshensættelse på 4,7 mia. USD til frygtet tab. Nomura risikerer angiveligt et tab på 2 mia. og andre banker kan måske få mindre/små tab (Se venligst: ”Derfor får amerikansk aktiegambling ingen væsentlig dansk afsmitning”).
  • Udtrykt som indeks, er de amerikanske banker steget med 25,33 % år til dato (KBW indekset).

4 faktorer vil give indtjeningsmedvind:

  1. Handelsaktiviteten hos investorerne i 1. kvartal har været meget stor grænsende til ekstrem. Det kommer især de af bankerne som har en meget betydelig investeringsbankaktivitet, til gode. Det er blandt andet JP Morgan/Goldman Sachs/Morgan Stanley.
  2. I 1.-3. kvartal 2020 hensatte bankerne betydelige summer til dækning af eventuelle tab på kunder på grund af Covid-19. For 4. kvartal var der ikke for sektoren nogen betydelig tabsreservation. Denne tendens vil ikke kun fortsætte men formentlig blive forstærket i 2021. Selv om Corona stadig er den uvelkomne påmindelse om at mange ting er unormale, vil hjælpepakker fungere som en stærk stødpude for bankerne mod tab på kunder. Det vil være undtagelsen (som for eksempel hedgefonden Archegos), at bankerne vil hensætte til tab og for hele sektoren vil det være mere realistisk, at en del af hensættelserne bliver tilbageført i løbet af 2021. Størrelsen vil variere og hovedparten af årets tilbageførsler vil formentlig ske i 2.-4. kvartal.
  3. Et af samtalepunkterne i 1. kvartal har været den stigende amerikanske rente. De seneste år har været karakteriseret af faldende renter, som har presset bankernes rentemarginal ned. Rentestigningen får kun en mindre effekt i 1. kvartal, men hvis de let stigende renter holder niveauet, kan det blive en betydelig indtjeningsdriver i resten af 2021 og fremadrettet.
  4. De kommende 12 måneder forventes den amerikanske økonomi at vågne op efter Corona og vækstrater på 6-7 % er ikke helt urealistiske, når det som vækstmæssigt ikke blev nået sidste år skal nås i 2021 og ind i 2022. En markant vækstacceleration er ikke kun potentielt godt for udviklingen i rentemarginalen og for de tab man bliver tvunget til at tage på kunderne, men er også godt generelt for bankernes forretningsomfang.

Hvor forventet er de gode nyheder?

Regnskaberne bliver gode og udsigterne for de kommende kvartaler ligeså. Aktiekursudviklingen er løbet i forvejen og i det mindste en del af de gode forventninger, er allerede indeholdt i aktiekurserne. De kommende kvartaler vil gode og vil være præget af stigende aktietilbagekøb fra og med 3. kvartal (Den amerikanske centralbanks begrænsninger med hensyn til udbytte/aktietilbagekøb udløber 30/6). I gennemsnit har gode bankregnskaber været forventet og diskonteret forud for regnskaberne, og det er ikke sjældent sket, at aktiekurserne er faldet på regnskabsdagen. Sker det igen?

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Per Hansens eventuelle egne dispositioner fremgår ikke af indlægget.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer