Spring til hovedindhold

Er kunstig intelligens og innovation fremtidens vindere?

Mange investorer ønsker naturligvis at finde fremtidens vindere på aktiemarkedet, og derfor ser de efter den næste store trend. I 2020 har tech, digitalisering, robotteknologi, cloud og grøn omstilling været de helt store vindere. Men kommer det til at se lige sådan ud i 2021?

Kunstig intelligens er virkelighed – ikke længere sci-fi

Tidligere var kunstig intelligens forbeholdt science fiction film og fremtidsudsigter. I løbet af de seneste år er der dog sket en stor forandring. Nu er kunstig intelligens et begreb, som vi i høj grad stifter bekendtskab til gennem vores hverdag. Tænk bare på Amazons Alexa og Google Assistant, som er nogle af de populære teknologier, der er baseret på kunstig intelligens, og som flere og flere danskere bruger til daglig i deres hjem.

Kunstig intelligens og aktiemarkedet

Hele tech-bølgen har vækket mange investorers nysgerrighed, og derfor er købsknappen oftere og oftere blevet trykket i bund i 2020.

Det store spørgsmålet er derfor, om denne udvikling fortsætter, og om kunstig intelligens derved bliver det næste store tema i 2021?

Det kan dog også tænkes, at der i stedet kommer et helt nyt fænomen til verden grundet den store innovation blandt verdens selskaber. Disruptive innovation er en betegnelse, der definerer produkter og ydelser, som potentielt set kan ændre den verden, vi lever i. Det kan naturligvis være meget svært at finde lige præcis dét selskab, som ændrer verden, og der vil helt sikkert også være mange selskaber, der kommer til at skabe mange nye idéer.

Hvem bliver den nye Henry Ford eller Elon Musk?

Tænk bare på Henry Ford, som revolutionerede bilindustrien med sin Ford T i 1908. Hvis vi hopper i tidsmaskinen og rejser 112 år frem, ser vi, hvordan Elon Musk i disse år er ved at revolutionere bilindustrien med sin Tesla.

Tesla har i flere år sat scenen for elbiler, men flere og flere konkurrenter kommer til. Nio og Xpeng i Kina har allerede fanget investorernes interesse.

Spørgsmålet er så, om der i 2021 vil dukke et nyt geni op, som investorerne vil sætte deres lid til? Eller om vi sætter bilen i tomgang og dykker endnu dybere ned i de store trends, som har domineret 2020?

ETF’er kan være nøglen til fremtidens tendenser

Lige meget hvad er ETF’er blevet en populær måde at eksponere sig mod fremtidens tendenser. Det skyldes, at ETF’er giver god og billig eksponering samt en stor spredning – og spredning er tit redning, når det kommer til aktiemarkedet.

Nedenfor har vi lavet en oversigt over nogle af de mest købte ETF’er i 2020 samt et udvalg af nogle af de helt nye på markedet inden for eksempelvis kunstig intelligens og innovation.

Så kan du læne dig tilbage på hjemmekontoret og researche på, om nogle af fremtidens tendenser er noget for dig.

Kunstig intelligens

Innovation

Et udvalg af de mest populære ETF’er i 2020 blandt Nordnets investorer:

Grønne omstilling

Teknologi

9. november 2020 kom Pfizer og BioNTech med stor vaccine nyhed vedr. Covid 19 og siden da er mange investorer også begyndt at investere i Value og Nye Markeder.

Value

Nye Markeder

Søger du mere inspiration indenfor ETF’er kan du også besøge vores ETF inspirationsside

Husk, at historisk afkast ikke er garanti for fremtidigt afkast. De penge, du investerer, kan både stige og falde i værdi over tid. Der vil være en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Intet præsenteret på denne side er eller bør fortolkes som en investeringsanbefaling, investeringsrådgivning, tilbud eller anmodning om at købe eller sælge finansielle instrumenter. Som investor er du ansvarlig for risikoen forbundet med at benytte de oplysninger, der gives på denne side, når du tager en investeringsbeslutning.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2021-01-02 20:16

I anvender en forkert definition af ‘disruptive innovation’. Tesla blev i virkeligheden brugt som et text-book-example af Clayton Christensen på noget, som netop ikke falder inden for dette begreb. I stedet, et det en sustaining innovation, hvorfor Tesla kan forvente svær konkurrence af etablerede spillere – hvilket sker nu og vil ske i høj grad i den kommende tid.

Gæst
Gæst
2020-12-25 15:42

Ny børs introduktion d. 29-1 2021 NEXCOM den er værd at holde øje med.

Gæst
Gæst
2020-12-25 09:25

Mange navne. Ikke meget overblik