Spring til hovedindhold

Nyhed: Gearet indeksfond – som skabt til pension

Nordnet har lanceret endnu en indeksfond. Den nye fond er den første fond, som er gearet. Det betyder, at man som investor bliver eksponeret for flere penge, end man reelt investerer.

I dag lancerer vi endnu en indeksfond i Nordnet-fond-familien. Den nye fond skiller sig ud ved at være den første fond i familien, som er gearet. Det betyder, at man som investor bliver eksponeret for flere penge, end man reelt investerer. Og for den langsigtede investor kan det være et rigtigt interessant produkt.

Navnet på den nye fond er Nordnet Global Indeks 125. Fonden er en såkaldt gearet fond, og det betyder, at investerer du eksempelvis 100 kroner, bliver du eksponeret for 125 kroner. Altså en gearing på 25%.

”Hos Nordnet stræber vi hele tiden efter at give vores kunder et større udbud af muligheder for at få mest muligt ud af deres egne penge. Med Nordnet Global Indeks 125 kan vi nu præsentere vores kunder for den første gearede globale fond. Og selvom vi godt ved, det ikke er et produkt, der henvender sig samtlige af vores 410.000 kunder, tror vi, der er mange, der vil finde fonden interessant,” siger Tine Vestergren Uldal, landechef i Nordnet Danmark.

Fonden fungerer som et gearet MSCI Index baseret på MSCI World ESG Leaders – det samme indeks, der danner rammen om den eksisterende fond, Nordnet Indeksfond Global.

Gearing = højere forventet afkast og større risiko

Med en gearet eksponering kan man som investor både opleve et større afkast – men også et større tab. Det er derfor vigtigt, at man som potentiel investor i Nordnet Global Indeks 125 holder en længere tidshorisont for øje. Hos Nordnet lyder anbefalingen på en investeringshorisont på minimum fem år.

Det gør fonden til et interessant valg for pensionskunder, kunder med en Månedsopsparing og kunder med et depot for mindreårige. Fonden vil ikke være mulig at købe på sin aktiesparekonto.

Inspiration fra udlandet

Nordnet Global Indeks 125 bliver den første gearede fond herhjemme. I de tre andre lande hvor Nordnet opererer, har en gearet fond længe været et ønske fra kunderne, og nu kommer den også til Danmark.

”I Danmark bliver vi ikke kun flere og flere investorer – vi bliver også dygtigere og dygtigere. Men vi kan stadig lære af vores nordiske naboer. Nu giver vi vores danske kunder adgang til et produkt, der er udviklet til de andre nordiske lande, og det er en interessant øvelse for os også,” siger Tine Vestergren Uldal og fortsætter:

”Med en udsigt til i højere grad at skulle finansiere pensionen selv i fremtiden, skal danskerne være dygtige til at få det meste ud af deres egne penge. Omkostninger og afkast er alfa og omega. Og her tror jeg, at Nordnet Global Indeks 125 vil være en fond, som rigtigt mange pensionskunder kommer til at overveje seriøst.”

Kort om Nordnet Global Indeks 125

Gearing betyder højere risiko for tab – men også et højere forventet afkast.

Årlige omkostninger: 0,50%
Beskatning: Kapitalindkomst og lagerbeskatning
Mulig at købe i sin pension: Ja
Mulig at købe i depot for mindreårige: Ja
Mulig at købe på aktiesparekonto: Nej
Bæredygtighed: Artikel 8

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside pånordnet.dk

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest populære
Se alle kommentarer
Alex
Alex
2023-10-03 13:59

Spændende nyt produkt

Kan I oplyse hvad jeres rentetillæg er på SOFR-renten?

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Alex
2023-10-05 09:42

Hej Alex
For finansieringsomkostningerne er der intet rentetillæg på SOFR-renten.
Mvh
Sean Jensen

Jacob Larsen
Jacob Larsen
2023-10-03 15:25

Nu giver gearing jo normalt en risiko for at tabe mere end man har investeret. Hvordan vil denne fond håndtere det ekstreme scenarie hvor markedet taber så meget at NAV bliver negativ?

Lasse
Lasse
Svar til  Jacob Larsen
2023-10-03 16:38

Hvis NAV bliver negativ på et globalt aktieindeks med 1.25x gearing, så er Nordnet og JP Morgan out of business inden.

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Jacob Larsen
2023-10-05 09:56

Hej Jacob
Helt korrekt at der er øget risiko ved en gearet fond. Dette er årsagen til, at vi med denne fond har valgt en relativ moderat gearing.
Historisk set har det største fald på aktiemarkederne i moderne tid været ved finanskrisen, hvor man oplevede et top-til-bund fald på op mod 57,8%. I dette scenarie ville vores nye fond falde 67,3% i værdi. Absolut ikke et ideelt scenarie, men fortsat et godt stykke fra at NAV’en ville blive negativ.
Mvh
Sean Jensen

Jacob Larsen
Jacob Larsen
Svar til  Sean Jensen
2023-10-05 12:37

Når jeg tænker ekstreme scenarier, så tænker jeg mere på det ca 90% drop der skete fra 1929 til 1932, hvor denne fond ville være i -112.5%. Det har måske en ret lav sandsynlighed, men den er ikke 0, og derfor er det stadig vigtigt at vide om investor hænger på den regning.

Lars
Lars
2023-10-03 15:25

spændende!
Hvordan er fonden beskattet?:)

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Lars
2023-10-05 08:57

Hej Lars
Nordnet Global Indeks 125 beskattes som kapitalindkomst og er lagerbeskattet.
Mvh
Sean Jensen

Anders
Anders
2023-10-03 16:43

Hvad er kreditomkostningerne når det er gearet. Tænker det er et attraktivt produkt, hvis kreditomkostningerne er lave?

Er der noget nyt om aktiesparekonti til børn? Er der tidshorisont på, hvornår det kommer.

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Anders
2023-10-05 09:18

Hej Anders
Finansieringsomkostningerne er baseret på den amerikanske referencerente SOFR. SOFR er efterfølgeren til LIBOR og ligger på 5%.
Mht. dit spørgsmål om aktiesparekontoen, så tilbydes denne på nuværende tidspunkt ikke til mindreårige. Det skyldes bl.a. at mange børnefamilier med fordel kan gøre brug af en børneopsparing eller barnets frikort, før en aktiesparekonto er relevant. Dette medvirker også til, at efterspørgslen heller ikke er så høj.
Mvh
Sean Jensen

Lars K.
Lars K.
2023-10-03 17:40

Kan den anvendes til virksomhedsmidler ?

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Lars K.
2023-10-05 09:20

Hej Lars
Nordnet Global Indeks 125 kan godt bruges til virksomhedsskatteordningen (VSO).
Mvh
Sean Jensen

Anders
Anders
2023-10-03 19:00

Denne fond kommer vel til at købe aktier i stigende markeder og sælge i faldende markeder. Hvordan styrer man rebalancering af fonden?

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Anders
2023-10-05 09:20

Hej Anders
Gearingen rebalanceres én gang om måneden. Rebalanceres gearingen oftere, fx dagligt, kan det have en tendens til at udhule afkastet over tid.
Mvh
Sean Jensen

Simon
Simon
2023-10-04 11:12

Vil fonden også være kapital beskattet på en pensionsopsparing eller går den under PAL skatten?

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Simon
2023-10-05 09:23

Hej Simon
Investerer du i fonden via en pensionsopsparing, vil beskatningen gå ind under PAL skatten.
Mvh
Sean Jensen

Frank Vetter
Frank Vetter
2023-10-04 19:38

Tak og jeg syntes det ser interessant ud.
1) Hvis man lægger en ordre ind, hvornår bliver den så gennemført
2) koster det noget at lægge en købsordre ind, eller koster det “kun” 0,50 årligt.
mere om man månedligt kan nøjes med at supplere, for mindre beløb.
pft. FV

Sean Jensen
Sean Jensen
Svar til  Frank Vetter
2023-10-05 09:30

Hej Frank
Når man placerer en ordre i en fond, herunder Nordnet Global Indeks 125, så går der typisk 1-5 dage før fonden er synlig på dit depot. Samme dag, som du afgiver en ordre, sender Nordnet ordren til det pågældende fondsselskab under forudsætning af, at du afgiver ordren inden kl. 12:45. Du kan selvfølgelig afgive en ordre 24 timer i døgnet via nordnet.dk. Hvis ordren modtages efter kl. 12:45 eller på en helligdag, sendes ordren til fondsselskabet den næstkommende hverdag.
Der er ingen kurtage forbundet med handel af Nordnets Indeksfonde, herunder Nordnet Global Indeks 125.
Mvh
Sean Jensen

Nicolas
Nicolas
2023-10-06 13:25

Burde väre forsiktig med girede produktuer, det vil ikke gi 1,25X afkastningen vs. benchmark over lengre perioder, trolig mye mindre da straffen ved ökt volatilitet er vanskelig å hente tilbake. Risiko-justert over 30 år garanterer jeg nesten värre performance enn benchmark.

Gjör en analyse av afkastningen til andre girede produkter mot deres benchmark – slike instrumenter brukes vanligvis for å öke eksponering over kortere perioder.

Spennede produkt tho.

Anders
Anders
2023-10-08 23:14

5 pct. i renteomkostninger synes jeg nu virker i overkanten.