Spring til hovedindhold

Årets mest læste artikler på Nordnet

Nordnets blog er stedet, hvor både vi og eksterne skribenter i dykker ned i og forklarer alt mellem himmel og jord inden for investering og økonomi. I år har vi udgivet hele 266 artikler på Nordnet-bloggen, og her kan du se et overblik over de mest læste artikler.

Nordnets blog er stedet, hvor både interne og eksterne skribenter dykker ned i og forklarer alt mellem himmel og jord inden for investering og økonomi. I år har vi udgivet hele 266 artikler på Nordnet-bloggen, og nedenfor kan du se et overblik over de mest læste artikler. Tak til alle, der har læst med i år. Vi glæder os til at udgive endnu flere artikler næste år.

Hvor lang tid tager det at blive millionær?

Er det virkelig muligt at blive millionær ved at spare op? Ja, og det er faktisk ikke så kompliceret, som du måske tror, hvis du giver din opsparing de rette forudsætninger for at vokse. Nøgleordene er: investering, tålmodighed og renters rente-effekten.

Hvor meget skal du spare op for at kunne leve af formuen?

Kan du leve af folkepension, når du trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet? Eller har du brug for en større formue? De spørgsmål er vigtige at stille sig selv – og gerne i en tidlig alder. For de fleste vil det at leve af folkepensionen nemlig betyde, at de skal leve for markant mindre, end de har været vant til, mens de var i arbejde. Af den grund har de fleste danskere heldigvis også fokus på selv at spare op til sin pension. Men hvor meget skal du egentlig spare op for at kunne opretholde samme levestandard, som du har været vant til, når du en dag går på pension? 

Hvad kan jeg forvente at tjene på mine investeringer?

Det er nok det første spørgsmål, de fleste stiller sig selv, inden de begynder at investere. Svaret på spørgsmålet afhænger i høj grad af din appetit på risiko. Herudover kan du bruge det historiske afkast som pejlemærke eller læne dig op ad Rådet for afkastforventninger, der to gange årligt udgiver en prognose for det forventede årlige afkast for de kommende 1-5 år.

Er Novo Nordisk den næste aktie, der skal en tur i gulvet?

Novo Nordisks indtjening er steget hvert år siden fusionen i 1989. I 2023 steg aktien til nye højder på et tidspunkt, hvor mange C25-aktier var faldet 40-50% fra toppen. Læs Thorleif Jacksons tanker om opturen kunne fortsætte, eller om Novo Nordisk var den næste aktie, der skulle en tur i gulvet.

Hvad er et aktiesplit?

Novo Nordisk foretog i dette år et aktiesplit, hvilket gjorde at man var interesserede i at få indsigt i både, hvad et aktiesplit er, men også hvad et kan have af betydning.

Læs også disse populære blogindlæg
– Sådan investerer danske kvinder i 2023
– Aktiesplit: Den 13. september får Novo-investorer fordoblet deres beholdning
– INVESTERING I AI: De fem stærkeste AI-aktier lige nu
– Porteføljen er klar: Nordiske udbytteaktier for 2024
– Aktivér dine udbytter

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer