Spring til hovedindhold

Gode danske regnskaber bliver belønnet

Den danske regnskabssæson er slut for de største danske selskaber. Sædvanen tro er det afvigelserne og især de negative af slagsen, som har trukket de største og fleste overskrifter og ikke mindst investeringspanderynker. Det ændrer dog ikke ved, at kvartalet generelt har været mere end blot investeringsgodkendt for så vidt angår resultaterne fra de største danske selskaber.

Dansk regnskabssæson i tal

  • Ud af de 19 selskaber (Maersk A/B tæller med som et selskab og i denne sammenhæng er OMX C-20 lig med OMX C-19), er 11 steget på regnskabsdagen. 3 selskaber har ikke kursmæssigt reageret eller har bevæget sig omkring “0” i udvikling, mens 5 selskaber faldt i forbindelse med regnskabsrapporteringen.
  • Største stigninger stod Vestas, ISS, Tryg, DSV og Coloplast for
  • Største kursfald var der i William Demant Holding, Pandora, Maersk og FL Schmidt
  • Den ubestridte taber i regnskabssæsonen var William Demant Holding. Efter flere skuffelser og en meget markant underperformance i forhold til indekset igennem en længere periode er investorernes tålmodighed med hensyn til den tidligere så højt vurderede høreapparatets koncern ved at være opbrugt. Anderledes kan man ikke tolke den markante reaktion på WDHs udmelding om en skuffende salgsudvikling.
  • Udsving i aktiekurserne har bevæget sig fra minus 9 % til plus 17 % (William Demant Holding/Vestas)
  • Den gennemsnitlige kursreaktion har været en kursstigning på 1,43 % (i 2. kvartal var tallet minus 1,0 %).
  • Den midterste kursudvikling har været en stigning på 2,0 %.

3. kvartal markant bedre end 2.

3. kvartalstallene var igen behæftet med store udsving. Selv om enkelte selskabers udvikling gør indtryk og det især er udvalgte store fald, som trækker overskrifterne, er der tale om en markant forbedring i forhold til 2. kvartal. Her var den gennemsnitlige kursændring et fald på 1 % på regnskabsdagen.

En del af denne forskel er givetvis, at kursfaldene i september/oktober måneder har gjort investorerne mere ydmyge med hensyn til deres forventninger. Gode regnskaber kommer derfor ikke kun belejligt men måske også lidt som en “lettelse”.

 

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer