Spring til hovedindhold

Hvornår er det slut med negative indlånsrenter?

Renteniveauet er steget markant de seneste måneder, og generelt forventes det, at Nationalbanken vil følge den europæiske centralbank, som forventes at hæve renten henover sommeren. I den situation er det sandsynligt, at indlånsrenterne vil ramme 0% i løbet af september – og du vil dermed kunne undgå negative renter, uanset hvilke kontantbeløb du har stående.

Om dette scenarie bliver til virkelighed, afhænger af en række faktorer – men baseret på markedsforventningerne må det her og nu anses for det mest sandsynlige.

Skal jeg lade mine penge stå kontant?

Helt generelt gælder det som altid, at du kun skal investere penge, som du ikke skal bruge inden for en tidshorisont på minimum 2-3 år og som du samtidig er villig til at løbe en vis risiko med. Derfor er det i nogle situationer fornuftigt at lade dine penge stå kontant – og det uanset om indlånsrenterne er negative eller 0%.

Med de stigende renter opstår der dog nye muligheder for at placere dine penge i korte statsobligationer med høj sikkerhed og hermed opnå et afkast over O%. Se grafen nedenfor.

Kilde: www.worldgovernmentbonds.com

Hvordan du ønsker at investere er helt op til dig og bør afhænge af din risikoprofil, men langsigtet tror vi stadig på, at det er markant bedre at investere end at stå kontant.

Ønsker du at investere i fonde med korte obligationer, kan du vælge ”korte obligationer” i vores screener til investeringsforeninger til korte obligationer:

Kombinér aktier og obligationer

Hvis du kan se længere ud end 2-3 år, og ønsker mere risiko, kan en blanding af aktier og obligationer også begynde at se interessant ud igen. Især efter de markante rentestigninger og kursfald på globale aktier med mere end 20 procent.

Der findes en lang række blandede fonde i markedet, som du også kan finde via vores screener. I vores egen fonde, Nordnet One, består obligationsdelen primært af korte obligationer med en løbetid på 1-3 år for stats- og realkreditobligationer og 3,65 år for kreditobligationerne i fondene.

Læs mere om Nordnet One her.

Vigtig information: På kort sigt vil der altid være både op- og nedgang på markedet, når du investerer, ligesom der er en risiko for ikke at få alle de investerede penge tilbage.

Nordnet One fondene udbydes af Nordnets eget fondsselskab. Inden du investerer i en fond, bør du gøre dig bekendt med fondens vilkår og karakteristika. Læs mere om omkostninger, provisioner og andre vederlag her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-06-17 11:45

Hej Jonas

Vi forventer at følge med når Nationalbanken formentlig ændrer deres satser i juli og september.
Det betyder, at vi forventer at ramme 0 % på indlånsrenten for indestående over 100.000 kr. til september. 

Gæst
Gæst
2022-06-17 10:06

Saxobank vil per 1. juli nedsætte indlånsrenten på aktiekontier til 0 %. Er det et tiltag som Nordnet også vil følge?