Spring til hovedindhold

Ingen over og ingen ved siden af Novo Nordisk

Det er ikke tilfældigt, at Novo Nordisk (NN) har udviklet sig positivt og heller ikke at Novo med ”dommerstemmerne” 14/1 fik rådgivende medlemmer til FDAs velsignede til at markedsføre deres fedmemiddel. Endnu mangler FDAs godkendelse, men den bør være en formalitet. Novo er gjort af et særligt stof, og det synes kunderne hos Nordnet også. Derfor har i underkanten af 25 % af vores kunder også Novo i porteføljerne, hvilket de  har god grund til være tilfredse med.

Novo Nordisk er gjort af vinderstof

Selv om der de seneste år har været lidt investeringsslinger i valsen, holder Novo Nordisk snuden langsigtet i sporet. År til dato har Novo Nordisk lagt mere end 1/3 til i kursmæssig kampvægt, og selskabet er godt på vej til igen i år at blive en top-3 dansk aktieperformer blandt de største selskaber. Det er ikke nogen tilfældighed, at det netop er Novo Nordisk, som formår at opnå gode resultater. Novo Nordisk er nemlig gjort af det særlige og attraktive vinderstof.

Novo Nordisk øver sig meget

”Den som øver sig meget, bliver meget heldig” er Jack Nicklaus, legendarisk golfspiller citeret for at udtale. Vindere bliver ikke vindere ”overnight”, men fordi de er dygtige, innovative og altid forberedt til det maksimale. Det er Novo Nordisk.

Novo Nordisk ikke alene med vægstabsprodukt

På dagen hvor Novo Nordisk fik sin ”noget-nær” godkendelse, modtag Orexigen FDAs godkendelse til et andet fedmepræparat. Mens Novo vurderes til at have en ”relativ sikker” bivirkningsprofil og derfor som konkurrenterne vurderes til at skulle have forskellige advarende indlægssedler mod utilsigtede bivirkninger, gør det sig ikke gældende for konkurrenterne. Måske var det lidt symptomatisk, at Orexigen faldt med 10 % på den mere betingede godkendelse.

Det er ikke uvæsentligt, men er samtidig givetvis heller ikke den eneste forskel mellem Novo Nordisk og de andre udbydere af vægttabsmedicin. Den væsentligste på sigt kan blive den distributionsmæssige styrke og den kändis effekt, som Novo Nordisk har indenfor diabetes medicin. Den kan blive særdeles værdifuld.

Nordnets kunder stoler blindt på Novo Nordisk

Mens de private kunder hos Nordnet elsker at handle i Vestas og at Vestas også udgør en betydelig andel af beholdningerne, når det ikke helt popularitetsniveauet, som Novo Nordisk kan præstere. Et par tal kan illustrere det:

  • 7,7 % af de opsparede midler hos Nordnet, Danmark er investeret i Novo Nordisk.
  • I løbet af 2014 har de private investorer øget deres beholdning af NN med 13 %.
  • I løbet af 2014 er antallet af investorer, som har NN i deres beholdning øget med 21 % til 7476.

Vinderaktier sjældent billige

Ingen kan med sikkerhed sige om Novo Nordisk kan blive ved med at udvikle nye og positive præparater. Så længe NN er i stand at forblive innovative, passe på forskellige stakeholders i skøn forening samtidig med at de tænker i ejer- og dermed aktionærbaner, vil sandsynligheden for et fornuftigt afkast være høj. Nogen synes måske med rette, at NN ikke er lavt prissat.

I den henseende er det værd at bemærke, at vindere sjældent er billige og lavt prissat og at en overdreven fokus på aktiernes prisfastsættelse, kan afskære investorerne fra gedigne kursstigninger.

Anm: Jeg ejer selv aktier i Novo Nordisk

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
7 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-03-23 03:06

the statement also said that if the country accept snowden asylum applications, will be announced at the right time
discount Polo Ralph Lauren http://www.sino-smart.com/rlclearance.asp

Gæst
Gæst
2014-09-19 14:20

Hej per,- Super indlæg og ja vi er stolte af at være på Novo Nordisk, og jeg er sikker på at vi forsat vil være nummer 1 til at lave insulin, fremad rettet ….

Gæst
Gæst
2014-09-15 09:53

Hej Per.

Glimrende perspektivering. Når nu så mange aktionærer har NN i porteføljen, presser spørgsmålet sig på; bør man hente gevinsten hjem eller holde og håbe på højere pris og især udbytte?

I forhold til peers ligger udbyttet noget lavere hos NN, men er ikke klar over hvordan det forholder sig koblet med tilbagekøbsprogrammet.

Mvh. Frederik

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-09-15 10:16

Hej Frederik

Tak for spm. Min pointe er ikke blot at fremhæve at Novo Nordisk er gjort af et vinderstof, men i ligeså høj grad at signalere at (for) mange investorer fokuserer på prissætningen (Pris/indtjening).

Mange kunne med fordel undlade at fokusere så meget på det og få et bedre afkast af rigtig mange årsager. Nogle af dem kommer jeg ind på på Dansk Aktionærforenings arrangement i denne uge

Hilsen
Per

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-09-15 10:46

Hej Per.

Det lyder spændende. Det vil jeg se frem til, håber jeg kan nå at deltage på dagen.

Mvh. Frederik

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-09-17 15:42

Hej Per. Tak for en meget interessant præsentation på Investordagen, det var også mig der fik spurgt det sidste spørgsmål, håber ikke det var for meget off-topic. Dine pointer omkring vinderselskaber er god. Selvom det kan være fristende at “trække gevinsten” hjem, vil det for den langsigtede investor nok være svært at finde en anden vinderaktie, og når man så endda får lov at betale skat af eventuel gevinst…. Du nævnte også ETF’ere, men fra Nordnets ansatte, og sågar Max Gandrup, anbefales ETF’ere til pensionsmidler, men knap så meget til private opsparinger, i hvert fald som langsigtet investering, da skattereglerne… Læs mere

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-09-18 06:49

Hej Frederik

Tak for spørgmål og nej bestemt ikke off-topic:-)

Det investeringssmukke ved pension er at indtægter og udgifter kommes ned i en pot og udregnes på nettobasis. Politikerne har desværre ved deres forsømmelse påført investorerne stor skade ved ikke at sikre at det samme sker for de frie midler.

ETF kan også anvendes for frie midler. Blot skal man huske at beskatningen desværre ikke er helt optimal.

Alternativer til ETF med minimale risici (hverken “mere eller mindre” husker du nok) med symmetrisk beskatning og små omkostninger er desværre svære at få øje på

Med venlig hilsen
Per