Spring til hovedindhold

Kan du spotte den næste supertrend?

Er du en trendspotter? Har du et skarpt øje, som hurtigt opfanger de nyeste og hotteste strømninger på aktiemarkedet? Det er nok de færreste af os, som kan prale med denne evne. Ligesom det nok var de færreste af os, der havde forudset, at fløjlsbukserne og hønsestrikken ville blive populær i 70’erne – eller at skulderpuderne ville blive et hit i 80’erne.

Vi kan dog ikke komme uden om, at mange investorer gerne vil finde den næste nye megatrend på aktiemarkedet – men det kan være svært at ramme ned i præcis den rigtige sektor og aktie. Hos Nordnet oplever vi derfor stor søgning mod ETF-markedet, fordi du netop her kan få billig adgang til globale aktier og temaer.

Igennem 2020 har især tech og grønne ETF’er været populære, og de tre mest købte hos Nordnet var:

Indekseret afkastgraf over det seneste år

Kilde: Egen tilvirkning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast.

Inspiration til at investere i ETF’er hos Nordnet

ETF’er kan bruges til at opnå en god risikospredning, og samtidig findes de i utallige varianter. ETF-tag-selv-bordet hos Nordnet er også stort. Vi har nemlig over 1.150 ETF’er, som du kan spice din portefølje op med. Samtidig kan du finde inspiration via vores Screener, hvor du kan specificere de kriterier, der matcher dine ønsker.

Hvis du stadig lige mangler den sidste portion inspiration, så har vi også inddelt vores ETF’er i de mest populære temaer. Her indgår eksempelvis teknologi, miljø og innovation.

Hvad er definitionen af en supertrend?

Der findes nok ikke kun én forklaring på, hvad en supertrend er, men internettet er et godt billede på en trend, der stadig holder og forandrede verdenen. Det modsatte kan man sige om skulderpuderne og hønestrikken, og vi er nok mange, der er glade for, at den supertrend ikke holdt i længden.

I de senere år er det for eksempel el-biler med Elon Musk og Tesla, der er hot og ved at revolutionere bilindustrien – og som sikkert vil holde mange år endnu. Man kan derfor sige, at en supertrend i denne sammenhæng er noget, der potentielt kan holde længe og forandre verdenen.

Så er spørgsmålet bare, hvad du tror, der bliver den nye trend? Kan du se ind i spåkuglen?

Et udvalg af de mest populære ETF’er, som trender blandt kunder hos Nordnet pt.:

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast og investering kan påføre tab.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer