Spring til hovedindhold

Kom med bag fonden: Her er tankerne bag en af Danmarks største svanemærkede aktiefonde

Dette indlæg er markedsføring.

Nils Lodberg er chefporteføljeforvalter i BankInvest og forvalter sammen med sit team den svanemærkede aktiefond Globale Aktier Bæredygtig Udvikling. Hør mere om, hvordan han udvælger papirer til fonden her.

Opdateret april 2023: Globale Aktier Bæredygtig Udvikling har skiftet navn til Globale Aktier Ansvarlig Udvikling pr. 1. april 2023: Da Globale Aktier Bæredygtig Udvikling blev lanceret i 2020, var fondene blandt de første danske svanemærkede investeringsfonde med fokus på investeringer med et bæredygtigt aftryk. Siden 2020 har markedet for bæredygtige investeringer udviklet sig hastigt, og det fortsætter i disse år med EU-lovgivningen som forankring. Udviklingen har også medført nye guidelines for navngivningen af investeringsfonde med bæredygtigt fokus. Det betyder, at Globale Aktier Bæredygtig Udvikling pr. 1. april har skiftet navn til Globale Aktier Ansvarlig Udvikling. Fonden var svanemærket under de tidligere svanekriterier, der udløb 31. marts 2023. Denne blog er publiceret og skrevet i maj 2022, og derfor fremgår fondens daværende navn i bloggen.

Nordnet modtager provision fra BankInvest. Se alle satser her.

Nils Lodberg er chefporteføljeforvalter i BankInvest og forvalter sammen med sit team den svanemærkede aktiefond Globale Aktier Bæredygtig Udvikling.

Fonden er på blot halvandet år blevet en af landets største svanemærkede aktiefonde, hvor tusindvis af danskere har placeret investeringer for mere end 12 mia. kroner. Nils Lodberg fortæller her om tankerne bag fonden, og hvordan investeringer kan være med til at gøre en verden til forskel.

Hvordan vil du beskrive fonden Globale Aktier Bæredygtig Udvikling?

Det er en investeringsfond til investorer, som ønsker investeringer med et bredt fokus på ansvarlighed og ESG uden at gå på kompromis med afkastet. Fonden er sammensat sådan, at investorer både investerer i ansvarlige virksomheder, understøtter FN’s verdensmål og er med til at reducere CO2-udledningen sammenlignet med benchmark. På den måde ved investorerne, at deres investering lever op til en række omfattende krav og standarder, blandt andet arbejdstager- og menneskerettigheder, mens de samtidig spreder risikoen.

Se, hvordan din investering kan være med til at gøre en forskel ved at prøve beregneren her.

Hvad nytter det fx at investere i en vindmøllefabrik, som ikke behandler sine ansatte ordentligt?”

Nils Lodberg, chefporteføljeforvalter i BankInvest

Hvad er tanken bag at sammensætte fonden netop sådan?

Først og fremmest er ansvarlighed og bæredygtighed jo brede begreber. I BankInvest har vi derfor forsøgt at anlægge et holistisk syn, som ikke kun handler om klima, men også om at have fokus på flere parametre, som fx forurening, fattigdom, sundhed, uddannelse og menneskerettigheder. Der er nemlig mange faktorer, som spiller ind. Hvad nytter det fx at investere i en vindmøllefabrik, som ikke behandler sine ansatte ordentligt? Det er nogle af de faktorer, vi forsøger at tage højde for.

Nils Lodberg, chefporteføljeforvalter i BankInvest

Hvordan er denne fond anderledes end andre fonde?

Globale Aktier Bæredygtig Udvikling er unik netop pga. bredden. Mange andre investeringsfonde med fokus på ESG og ansvarlighed har primært ét fokus, der ofte er på klimaet. Det er der ikke noget galt med, men vi mener, at det brede og balancerede fokus på ansvarlighed er styrken i fonden. Det betyder, at investorer i fonden både investerer under hensyntagen til klimaet, arbejdsforhold, børnearbejde og menneskerettighederne generelt. Samtidig betyder bredden naturligvis også, at man spreder risikoen i sine investeringer, hvilket giver stabilitet.

Hvordan screenes de virksomheder, der bliver investeret i?

Alle virksomheder, der lever af at producere våben, tobak, atomkraft samt olie, gas og kul – eller hvor mere end 5% af deres omsætning stammer fra dette, bliver helt automatisk sorteret fra. Derudover har vi en række redskaber, som dagligt overvåger, om selskaberne eventuelt måtte bryde internationale normer og standarder, som FN’s Global Compact eller ILO arbejdsmarkedskonventioner. Hvis der er virksomheder, der ikke lever op til de krav, vi stiller, ekskluderer vi dem.

Læs mere om investeringer med et bæredygtigt aftryk på enverdentilforskel.dk

Udover Globale Aktier Bæredygtig Udvikling kan du også handle BankInvests øvrige svanemærkede fonde via Nordnet:

Globale Aktier Bæredygtig Udvikling ADK0061271426
Globale Aktier Bæredygtig Udvikling Akk. A DK0061271699
Globale Obligationer Bæredygtig Udvikling ADK0061295870
Globale Obligationer Bæredygtig Udvikling Akk. ADK0061296175
Danske Aktier Indeks Bæredygtig ADK0061532322
Danske Aktier Indeks Bæredygtig Akk. ADK0061532595

Disclaimer: Ovennævnte indhold må ikke betragtes som en investeringsanbefaling. BankInvest tager forbehold for nøjagtigheden af de angivne informationer, hvad enten de er leveret af BankInvest selv eller hentet fra offentligt tilgængelige kilder, som BankInvest vurderer pålidelige. BankInvest er ikke ansvarlig for dispositioner eller undladelser foretaget på baggrund af informationerne. BankInvest anbefaler sagkyndig og professionel vejledning ved investeringsbeslutninger. Historiske og tidligere afkast og/eller kursudviklinger kan ikke anvendes som pålidelig indikator for fremtidige afkast og/eller kursudvikling. Tegning af andele bør ske på baggrund af prospekt, vedtægter og central investorinformation. Informationen findes på bankinvest.dk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer