Spring til hovedindhold

Mere end 70.000.000.000 udbyttekroner på vej til danske investorer

Endnu en god og rekord regnskabssæson er forbi. Indtjeningsrekorder bliver endnu engang vekslet til udbytterekorder. Der er allerede blevet udbetalt noget og meget mere vil følge efter de kommende uger og måneder. Det mest udbyttegavmilde danske selskab er A.P. Møller Mærsk, som står for mere end halvdelen af de samlede udbyttebetalinger, men også andre selskabers udlodninger skæpper ganske godt og meget i investorernes lommer.

Forår = udbyttesæson

Foråret er lig med udbyttesæson. I forbindelse med afholdelse af generalforsamlingerne de kommende uger, vil de største danske selskaber betale mere end 50 mia. kroner tilbage til investorerne i de danske aktier. Hertil kommer de aktietilbagekøb som over de kommende måneder lidt skjult sender flere penge tilbage til investorerne.

Aktietilbagekøb

I tillæg til udbyttebetalingerne er der en række selskaber, som betaler både i investeringspose og i sæk i den forstand at udbytterne bliver suppleret med aktietilbagekøb. For investorerne er der langsigtet kun kosmetiske forskelle mellem om udbytter bliver udbetalt kontant eller i form af færre aktier, som på sigt giver kursstigninger. På kort sigt består forskellen overvejende i, at du selv som investor bestemmer, hvornår du vil realisere gevinsten og dermed blive beskattet af udbyttet.

Jyske Bank og Genmab giver ikke noget

Det er kun meget få af de større selskaber, som har valgt ikke at udbetale en del af årets overskud. Af de større selskaber er det således kun Jyske Bank (givetvis på grund af et skuffende regnskab) og Genmab (undtagelsen mere end reglen at biotekselskaber giver udbytte), som hverken udbetaler udbytter eller har et tilbagekøbsprogram.

A.P. Møller mest gavmild

Danmarks største virksomhed er også den mest gavmilde. I hvert fald når det kommer til at give udbytter i år. Over halvdelen af de samlede udbytter fra de større danske selskaber kommer således fra Esplanaden. Langt den overvejende del af udbyttet, er dog en engangsforestilling i form af enten 9 Danske Bank aktier eller 1600 kroner kontant i tillæg til de ”ordinære” 300.

Udbyttebetalinger er ingen garanti for kursstigninger

De store udbyttebetalinger vil i et stort omfang blive geninvesteret i aktiemarkedet. På kort sigt giver den store udlodning et godt aktierygstød til det danske aktiemarked. Det er dog ikke nogen garanti for at der ikke også i udbetalingsperioden kan ske generelle kursfald. De seneste år har der været meget store kursstigninger, som er fortsat ind i de første måneder af 2015. På et tidspunkt er det tid til en større kurspause; udbyttebetalinger eller ej.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2015-04-01 00:55

Hvad med en artikel med nogle konkrete idéer til hvordan man bedst muligt geninvesterer sine udbytter – f.eks. på sit pensionsdepot. Hvilke typer værdipapirer bør man prioritere i forskellige situationer når man får udbetalt udbytte?
Nogle tænker sikkert om det er bedst at geninvestere pengene i blandede afdelinger, i obligationsafdelinger, i aktieafdelinger, internationalt, nationalt, hvilke typer obligationer, råstoffer etc.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2015-04-07 16:11

Lyder godt!