Spring til hovedindhold

Mød Nordnets nye bloggere HC Andersen Capital

Tue Østergaard, Michael Friis Jørgensen og Mie Juel Halse står i spidsen for en ny og skarp platform, som dagligt skal give de private investorer muligheden for at se de danske selskabers ledelser i øjnene. Nu kan du møde dem på Nordnetbloggen, hvor de vil dele ud af deres viden.

I er et forholdsvis nyt selskab, der startede i juli 2020. Hvem er I? Hvad vil I? Hvordan skiller I jer ud?

Michael Friis Jørgensen: Vi er selvfølgelig et nyt selskab, men vi har sammenlagt omkring 60 års aktieerfaring liggende som ballast. Dertil er vores mission at demokratisere investeringsprocessen. Det betyder, at vi vil forbinde private aktionærer med selskaber via vores platform, hvor du kan deltage i webinarer og events med en masse forskellige selskabers ledelser. Tidligere har det været svært som privat aktionær at få adgang til at kommunikere med selskaberne, men ved at vi nu tager den digitale form i brug, så tror vi, at de private investorer vil få meget bedre adgang til de samme værktøjer, som de professionelle investorer har haft i mange år.

Tue Østergaard: Det er også vigtigt at sige, at vi skaber et indhold og en mulighed for de private investorer, som er gratis. Samtidig er det vigtigt at pointere, at de sociale medier har skubbet til den gamle proces. Før lod man kun få professionelle investorer få adgang til ledelsen i et selskab. Nu kan Nordnets kunder møde direktørerne for stort set samtlige danske selskaber online. Hvis du bare går fem år tilbage, så skulle du gå et sted hen for at møde dem, og du var egentlig ikke inviteret. Nu kan vi via de sociale medier nå helt ud til den enkelte private investor – og det er nyt! Samtidig er det interessant, fordi du køber dig ind hos mennesker, når du investerer. Før havde du mulighed for at nørde analyser, men nu har du også mulighed for at møde ledelsen, og det er den sidste del af det at investere efter min mening. Vi giver de private investorer mulighed for at se ledelserne i øjnene via vores mange webinarer og events.

Mie Juel Halse: Præcis! De private investorer får adgang til vores webinarer, hvor de kan stille spørgsmål direkte til ledelsen. Lige nu har vi et webinar om dagen, men vi kommer til at have to om dagen. Samtidig kommer alle vores events og webinarer til at ligge på vores platform bagefter, og på den måde får den private investor adgang til en kæmpe vidensbank.

Michael Friis Jørgensen: Dertil er det vigtigt at understrege, at vores job er at trække selskaberne ned på et forståeligt niveau. Hvis du nogensinde har været med til de telekonferencer, som selskaberne holder for de professionelle investorer, så ved du, at der er fokus på tung investeringsviden. Selskaberne taler tit til de 20 professionelle investorer med snørklede viden og aktiesprog. Det vil vi gerne have vendt rundt. Vi vil være talerøret for den private investor. Derfor vil vi stille de rigtige og interessante spørgsmål i løbet af vores webinarer og events. Vi vil simpelthen gøre det mere jordnært ved at skære LIX-tallet ned.

Samtidig må vi understrege, at der kommer flere private investorer i Danmark, og de bliver en væsentlig del af aktiemarkedet. Derfor skal selskaberne lære at tale til dette segment.

Hvorfor valgte I navnet HC Andersen Capital?

Tue Østergaard: Der er to årsager. Den ene er, at det her er et eventyr. Jeg synes, at der er mulighed for at skabe noget nyt og stort. Samtidig er et eventyr noget lystdrevent, noget nyt, noget spændende og det er en fortælling. Den anden årsag er, at H.C. Andersen er noget af det bedste i Danmark. Derfor signalerer det en interesse for det danske, og vi har netop fokus på danske små og mellemstore selskaber.

I fokuserer på at forbinde investorer med små og mellemstore selskaber. Hvilke sektorer vil være interessante i 2021?

Michael Friis Jørgensen: 2021 bliver ligesom 2020. Det overordnede tema vil være den grønne omstilling, og den trend kommer til at holde de næste 10 år. Det gode er, at der er mange af de mindre og mellemstore selskaber, som netop har en forretningsmodel, der er baseret på den grønne omstilling, da de er født i en ny tid. Men jeg tror også, at folk selv kan fornemme, at vi har nået et tipping point både økonomisk og politisk. Befolkningen vil simpelthen den vej. Vores investeringer skal gøre godt. Afkast er selvfølgelig væsentligt, men investeringerne skal gøre en forskel i fremtiden.

Kan I huske, hvad jeres første aktie var?

Mie Juel Halse: Min var en investeringsforening med en masse danske aktier i Bonusbanken og senere i Jyske Bank. Hvis jeg skulle ud og investere nu, så synes jeg, at den grønne omstilling og tech er to sektorer, som er interessante.

Michael Friis Jørgensen: Investeringsforeninger er et godt sted at starte for en ny investor. Min historie er lidt anderledes. Jeg investerede i framfab. Det er ikke et navn, som mange kender, men det var et lille svensk IT-firma, som boomede i .com-boblen. Det overlevede dog ikke 00’erne, så derfor gik jeg fra en rigtig god investering til nul. På den måde lærte jeg, at jeg ikke kun skal fokusere på tema og trends. Man gør nemlig klogt i at sætte sig godt ind i selskabet. Jeg har dog brugt lærdommen igennem hele min aktiekarriere, så jeg er egentlig glad for at have begået den fejl.

Har jeres tilgang til investering ændret sig, siden I startede?

Mie Juel Halse: Jeg kan godt lide investeringsforeninger, fordi jeg spreder min risiko, men jeg skal snart ud og købe enkeltaktier. Derfor ændrer jeg min tilgang en smule og bliver åben over for andre muligheder. I den forbindelse er vores platform rigtig god, da jeg hurtigt kan få en masse viden. På den måde har jeg de mest optimale forudsætninger for at træffe et godt valg.

Michael Friis Jørgensen: Jeg er blevet opmærksom på, at jeg skal huske at gå et spadestik dybere. Mange private investorer begår den fejl, at de kigger på kursgrafer. De lytter mere til, hvad der er hypet, og hvad der stiger rigtig meget – men du skal et spadestik dybere. Enten skal du altså sprede din risiko, eller også skal du lære selskabet rigtig godt at kende.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer