Spring til hovedindhold

Mød Pernille Oldgaard: Ny blogger hos Nordnet

Byd velkommen til vores nye privatøkonomi-blogger, Pernille Oldgaard! Pernille vil i sine blogs skrive om alt, der handler om optimering af privatøkonomien, børneopsparing, investering samt meget andet.

Med det nuværende økonomiske klima kan det være en god idé at have ekstra fokus på din privatøkonomi. Ved at trimme budgettet og holde øje med forbruget kan mange få mere luft i deres daglige økonomi og muligvis opnå et større råderum til investering. Derfor er vi glade for at kunne introducere vores nye blogger, Pernille Oldgaard.

Pernille Oldgaard er uddannet finansøkonom og har baggrund som bl.a. bankrådgiver og filialdirektør i en bank. Hun driver instagram-profilen moneymum.dk og arbejder selvstændigt som økonomisk mentor. Hun har en stor passion for at gøre andre klogere på deres økonomi og dermed hjælpe dem med at realisere deres økonomiske drømme. For at realisere sine egne økonomiske drømme, gør hun blandt andet brug af investeringer.

”Min første aktie købte jeg i 2014. Jeg kom i gang med at investere ved, at jeg hørte nogle kollegaer tale om at købe aktier i Vestas. Da jeg havde en lille opsparing stående, som jeg godt kunne tåle at miste, købte jeg nogle aktier i Vestas,” fortæller Pernille Oldgaard.

Selvom Vestas-aktien indtil videre har været en god investering for Pernille, bruger hun i dag Månedsopsparingen til at investere i brede ETF’er. Hun håber, at investering bliver allemandseje, og ser Månedsopsparingen som en overskuelig og god måde at komme i gang.

”Jeg synes, det er en genial måde at komme i gang med at investere på, da alle kan være med. Man behøver ikke at kunne eller vide det hele. Det er noget, jeg også selv har lært med tiden. Man kan faktisk godt investere, hvor det kun tager 10 minutter, og selvom man ikke ved alt.”

Få styr på budgettet

Pernille vil samtidig opfordre alle til at gennemgå deres budget og forbrug.

”Jeg har allerede skrevet mit første blogindlæg hos Nordnet, der hedder ’Trim budgettet, og bliv millionær’. Mit vigtigste råd er, at man får kigget den daglige økonomi igennem løbende. Hver måned. Er der noget, man kan skære væk? Er der noget, man kan undvære?” forklarer hun. På den måde kan man få luft i økonomien og eventuelt finde penge til investeringer.

”Ved at investere i stedet for at have en kontant opsparing kan man få sine penge til at arbejde for en. Det er simpelthen så vigtigt, at man får gjort brug af renters rente-effekten, hvis man kan undvære nogle penge.”

Selvom Pernille har godt styr på økonomi og investeringer, foretrækker hun brede investeringer fremfor enkeltaktier.

”Selvom jeg arbejder med det, synes jeg ikke, at jeg har tiden til at følge med i virksomheders regnskaber og nyheder, og hvornår det går godt og dårligt. Så jeg kan godt lide bare at sprede min risiko, og få pengene til at arbejde for mig ved at sætte et fast beløb ind månedligt, som jeg kan undvære,” fortæller hun og fortsætter.

”Jeg har før i tiden købt enkeltaktier, og jeg har også prøvet at sælge aktier med tab. Og der må jeg bare sige, at jeg ville ønske, at da jeg startede med at investere, at jeg bare havde investeret nogle faste beløb i stedet for at håbe på, at man lige lander på en aktie, der giver et godt afkast her og nu.”

Følg med på Nordnets blog, hvor Pernille vil skrive om privatøkonomi, børneopsparing, investeringer og meget mere.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer