Spring til hovedindhold

Nordnet One: Det nye sort inden for pensionsopsparing?

I dag har danskerne mere end 140 mia. kroner placeret alene i bankernes pensionspuljer. Og det er præcis derfor, at vi har lanceret Nordnet One med meget lave omkostninger. Så er der mere tilbage til dig.

I starten af juni bragte Jyllands-Posten/Finans en artikel med overskriften ”Gevinsten ved billig pensionsopsparing kan betale en ny bil” og pegede samtidig på en mulig ny priskrig om danskernes pensionsformuer. Jyllands-Posten/Finans sammenlignede bankernes aktivt forvaltede pensionsprodukter med Nordnet One, der er Nordnets nye blandede fonde. Konklusionen var, at der er næsten en halv million mere at leve for som gammel, hvis du fx sparer 1%-point af de årlige omkostninger på en opsparing på 1 million kroner over 20 år. Lave omkostninger kan altså sikre en ny bil ved pensionering.

Det er ikke kun Jyllands-Posten/Finans, der har fået øje på dette. Børsen har d. 30. juni 2022 refereret en analyse fra Forbrugerrådet TÆNK, der ikke vil anbefale nogen af bankernes puljeordninger – simpelthen fordi de er for dyre.

Det siger eksperterne

Det er altså med god grund, at flere eksperter anbefaler at vælge en billig blandet fond frem for fx en puljeopsparing. For omkostningerne er helt centrale for, hvor meget af din pensionsopsparing der er tilbage til dig selv.

I dag har danskerne placeret mere end 140 mia. kroner alene i bankernes pensionspuljer. Og det er præcis derfor, at vi nu har lanceret Nordnet One med meget lave omkostninger.

Nordnet One består af tre forskellige blandede fonde, hvor du hele tiden har den ønskede risiko og ikke behøver at tænke på selv at rebalancere (altså justere fordelingen mellem aktier og obligationer). Fondene har en årlig omkostning på 0,5% – uanset om du vælger høj, mellem eller lav risiko – hvilket placerer dem blandt markedets allerbilligste. Læs mere om Nordnet One.

Til sammenligning opgør Jyllands-Posten den årlige omkostning ved at investere i pensionspuljer med middel risiko i de otte største banker til 1,4-2,02% (se tabellen herunder). Prisen på Nordnet One er således mindre end det halve af puljeomkostningerne, og i visse tilfælde koster Nordnet One mindre end ¼ af sammenlignelige produkter.

Kilde: Jyllands-Posten/Finans den 5. juni 2022.

Aktivt eller passivt forvaltet?

Som resten af Nordnets familie af indeksfonde, som mere end 80.000 kunder indtil nu har investeret i, er Nordnet One fondene baseret på passiv forvaltning. Det er en af årsagerne til de lave omkostninger – og også en af forskellene til de traditionelle pensionsprodukter, der typisk er aktivt forvaltede.

Du skal altså gøre op med dig selv, om du tror, at de aktivt forvaltede produkter kan slå indekset på langt sigt. Hvis forskellen i omkostninger er fx 1% som beskrevet i eksemplet i indledningen af dette blogindlæg, skal de aktivt forvaltede fonde altså give et merafkast på mindst 1%-point hvert eneste år for at regnestykket går op.

Priskrig på pensionsformuen?

Om der bliver priskrig på danskernes pensionsformuer må tiden vise. I Nordnet vil vi gerne gøre vores til at udfordre markedet og skabe de bedste muligheder for din pension. Pensionspuljer er blot et produkt ud af mange traditionelle pensionsprodukter med høje omkostninger. Så giv dig selv muligheden for en god timeløn ved at undersøge, hvilke muligheder du har for evt. at flytte din pension til Nordnet One, så du kan få mest muligt ud af din opsparing.

Vigtig information: På kort sigt vil der altid være både op- og nedgang på markedet, når du investerer, ligesom der er en risiko for ikke at få alle de investerede penge tilbage. Nordnet One fondene udbydes af Nordnets eget fondsselskab. Inden du investerer i en fond, bør du gøre dig bekendt med fondens vilkår og karakteristika. Læs mere om omkostninger, provisioner og andre vederlag her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer