Spring til hovedindhold

Nordnets kunder er vilde med aktiesparekontoen

Vores kunder står for 58% af alle nye aktiesparekonti, der blev åbnet i Danmark i 2022. Og det er med god grund, at kontoen er populær, for den er let at administrere, og skatten er lav.

Det er særligt Nordnet, der driver væksten i antallet af nye aktiesparekonti. Faktisk står vores kunder for 58% af alle nye konti, der blev åbnet i Danmark i 2022. Det er med god grund, at kontoen er populær, for den er let at administrere, og skatten er lav. Derudover kårede Forbrugerrådet Tænk Nordnets aktiesparekonto som ”Bedst i Test” i 2022.

Danskerne åbner fortsat aktiesparekonti på stribe. I 2022 blev der åbnet 94.421 nye konti i alt. Hele 55.022 af dem blev åbnet i Nordnet. Dermed havde vi en markedsandel på 58% af alle nye aktiesparekonti, der blev åbnet i Danmark sidste år – og det er vi ret stolte over.

Er der fortsat politisk vilje til at hæve loftet?

Vi har løbende sat fokus på behovet for at få hævet loftet for indbetalinger på aktiesparekontoen til de oprindeligt tiltænkte 200.000 kr. Bl.a. skrev vi under valgkampen i efteråret til alle Folketingets partier for at høre om deres planer, og vi interviewede de politikere, der var villige til at uddybe deres holdninger til skat på investeringer.

Læs også: Tre politikere giver interview til Nordnet

I efteråret var der politisk flertal for både at hæve loftet for indbetalinger på aktiesparekontoen og i det hele taget gøre skat på investeringer mere simpelt. Desværre kom ingen af delene med i regeringsgrundlaget eller de forslag, som den nye regering umiddelbart vil give sig i kast med. Dog har der været bemærkninger om, at ambitionen om at hæve loftet for indbetalinger fortsat lever. Hvorvidt, det kan blive en del af den næste finanslov, er pt. uvist.

I Nordnet fortsætter vi arbejdet for at gøre skat lettere og opsparing mere attraktivt for de private investorer. For det skal være attraktivt og ligetil at investere – og præcis derfor er aktiesparekontoen populær. Den er let at administrere, ikke mindst fordi vi indberetter og afregner skatten. Samtidig er afkastbeskatningen på 17% et trækplaster. Hver dag åbnes der således mere end 100 nye aktiesparekonti hos os alene.

Anbefalet af Forbrugerrådet Tænk

Vores aktiesparekonto fik ekstra medvind, efter at Forbrugerrådet Tænk kårede den som ”Bedst i Test” i første halvår af 2022. Efterfølgende har Forbrugerrådet Tænk anbefalet Nordnet som investeringsplatform, og det har medvirket til, at mere end 40.000 nye kunder er kommet til i løbet af året. Samlet set har 84.948 kunder åbnet en aktiesparekonto hos os. Det svarer til 29% af alle aktiesparekonti i Danmark.

Læs også: Forbrugerrådet Tænk anbefaler Nordnet

Fakta om aktiesparekontoen

Med en aktiesparekonto er det muligt at investere i danske og udenlandske aktier samt en række aktiebaserede investeringsforeninger og ETF’er. Loven giver mulighed for én konto pr. person.

  • Invester op til 106.600 kr. (2023)
  • Betal kun 17% i afkastskat (lagerbeskatning)
  • Vi indberetter og afregner din skat
  • Som altid: Ingen depotgebyrer i Nordnet.

Er du nysgerrig efter at vide mere om kontoen?


Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer