Spring til hovedindhold

Optur eller nedtur?

Aktierne udsættes tirsdag den 29-06 for en gevaldig nedtur. Det sker i forlængelse af kursfald i hele sidste uge, og aktierne er nu faldet 5 ud af de seneste 6 dage. Det store spørgsmål er så, om man tør købe på baggrund af dagens kursfald, eller om der er mere i vente? Weekendens G20 møde endte som altid med en fælles sluterklæring, som denne gang mest viste, at man var enige om at være uenige. Det er ikke det bedste oplæg for stabilitet på de finansielle markeder.

Jeg har set lidt på teknisk analyse, og herudfra er min konklusion, at der er gode chancer for, at kursfaldet meget snart stopper, hvilket kan give anledning til en ny optur henover sommeren. Meget vil dog afhænge af udfaldet af regnskabssæsonen for Q2, der indledes i USA omkring den 10. juli. Jeg tror, vi får nogle fornuftige regnskaber.

Baseret på teknisk analyse kan det konkluderes, at der fortsat er købssignal for C20 indekset. Signalet er dog lidt svækket efter bruddet under 50 dages snittet i 400. Der er stærk støtte i 390 og igen i 370. Mit gæt er, at 390 holder og fører til ny opgang over 400. Situationen er dog lidt usikker.

Omkring udvalgte enkeltaktier kan følgende nævnes:

A.P. Møller – Mærsk er i en optrend med støtte i 48.000. RSI er allerede nær 40, og derfor tror jeg ikke på brud under 48.000. Det kan give ny stigning til 53.000-niveauet.

Carlsberg er faldet til nær 50 dages snittet beliggende i 470. RSI er allerede faldet til 40 og brud er ikke særlig sandsynligt. Det kan give ny stigning til 500-niveauet.

D/S NORDEN er interessant, idet aktien adskillige gange har testet vigtig støtte i 220 og hver gang har støtten holdt. RSI er allerede under 40, og derfor tror jeg ikke på brud under 220 heller denne gang. Det kan give stigning til 250-niveauet.

Danisco rammer i dagens marked støtte i 420, DSV i 90 og FLSmidth 400. Samme billede gælder for Novozymes, hvor 650 er en vigtig støtte.

Vestas er faldet til nær vigtig støtte i 251, og samtidig er RSI helt nede i 20. Aktien er altså markant oversolgt, og en Rebound opad er derfor sandsynlig.

Min pointe med dette indlæg er at visualisere at trods dagens store kursfald, ja så peger det på baggrund af teknisk analyse fortsat op for aktierne. Tror man på teknisk analyse, og det gør jeg, så er det værd at overveje køb af nogle af de ovenfor nævnte aktier – især hvis man er en kortsigtet investor, der er tilfreds at kunne sælge med en eventuel gevinst på 5-8%.

I øjeblikket er tingene nemlig så usikre, at man ikke skal være grådig. Opnår man en hurtig gevinst på fx 5-8%, ja så gælder det om at hjemtage gevinsten og stille sig klar til nye dispositioner.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer