Spring til hovedindhold

Skal du have bank?

Den finansielle sektor har haft det meget svært igennem 2020, og i Europa har finansielle aktier ligeledes haft det meget svært helt siden 2018. Den finansielle sektor og specielt banker er meget konjunktur- og rentefølsomme. Historisk har banker derfor været gode, når økonomien voksede og renten steg.

Renteudvikling på 10-årig amerikansk statsobligation

Afkastudvikling de seneste fem år

Kilde: Egen tilvirkning fra Nordnet.dk

Som det ses af de ovenstående to kursgrafer, så har finansielle aktier i både USA og Europa klaret sig markant bedre end markedet fra november 2020 og frem til marts 2021. I den periode begyndte verdenen nemlig igen at drømme om åbning på grund af de godkendte vacciner, og samtidig steg renterne stille og roligt.

På et femårig sigt har US Financials klaret sig på niveau med S&P 500 og OMX Copenhagen. Europæiske banker ligger dog stadig markant underdrejet på femårs sigt både i forhold til det gennerelle marked, men især i forhold til Nasdaq.

Er det for sent at investere i den finansielle sektor?

Hvis du ser på branchefordelingen i en stor global EFT som eksempelvis iShares Core MSCI World, så har finans en vægt på 15,75 procent, og er derfor den anden største sektor. Mange investorer er i dag generelt undervægtet i finans, så måske er det for mange stadig en mulighed at tilføje finans til porteføljen.

De største risici i finanssektoren er dog, hvis renten falder kraftigt igen, eller hvis væksten i samfundet stagnerer eller falder. Men hvis du tror på en verden, der åbner, og svagt stigende renter, så bør finans være en attraktiv sektor at være eksponeret imod.

Nedenfor har vi vist kursudviklingen i Wells Fargo i de sidste tre år i forhold til Dow Jones World-indeks per 4. marts 2021. Selvom Wells Fargo er steget 72 procent fra bunden den 28. oktober 2020, så har den stadig givet et negativt afkast på -35,27 procent i løbet af de sidste tre år.

Kilde: Nordnet.dk

Hvis vi ser på den største bankeksponering blandt Nordnets kunder, som er Danske Bank, så har den i de sidste tre år klaret sig endnu dårligere med et negativt afkast på –50,58 procent per 5. marts 2021.

Kilde: Nordnet

Investeringsmuligheder mod finans

Hvis du sidder tilbage med en tiltro til, at verdenen så småt vil begyndt at ligne det, som den gjorde før COVID-19, så er finans altså en mulighed, som du måske bør overveje. Samtidig skal du dog også have dine øjne skarpt rettet mod renten, for den bør også være afgørende i forhold til din beslutning.

Spørgsmålet er så bare: Er bank noget for dig? Kun du kan tage stilling til, om du skal en tur i investeringsringen for at tage en dans med bankerne.

ETF – 24 forskellige muligheder

Temaside omkring finans

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.Historisk afkast er ingen garanti for fremtidig afkast, og investering kan påføre tab

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer