Spring til hovedindhold

Smarte Porteføljer: Sådan gik det i januar

Efter et fremragende 2019 lagde markederne godt ud i det nye årti. Dette skiftede dog hurtigt mod slutningen af ​​januar. Den vigtigste drivkraft til den pludselige ændring var bekymring over coronavirussen. Optimismen efter den første fase af en handelsaftale mellem USA og Kina blev hurtigt glemt. Spændinger mellem USA og Iran deeskalerede hurtigt og var stort set ikke mærkbare på markederne. Storbritannien forlod endelig EU, og præsidentvalget i USA er skudt i gang.

Økonomiske data viser fortsat forbedringer, og frygt for en snarlig recession er faldet markant. De udviklede aktiemarkeder havde en flad måned, mens emerging markets – især Hang Seng – blev påvirket negativt af coronaudbruddet. Råvarer blev også påvirket, olie og metaller havde et kraftigt fald forklaret af forventninger til mindre efterspørgsel efter transport, logistik og byggeri.

2019Januar 2020
Smart 5+ 3,73 %+ 0,01
Smart 10+ 10,23 %– 0,48 %
Smart 15+ 18,68 %– 1,40 %

Den bedste aktivklasse i januar var helt klart obligationer, der ofte betragtes som ”sikker havn” i tider med usikkerhed. Statsobligationer var bedre end aktiemarkederne og den amerikanske dollar. Den japanske yen blev styrket. Faktorstrategier havde en hård måned og endte lidt negativ.

Smart 5.

Smart 10.

Smart 15.

Kilde: Bloomberg og JP Morgan.

Smarte Porteføljers investeringsstrategi handler om at opnå en veldiversificeret portefølje som bør slå en ren eksponering mod et passivt indeks over tid. I perioder hvor aktiemarkederne går rigtigt godt, er det svært at slå et aktieindeks. Men over flere markedscyklusser er vi overbeviste om, at diversificering mellem flere aktivklasser betaler sig.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer