Spring til hovedindhold

Spar dig til 1 million ekstra om 25 år med Nordnet One

Mange taler i disse dage om, hvordan man kan spare penge, og jagten på gode tilbud er blevet en folkesport. Du bør også undersøge om du kan spare penge på din pensionsopsparing. Der er ofte store besparelser at finde.

De fleste danskere har opdaget, at priserne stiger, ikke mindst når det gælder fødevarer, gas- og elpriser. Mange taler i disse dage om, hvordan man kan spare penge, og jagten på gode tilbud er blevet en folkesport. Den mest populære app i Danmark er vel efterhånden blevet en, hvor man kan tjekke elpriserne, og hermed hvornår det bedst kan betale sig at vaske tøj.

Hvis du vasker tøj syv gange om ugen med en vaskemaskine med energimærke A++, så kan du ud fra nedenstående beregning opnå en årlig besparelse på 1.310,40 kr., hvis elprisen er 4 kr. pr. kWh kontra 8 kr. pr. kWh.

Årlig besparelse på elregning ved syv tøjvaske om ugen

Elpris på 4 kr. per kWhElpris på 8 kr. per kWh
Årligt strømforbrug327,60 kWh327,60 kWh
Årlig udgift til strømKr. 1310,40kr. 2.620,80
Årlig vandforbrug16.016 liter16.016 liter
Årlig udgift til vandkr. 1.169,17kr. 1.169,18
Samlede udgifter pr årkr. 2.479,57kr. 3.789,97
Skønnet udgift pr. vaskkr. 6,81kr. 10,41
Årlig besparelse i kr.1.310,40
Kilde: Bolius og egne beregninger

1.310,40 kr. er selvfølgelig et godt beløb at spare, og hvis du også tænker over dit strømforbrug generelt, kan den samlede besparelse selvfølgelig blive ganske fornuftig.

Lav din egen beregning, og se din besparelse her. Gode råd til generelt at spare på el findes her.

Uanset hvor meget du ender med at spare på dine elomkostninger, er det beskedne beløb i sammenligning med investeringsomkostningerne på din pension.

Nedenfor kan du se forskellen på dit afkast af 1 mio. kr. i pensionsopsparing – afhængigt af om dit afkast efter omkostninger bliver 6 eller 7% i de næste 25 år. Forskellen i afkast illustrerer en årlig besparelse på dine pensionsomkostninger på 1%.


Kilde: Nordnet.dk – beregner. *Det årlige afkast afhænger af en lang række faktorer, eksempelvis markedsudviklingen og sammensætningen af din portefølje. På nordnet.dk finder du information om den historiske udvikling af såvel individuelle værdipapirer som indeks. Bemærk, at tidligere afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

1% i årlig besparelse lyder umiddelbart ikke af meget, men som du kan se ovenfor, udgør forskellen så meget som 1.135.562 kr. om 25 år.

En typisk pensionspulje hos en bank koster omkring 1,5% i årlige gebyrer jf. den seneste undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk, der simpelthen mener, at bankernes gebyrer er alt for høje til, at de kan anbefale nogle af dem. Samme høje omkostningsniveau finder du på en række andre porteføljeplejeprodukter i de traditionelle banker.

Og hvordan kan du så nemt spare 1% sammenlignet med de typiske aktivt forvaltede produkter i bankerne? Den største forskel opnår du ved at skifte til passiv forvaltning.

Nordnet One til 0,5% i årlige omkostninger

Hos Nordnet lancerede vi Nordnet One i sommeren 2022 med fokus på passiv forvaltning og fair omkostninger, så der er mere til dig.

Nordnet One er helt almindelige investeringsfonde, der blander både aktier og obligationer fra hele verden og endvidere sikrer en automatisk rebalancering, præcis som bankernes puljeordninger, blot til markant lavere omkostninger.

For at gøre det simpelt har vi lavet tre forskellige Nordnet One-løsninger, så vi kan matche forskellige ønsker til risikoniveau blandt vores kunder.

Nordnet One Forsigtig: 30% aktier og 70% obligationer

Nordnet One Balance: 60% aktier og 40% obligationer

Nordnet One Offensiv: 80% aktier og 20% obligationer

Læs mere om Nordnet One.

Hvorfor vil du gerne spare 1.300 kr. om året på strøm, men ikke 10.000 kr. på pension til næste år?

I eksemplet ovenfor, med en besparelse på en pensionsordning på 1 mio. kr., sparer du 10.000 kr. i omkostninger allerede det første år.

  • Bankpuljeordning 15.000 kr. i gebyr (1,5% af 1.000.000 kr.)
  • Nordnet One 5.000 kr. i gebyr (0,5% af 1.000.000 kr.)

Hvordan gør jeg?

Det tager meget kort tid at flytte sin bankpuljeordning, og så er du hurtigt i gang med at spare omkostninger:

  • Skriv til din bank, at du ønsker at opsige din puljeordning
    • Typisk er det kun muligt at udtræde ultimo måneden
  • Når din puljeordning er opsagt, kan du flytte din bankpension til Nordnet

NB. Du skal være opmærksom på, at udover forskellen på aktiv og passiv forvaltning, kan der være mulighed for personlig rådgivning knyttet til din ordning i banken. Hvis du har brug for denne, skal du naturligvis ikke flytte din pension. Puljeordninger kan også have indbygget automatisk nedtrapning af risikoen frem mod pensionsalderen. Denne mulighed findes dog ikke for porteføljeplejeordninger.

Så nemt er det, og du er godt på vej mod en million ekstra om 25 år. Samlet investering er måske 30 minutter af din tid – så det, vil jeg påstå, er en god investering og langt bedre end at spare 1.300 kr. årligt om året på din elregning. Men der er selvfølgelig ikke nogen, der forhindrer dig i at gøre begge dele.

Ovenstående er blot et eksempel på, hvorfor vi hos Nordnet mener, at omkostninger er vigtige.

Du skal ikke tage dette som en anbefaling, og du skal som altid selv vurdere din strategi og risikovillighed, inden du investerer. Investering kan risikere at medføre tab. Samtidig er 1,5 % i omkostninger hos din bank blot et simpelt gennemsnit, så du skal selv tjekke, hvad du betaler i omkostninger på opsparing hos din bank.

Hvis du ikke har en puljeordning, men investerer din pension eller evt. frie midler på en anden måde hos din bank, kan der stadig være penge at spare ved at flytte til Nordnet. Læs vores blog omkring omkostninger her.

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
9 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2022-10-30 20:22

Hvad er de totale samlede omkostninger? Altså er der f.eks. ekstra gebyrer ved indbetalinger, andre gebyrer osv?. Eller er der reelt “kun” den ene flade 0,5% omkostning?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-30 22:22

Hej Jesper

Der er ikke gebyr ved indbetaling. Og der er ikke kurtage ved køb eller salg af Nordnet One, så de totale årlige omkostninger er på 0,5%

Gæst
Gæst
2022-10-21 08:51

Jeg har en arbejdsgiver pension, hvor ÅOP er 1,2%. – kan saldoen flyttes, mens selve pensionsordningen fortsætter hos f.x. Danica? Min arbejdsgiver håndterer blot ét pensionsselskab for medarbejderne, så indbetalingerne skal fortsætte til det nuværende pensionsselskab. Derudover er der koblet forsikringer på, som gerne skal bibeholdes.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-22 10:16

Hej Liselotte

Ring til vores kundeservice på pension, så kam de hjælpe dig. Jeg ved ikke om noget kan flyttes ud fra det du skriver.

Gæst
Gæst
2022-10-21 07:57

Det lyder da meget godt, meeeeen ind til nu har jeg tabt 30 % ved at have en invisterings konto hos jer, den er ca. 4 år gammel

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-22 10:15

Hej Lars

Desværre har det været svært at investere sidste år, men på lang sigt plejer markederne at rette sig igen.

Hvis du har nogle investeringer andre steder, så bør du stadig forholde dig til de omkostninger du betaler.

Gæst
Gæst
2022-10-21 06:22

Eneste grund til at jeg fortsat er i pulje pension skyldes de forsikringer jeg får med i hatten, som er rigtig svære at få fingrene i hvis man ikke har sin fulde pension i en pulje

Nordnet burde finde en samarbejdspartner der kan tilbyde de samme former for forsikringer (kritisk sygdom, tab af erhvervsevne og worse case dækning ved dødsfald)

Hvad gør andre her?

Gæst
Gæst
2022-10-20 09:45

Jeg er ikke helt med på hvad en bankpuljeordning er. Jeg har et udenlandsk og et dansk depot hos Nordea med enkelt aktier (ikke pulje/forening). Vil det kunne betale sig at flytte til jer? /Marianne

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2022-10-22 10:12

Hej Marianne

Typisk betaler du depotgebyrer af dine udenlandske aktier hos Nordea, så de vil ligge gratis hos Nordnet.

Ring evt. til vores kundeservice for at få hjælp hvis du er interesseret.