Spring til hovedindhold

Sydbank færdig med at skuffe

Hvor 1. kvartal var begyndelsen til noget bedre, eller i hvert ikke til det værre, blev fremgangen cementeret i dagens halvårsregnskab fra Sydbank. Fuldt fortjent lagde aktien 8 % oven i sin kursmæssige kampvægt. På samme måde som ”en enlig svale ikke gør en sommer”, er et par gode kvartaler ikke nogen garanti for at fremgangen fortsætter. Godt begyndt er dog helt fuldendt.

For 2 uger siden skrev jeg et indlæg om hvorfor jeg mente risiko/afkast var attraktivt i netop Sydbank. Det var ikke givet, at der ville komme et godt regnskab, men mulighederne for at forventningerne, som måtte være meget moderate, kunne overgås, var gode. Du kan se eller gense indlægget ved at trykke her.

Sydbank leverer endelig indtjeningsvaren

Man kan ikke være sikker på at de seneste kvartalers udvikling varer ved. Mulighederne for at tiden med evendelige nedjusteringer, indtjeningsskuffelser og dårlige undskyldninger må være en saga blot i Sydbank, må dog være gode. Dagens kvartals- og halvårsresultat overgik i hvert fald markant forventningerne takket være lavere tab- og hensættelser.

Sektorforhold gør ondt

Den positive indtjeningsoverraskelse kommer ikke som en konsekvens af et markant forøget forretningsomfang (udlån). Ej heller skyldes det et mindre pres på rentemarginalen som følge af lavere markedsrenter og en intensiveret konkurrencesituation i sektoren. Det er dog ingen nyhed og burde være kendte størrelser af alle.

Lavere nedskrivninger – endelig

Der har, som det fremgår af mit tidligere indlæg, været mange forskellige årsager til den historisk dårlige udvikling hos Sydbank. En af de væsentligste har været de for store nedskrivninger, som naturligt har gjort investorerne nervøse for om der var noget strukturelt galt med lånebogen. Dagens udmelding om at Sydbank, efter en gennemgang af sine udlån med tættekam, nedjusterer forventningerne til årets nedskrivninger med op til 250 mio. i forhold til det tidligere udmeldte, er gode nyheder i mere end én forstand.

For det første er tallet i sig selv positivt. For det andet tyder det på at Sydbank, efter en række skuffelser, nu melder ting ud som de er sikre på at kunne levere og givetvis lidt mere. For det tredje vil nedskrivningerne givetvis bevæge sig ned mod det langsigtede gennemsnit for sektoren over de kommende år. Det giver plads til en nogenlunde halvering af selv de nedjusterede tabsforventninger.

Indtjeningsvækst kommer fra færre tab

I en tid hvor forretningsomfanget er vigende og priserne presset, skal en betydelig del af indtjeningen og hele væksten komme fra lavere tab. Derfor er dagens udmelding fra Sydbank så meget desto mere positiv. Sydbank ledelsen bestod testen. Det viste sig at være en ”no brainer investering.

Anm.: Jeg ejer selv aktier i Sydbank

 

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2014-08-21 12:24

Tak for anbefalingen. Til hvilken kurs skal man sælge?

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2014-08-21 13:04

Hej Finn

Det ligger lidt udenfor min rolle at angive købs- og salgskurser.

Hilsen
Per

Gæst
Gæst
2014-08-21 11:50

Jeg lyttede til deres conference call og det lyder som om de har en god og realistisk plan at styre efter