Spring til hovedindhold

Tesla: Flot aktiecomeback skyldes ikke indtjeningsforventninger

Tesla-aktien er fordoblet i 2023. Investeringsøkonom Per Hansen giver 10 korte punkter om, hvad der er sket, og han ser på, hvilke forventninger der ligger for selskabet fremadrettet.

Teslas aktiekurs har nærmest været som bilens ekstreme acceleration de seneste uger, men også i hele 2023. Tesla kører sine egne veje, og det gør aktien også. Det er fortsat forventninger og tro på det langsigtede potentiale snarere end kortsigtede indtjeningsrevisioner, som sidder ved rattet og styrer.

Her er 10 korte om, hvad der er sket

  • Tesla-aktien er fordoblet i 2023.
  • Siden lavpunktet i starten af 2023 er Tesla steget ca. 140%.
  • Dengang var der meget diskussion om lavere priser og kortsigtet en afvejning mellem markedsandele og profitabilitet.
  • Den diskussion og snak er forstummet de seneste uger og måneder.
  • Teslas har primært været drevet af andet end udviklingen i de kortsigtede indtjeningsforventninger.
  • På kort sigt har indtjeningsudviklingen vist en stabiliserende form.
  • Tesla har nydt godt af den aktiekoncentration, som bl.a. kunstig intelligens har skabt i maj.
  • Aktienedturen i 2022 var ikke kun skabt af meget lavere indtjeningsforventninger på kort sigt, men mere en stemning, som gik fra hype til negativt, og som formentlig også havde lidt eller noget med Elon Musks køb af Twitter og den støj, som den transaktion medførte.
  • Selskabsspecifikt har det på det seneste også haft en positiv indvirkning, at GM og Ford vil bruge Teslas ladestationer.
  • Der er kommet mere ro på Twitter, eller der kommer mindre uro fra Twitter og Elon Musk, kunne man måske omvendt sige. Det kan meget vel have haft en større kurspåvirkning. Måske lidt paradoksalt, for Twitter er stadig i en forvandlingsfase, som kræver meget opmærksomhed, og hvor det ikke kan udelukkes, at der kan komme store konkurrenter på banen.

Aktien kører sine egne veje

Tesla har haft et fænomenalt comeback i 2023. Det skyldes dog ikke, som det oftest ses, at indtjeningsforventningerne ændrer sig dramatisk. Også i den henseende er Tesla noget specielt og lidt sin egen størrelse. Mindre ændringer kan have en større betydning. Hvis kursudviklingen har ret, vil det være naturligt, at estimaterne snart begynder at stige igen.

Figur 1: Kursudvikling, Tesla, 1 år. Kilde: Nordnet

Figur 2: Udvikling i indtjeningsforventninger for Tesla 2023-2025. Kilde: Marketscreener.com

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2023-06-14 21:28

Købte for Kr 28.000 i 2013 og har ikke solgt en eneste og nu står der Kr 585.000 😊

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2023-06-19 11:07

Mon ikke du kan sætte en nul mere på om 5 år!
😉