Spring til hovedindhold

Tesla: Pønser Elon Musk på endnu et stock split?

Teslaaktien er kørt stærkt videre og hastigheden er rent faktisk accelereret de seneste uger fra et allerede ekstremt højt kursniveau. Aktiekursen nærmer sig et 4 cifret niveau, og måske er selskabet i gang med at planlægge det næste aktiesplit?

  • Teslas markedsværdi var fredag ved børslukning: 834 mia. USD eller 5,070 mia. DKK
  • Aktien er steget med 838 % det seneste år.
  • Året er startet i meget høj fart med en stigning på 24,71 %
  • 2020 blev Tesla indlemmet i S&P 500. Det skete med et par måneders forsinkelse (et par måneder senere end investorerne forventede i september).
  • Tesla blev det selskab som er indlemmet i S&O 500 med den højeste markedsværdi nogensinde.
  • I mellemtiden er Elon Musk blevet verdens rigeste mand, da han, på grund af den fortsat stigende aktiekurs, i sidste uge overhalede Jeff Bezos fra Amazon som den mest velhavende mand.
  • Tesla er ikke kun en elbilsaktie, men bliver af investorerne tillagt en ekstrem værdi inden for batteriteknologi, rumfart, solenergi og andre af de aktiviteter, som Elon Musk er med i. Summen af markedsværdierne af de tyske bilaktier som Mercedes, BMW og VW er kun ca. 1/5 af markedsværdien i Tesla. Inklusive Ford, GM og Toyota er værdien af de andre og meget store bilproducenter ca. 2/3 af Tesla – tilsammen.

Er Tesla aktiemarkedets Bitcoin?

Investorernes meninger er delte. Teslas aktiekurs får understøttelse af et ekstremt momentum, hvor det anføres, at Tesla har muligheden for det fremtidige førerskab inden for mange områder. Udviklingen minder lidt om den meget markante udvikling, som har kendetegnet prisen på Bitcoin de seneste måneder. Fællesnævneren for opturen er ”momentum”.

Skeptikerne medgiver, at Elon Musk har gjort det fantastisk, men at elektrificeringen og den grønne omstilling ikke kun hviler på et selskab eller en person, men at der er mange muligheder også for dem, som nok er kommet senere i gang, men som fortsat har en mulighed for at få en god position.

Kommer der et nyt stock split?

Det er ikke mere end 5 måneder siden Tesla ændrede sin aktiestørrelse og 1 aktie blev til 5. Siden er aktien steget markant, og mon ikke Tesla i det mindste overvejer at ændre sin aktiestørrelse endnu engang? En kage bliver ikke større af at blive skåret i flere stykker, men det kan øge appetitten, og det kan have en betydning for købsbeslutningen.

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling om at købe eller sælge aktier

Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål og er alene udtryk for Per Hansens egne holdninger og vurderinger. Artiklen/blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning. Per Hansens eventuelle egne dispositioner fremgår ikke af indlægget.

Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse og er ikke tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg.

Du bør altid rådføre dig med egne professionelle rådgivere vedrørende beslutninger om dine investeringer, således at disse afstemmes i forhold til dine konkrete forhold, herunder risikoprofil og økonomiske forhold.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer