Spring til hovedindhold

Tesla: ”Whistleblower” Elon Musk i prisfastsættelsesfløjten?

Fredag var en nedtursdag på de amerikanske aktiemarkeder. På den ene side og mest betydende var årsagen til de faldende aktiekurser en tiltrængt korrektion oven på de seneste ugers meget store stigninger. Elon Musk bidrog dog også i et mindre omfang til nedturen med en meget kontroversiel udtalelse, som både vil blive fortolket og sandsynligvis også vil få et ”efterspil”:

  • De amerikanske aktieindeks fald med 2,5-3 %
  • Forrest i nedturen var Tesla, hvis aktiekurs ellers har klaret sig formidabelt siden nedturen kulminerede omkring den 20. marts.
  • Tesla aktiens nedtur skyldes ikke mindst, at den normalt særdeles ivrigt kommunikerende Elon Musk tweetede, at han mente Tesla aktien var overvurderet.
  • Og Musk fortsatte: Jeg vil sælge mine fysiske besiddelser og heller ikke eje fast ejendom.
  • Hvad der helt konkret menes med udtalelserne kan og vil være op til en grundigere fortolkning. EM er en enfant terrible med et meget højt drive.
  • Måske skyldes udtalelserne et ønske om at ”give USA fri” og slutte lockdown?
  • Aktiemarkedet tog lidt udgangspunkt i at hans tweet først og fremmest handlede om Tesla aktien, men det er alt i alt mindre sandsynligt, at udtalelsen udelukkende har med aktiekursen at gøre.
  • EM har ikke tidligere været meget ligefrem og outspoken om at Tesla skulle været meget undervurderet. Derfor giver det alt andet lige mindre mening, at han udelukkende nu skulle sige og mene, at Tesla (og i øvrigt alt andet) er overvurderet.
  • Markedsværdien af Tesla (129 mia. USD) er i store træk den samme som Daimler (35 mia. EUR), Volkswagen (65 mia. EUR) og BMW (36 mia. EUR) tilsammen. At Tesla er ekstremt højt vurderet er et faktum. Det er dog ikke nogen nyhed. Sådan har det været længe, om end prisfastsættelsen især i 2020, forud for Corona har været meget ”anstrengt”

Reprimande fra SEC?

Elon Musk er en kontroversiel person, som hævet over enhver tvivl har skabt helt ekstraordinære resultater. Blandt hans mange meritter på sit CV er også, at det amerikanske børstilsyn for lidt over 1 år siden gav ham en økonomisk sanktion på 2×20 mio. USD for at være lidt for godt og vel åbenmundet i forhold til børsretslige forhold med hensyn til Tesla.

Forvirrede investorer

Investorerne grubler lidt over hvad udtalelserne skal ”gøre godt for”? Er det et frihedsråb fra Musk om at lukke USA op igen? Har han været følelsesmæssigt påvirket eller mener han slet og ret, at Tesla er overvurderet og hans mission med at skabe en bil, som er billedet på den grønne omstilling, er fuldbyrdet.

Med andre ord: Blæser Elon Musk i prisfastsættelsesfløjten om at ikke kun Tesla men også mange andre større amerikanske selskaber som eksempelvis Amazon og Netflix har en værdiansættelse, som ikke kan forsvares og er meget skrøbelig i den mest intensive økonomiske nedgang i mange årtier?

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2020-05-05 08:04

Enhver der køber aktier af den mand har ikke tænkt sig om. Musk er blot en ung Trump. Det kan godt være han er knap så uintelligent, men han er lige så vanvittig. Man aner ikke hvad han kan finde på dagen efter. Han virker for mig som verdens rigeste hash-vrag der får nye anfald hver uge. Ikke om jeg ville kaste 5 flade øre efter ham. Hver gang jeg ser på ham kommer frasen her i hovedet på mig: “Round and round it goes!!where it stops nobody knows”

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-05-05 12:51

Tror sgu Trump er vanvittig intelligent – blot usympatisk og forskruet. Musk gider ikke opføre sig efter kedelige normer, og har han lyst til at dele en flyvsk tanke, gør han det. Også selvom det rammer den nuværende aktiekurs hårdt. Han er Tesla’s største PR-aktiv, og tweets som dette vil hæve selskabets værdi på længere sigt, da hans direkte og ligeværdige måde at nå ud til kunderne på, har kæmpe tiltrækningseffekt.

Gæst
Gæst
Svar til  Gæst
2020-05-05 21:25

Forstår slet ikke kommentarer so far har EM vist vejen frem til en alternativ transportform ikke kun på personbiler men han arbejder også på lastbiler .En visionær person med lidt også indrømme t cracy ideas