Spring til hovedindhold

Udbytte for investeringsforeningerne kommer snart

Handelskrig mellem USA og Kina

Det er tid til den årlige udbyttebetaling fra dine investeringsforeninger. Efter et rekord investeringsår i 2019 må det forventes, at der udbetales relativt mange penge fra dine investeringsforeninger. Jakob Holck, Head of Business Management, giver her et overblik.

Men hvad betyder det for dig?
Først og fremmest betyder det, at du for udbetalt et pænt beløb hen over den næste måneds tid. Det er jo altid rart.

Men har du planer med pengene? Hvis ikke, kan det have store konsekvenser for dine fremtidige afkast. I en tid, hvor der ofte er 0% i rente på kontoen i banken, måske endda negativ rente på -0,75% virker det ikke som et særligt interessant sted at have pengene.

Men ud over det, hvad går du så glip af?
Det udbytte, som udbetales, tages direkte fra dit værdipapir. Det vil sige, har du en investeringsforening som handler til eksempelvis kurs 100, og der bliver udbetalt 10 kr. i udbytte. Så er værdien faldet til 90 kr. det øjeblik udbytte udbetales.

Med andre ord, du har færre penge investeret og derfor også ”målt på kr.” et lavere afkast af fremtidige kursstigninger.

Regneeksempel
Du har 1.000.000 kr. investeret.
Der udbetales 100.000 kr.
Din investerede kapital udgør herefter 900.000 kr.
Markedet stiger med 10% svarende til 90.000 kr.
Havde du i stedet geninvesteret, havde du fået 10% af 1.000.000 = 100.000 kr.

Hvad skal du så gøre med dine udbytter?
Ja, der er jo mange muligheder. Du kan investere udbytterne i den samme investeringsforening igen. Du kan også købe noget helt andet.

Hvis du er i tvivl eller har brug for inspiration, kan anbefale dig at bruge vores screener, som dækker 22 investeringsforeninger med over 330 forskellige afdelinger.

Her kan du sortere og selektere efter mange forskellige kriterier. Land, kategori, type, ÅOP, risiko, bæredygtighed, CO2-aftryk, udbytte-politik og ikke mindst uønskede beholdninger som våben, alkohol, atomkraft og tobak bare for at nævne nogle. Du kan også søge inspiration i Inspirationsunivers under Udvalgte investeringsforeninger. Vi har et samarbejde med det uafhængige analysefirma Wassum, som ud fra deres kriterie har udvalgt 18 danske investeringsforeninger, som Wassum mener, har den største chance for at præstere bedst over tid i den respektive kategori. Det kan du læse meget mere om her.

En anden mulighed er at få professionelle til at passe dine penge. Nordnet har i samarbejde med J.P.Morgan lanceret Nordnet Smarte Porteføljer, som er en fuldt ud spredt portefølje med eksponering til mange aktiver. Både aktier, obligationer, alternative investeringer som råvarer, ejendomme og faktor investering er inkluderet i denne investering. Produktet er meget anderledes end det vi ellers kender fra det danske marked, da Smarte Porteføljer styrer deres eksponering efter en fast risiko. Derfor rebalanceres Smarte Porteføljer også automatisk hver eneste måned.

Alt dette får du i ét papir – og til en absolut konkurrencedygtig pris. Vil du vide mere om Smarte Porteføljer, kan du læse mere her.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
2 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2020-02-19 09:14

Glemmer I ikke, at der skal betales udbytteskat i Jeres regneeksempel ?

Gæst
Gæst
2020-02-09 12:10

Rigtig god læsning