Spring til hovedindhold

Vigtigheden af at starte sine investeringer hurtigst muligt

Investering – JUST DO IT

Når det kommer til investering er jeg af den fulde overbevisning, at det vigtigste er at starte. Ikke at kunne det hele fra start, men at starte op. Lige som Nike’s reklame siger – Just Do It. Mange tror, at man skal kunne alt, inden man går i gang med at investere. Men tiden er en vigtig spiller indenfor investering, og derfor er et af mine bedste råd at komme i gang snarest muligt.

Så tiden er en grund, men jeg har også nogle andre grunder til, hvorfor jeg synes, at nybegyndere skal have mere “Just Do It”-mentalitet.

Hvorfor Just Do It?

Learning by doing
Jeg har lært, at investering handler meget om ”learning by doing”, og derfor er det godt at få startet op, så man kan teste sig selv i, hvordan det faktisk føles at investere og hvordan handelsplatformen/investeringsbankens interface fungerer.

Det første skridt er det sværeste
Det første skridt er ofte det sværeste – rent faktisk at købe noget, og finde ud af at aktien eller fonden, faktisk ligger på depotet, giver en følelse af lidt bedre kontrol end inden (ja, jeg var f.eks. selv i tvivl, om aktierne faktisk kom ind på mit depot, inden jeg begyndte :)).

Man lærer sig selv bedre at kende
Når man ser en aktie/fonde på sit depot, så lærer man sig selv bedre at kende. Hvordan har man det, når den går op 1 % eller ned 2 %? Dette gør det nemmere, når man skal udarbejde sin langsigtede strategi.

Man bliver mere interesseret
Jeg oplevede, at min interesse for børsen blev forstærket, efter jeg havde købt min første aktie. Så for min del blev det automatisk sådan, at jeg faktisk fik motivation til at læse mere og lære mere efter at jeg gået i gang.

4 tips til at komme hurtigt i gang!

  1. Hav en buffer og et budget, som du føler dig godt tilpas med. Du skal aldrig komme ud i, at du er nødt til at sælge aktier eller fonde, så tænk på de penge, du investerer som en langsigtet investering.

  2. Start småt. Du behøver ikke (og bør ikke som ny), at gå ind med en stor pose penge med det samme. Men start småt, så du bare kommer i gang – og find så hen ad vejen ud af din strategi.

    Måske tænker nogen, at det koster lidt ekstra i kurtage, hvis man skal starte småt. Og det er rigtigt, men jeg synes alligevel, at det er vigtigt at starte uanset. Jeg så selv mine første investeringer som lærepenge (og den kurtage har for længst betalt sig tilbage ;))

  3. Invester regelmæssigt. På denne måde spreder du dine indkøb og mindsker risikoen for at købe på top og sælge på bund. En månedsopsparing hos Nordnet er en virkelig god måde, at gøre dette på.

    Minimum på en Månedsopsparing er 500 kroner, og der købes kun, når der er penge på dit depot – så du kan godt spare mindre op hver måned – så købes det bare når du er oppe i nok med penge. (Her har jeg skrevet mere om månedsopsparing og der findes også god info på Nordnets egen side)


  4. Vælg en global indeksfond, f.eks. Sparinvest INDEX Global Min. Risiko (de har også en etisk afdeling: Sparinvest INDEX Globale Aktier – Etik KL).

    På denne måde får du en god risikospredning til en lav ÅOP, da du via en fond investerer i mange forskellige aktier (lige præcis denne fond har ca. 300 aktier, som er udvalgt til at repræsentere det globale marked, og derudover er de filtrerede på at have mindre udsving/lavere volatilitet)

______________

Så stop med at læse og kom i gang med din pengemaskine. Tag det stille og roligt, læs på og lær dig mere hen ad vejen. Det vigtigste er, at du er kommet i gang, og at du arbejder videre på at finde den strategi som passer dig bedst.

God afkast til jer!

/Linnéa

Læs mere:

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer