Spring til hovedindhold

Invester i aktiefonde.


Hvad er en aktiefond?

En aktiefond er en type investeringsfond, som primært investerer i aktier. Aktierne udvælges af fondens forvaltere ud fra den pågældende aktiefonds strategi, og udviklingen i fonden følger de underliggende aktiver.

Aktiefonde kan fokusere på et bestemt geografisk område, en bestemt branche eller selskaber af en bestemt størrelse. Investering i aktiefonde kan derfor give dig bred eksponering mod aktiemarkedet.

Opret en konto

Fordele ved aktiefonde.

  • Bred eksponering mod aktiemarkedet

  • Stort udvalg

  • Lave årlige omkostninger

Kvinde mobil frakke 770x460

Se udvalget af aktiefonde.

Aktiefonde investerer med forskelligt fokus – og det gør det muligt for dig at finde de bedste aktiefonde til netop din investeringsstrategi.

I vores liste over fonde kan du sortere aktiefonde ud fra kategori, hvis du fx er særligt interesseret i value-aktier, teknologi eller nye markeder. Og du har tilmed mulighed for at frasortere uønskede beholdninger.

Til listen med aktiefonde

Topliste.

Her kan du se de mest populære aktiefonde blandt Nordnets kunder.

Brug listen som inspiration, og husk, at historisk afkast ikke er garanti for fremtidigt afkast. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Andre typer af fonde.

Blandede fonde.

En blandet fond består af en kombination af aktier og obligationer. På den måde kan det potentielt højere afkast fra aktier kombineres med den historisk mere stabile udvikling for obligationer.

Indeksfonde.

En indeksfond er en aktiefond, som følger udviklingen i et bestemt aktieindeks. Den passive forvaltning holder omkostningerne nede og gør indeksfonde til et populært valg blandt mange fondsinvestorer.

Obligationsbaserede fonde.

En obligationsbaseret fond investerer, som navnet også antyder, i obligationer. Kort fortalt betyder det, at fonden indeholder lån, som kan give dig et afkast som investor i form af renter.

Lær mere.

Hvilken fond skal du vælge?

Det kan være svært at finde netop den fond, der passer ind i din portefølje. Med vores screener kan du let få overblikket og sortere fonde ud fra kategori, bæredygtighed og omkostninger.

Start en Månedsopsparing.

Med en månedsopsparing kan du investere i fonde hver måned, præcis som du vil og helt automatisk. Med renters rente-effekten er det en effektiv måde at få dine penge til at vokse på lang sigt.

Aktier eller fonde?

At investere i fonde er anderledes end at investere i enkelte aktier. Læs om forskellen her, og bliv klogere på de forskellige måder, du kan investere i fonde på hos Nordnet.

FAQ.

Godt at vide om risiko og afkast.

Historisk afkast ikke er garanti for fremtidigt afkast. De penge, du investerer, kan både stige og falde i værdi over tid. Der vil være en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage. Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet, og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.