Spring til hovedindhold

C20 analytikerestimater

Aktieanalytikerne begynder nu at se træthedstegn i de danske C20-selskabers overskudsfremgang det kommende år. Over de seneste ti uger har analytikernes konsensusestimater i C20 udviklet sig negativt for hele ni selskaber, uændret for fem selskaber og kun fire C20-selskaber har analytikerne set stigende positivt på, fremgår det af analytikerestimater, indsamlet af analysefirmaet Factset.

Undet ét har forventningen til de danske C20 selskabers overskud i 2014 ligget uændret de seneste ti uger, mens eksempelvis de internationale analytikere løbende har nedjusteret deres forventninger til de internationale selskaber i Stoxx Europe 50. Fra starten af året har der altså været mere optimistiske forventninger til de markedsmæssige udvikling, end den, der faktisk er blevet realiseret. For mange af de danske selskaber har deres defensive karakter været en stabiliserende hjælpende hånd.

På den helt korte bane er kun Vestas blevet solidt opjusteret af analytikerne blandt de hjemlige selskaber. Det er sket i kølvandet på joint venture-aftalen med Mitsubishi. Aktieanalytikerne forventer ikke at aftalen får nogen resultateffekt i år, men de har under ét opjusteret deres forventning til 2014-overskuddet med godt 10 % indenfor de seneste uger.

Efter de seneste ugers kursstigninger handles aktien nu til 29 gange det forventede overskud i 2014 og 20 gange det forventede overskud i 2015. Konsensus blandt analytikerne er en overskudsgrad på 4,5 % i 2015. Nordea har netop sendt en analyse ud, hvor banken forventer en overskudsgrad på 7 % i 2015, båret frem af lavere enhedsomkostninger på hver fremstillet MW. Banken skriver, at den har indikationer på, at Vestas vil reducere enhedsomkostningerne frem mod 2015 med 10-15 %. Samtidig påpeges, at ordreindtaget i 3. kvartal har været solidt, hvilket understøtter bankens forventninger til Vestas’ toplinjevækst. Endelig værdisættes joint venture-aftalen med Mitsubishi til ti kroner pr. aktie.

Indenfor de seneste ti uger har analytikerne også løftet deres 2014-forventninger til A.P. Møller-Mærsk, der som bekendt overraskede alt og alle med flot fremgang i regnskabet efter 2. kvartal, især drevet af interne effektiviseringer. Også Pandora, Danske Bank og Jyske Bank har fået løftet overskudsestimaterne for næste år.

Pandora blandt andet på baggrund af udmeldingerne efter 2. kvartal, hvor der blev annonceret flere butiksåbninger og et helt nyt smykkekoncept, som der dog ikke blev fortalt så meget om. Aktiemarkedet har dog i rigeligt mål belønnet aktien, der de seneste måneder er gået mod strømmen med betydelige kursstigninger.

Analytikerne forventer nu en vækst i overskuddet næste år med hele 31 %, især drevet af en højere overskudsgrad. Holder denne forudsigelse vand, handles aktien dog fortsat til en moderat multipel på 13 gange gange 2014-overskuddet.

Danske bankaktier har de seneste måneder i den grad været positivt i vælten på grund af udsigten til bedring i dansk økonomi. Danske Banks regnskab for 2. kvartal overraskede positivt med lavere tabshensættelser end forventet, og normalisering af den bogførte indtægt fra Danica kan løfte bundlinjen ganske betydeligt.

Generelt er der mulighed for at de danske bankaktier overrasker positivt de kommende kvartaler på grund af lavere tabshensættelser og oveni købet tilbageførsel af tidligere hensættelser.

De store tabere i spillet om analytikernes gunst har de seneste ti uger været Lundbeck med en nedjustering af EPS-estimaterne på hele 25 %, og FLSmidth med en nedjustering på 15 %.

Overraskende har analytierne ikke sat Lundbeck-aktien tilsvarende ned, og aktien handles nu til en værdiansættelse på 29 gange næste års overskud og 31 gange det forventede overskud i 2015, hvor peer group-selskaber som Sanofi, GlaxoSmithKline og Novartis handles til 12-13 gange det forventede overskud. Lundbeck-aktien holdes blandt andet oppe af en stærk tro på selskabets pipeline ud over 2015.

FLSmidth handles til gengæld til en moderat værdiansættelse på ti gange det forventede overskud i 2014 og otte gange overskuddet i 2015. Overskudsforventningerne til FLSmidth er af analytikerne blevet nedjusteret markant mere end for de nære finske konkurrenter indenfor mineraler, Metso og Outotec, men alligevel handles FLS-aktien stadig til en betydeligt lavere price/earning for 2015 end konkurrenterne.

AktieUgebrevet leverer uafhængige analyser af danske aktier til private investorer. AktieUgebrevet er ikke tilknyttet banker eller andre virksomheder, og du er derfor garanteret helt uvildige perspektiver på aktiemarkedet. Som ny kunde kan du prøve et abonnement på AktieUgebrevet med 25 % rabat HER.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
1 Kommentar
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Gæst
Gæst
2013-10-11 22:15

du taler om opjusteret af analytikerne – hvornår har analytikere haft mere end 50% ret…Analytikerne fra Bankerne skal man ikke stole på, de Siger Sælg og køber selv. De siger Køb og sælger selv….

Så det er faktisk positivt at de nu siger Sælg – så skal man købe 🙂