Spring til hovedindhold

De seks nøgler til rigdom

Kan man sammenligne investering og vægttab? Det er der meget, der kan tale for – og hvordan det?

Når man er på diæt, kræver det en vis form for disciplin at nå sine mål. Det samme gælder faktisk dine investeringer, hvis du vil opnå resultater. Med inspiration fra bogen, The Richest Man in Babylon af George S. Clason, så skal man, i jagten på en ”fyldt” bankkonto, bruge seks nøgler. Hvis du bruger disse seks nøgler, så kan du efter sigende åbne døren til en stærkere finansiel fremtid.

Den første nøgle

Brug mindre end du tjener. Det er klart, at hvis du skal investere, så er du nødt til at have penge til det. Det præcise forhold mellem forbrug og opsparing er en personlig vurdering. Hvis du skal gøre ligesom Arkad, den rigeste mand i Babylon, så er det min. 10 procent af din indkomst, som du skal lægge til side. Dog skal du ikke sætte dig mere stramt økonomisk, end du kan holde til – for man skal huske, at det ikke er en sprint men et maraton.

Den anden nøgle

Hvordan kan du overholde regel nr. 1, hvis du ikke kan lønne dig selv med de 10 procent? Her skal du måske lige overveje, hvor meget du rent faktisk lønner andre. Om det er kaffen fra caféen, de nye sko eller noget helt tredje, så vil der nok i de flestes tilfælde være en ekstra lille opsparing at hente, hvis man ændrede lidt i sine forbrugsvaner. Kontrollér derfor dine omkostninger ved at betale dig selv først, og derefter kan du forbruge. Så du kan se de 10 procent som en ekstra skat, du betaler – blot til dig selv.

Den tredje nøgle

Tjen penge 24/7/365. Spørgsmålet er, om du arbejder for penge, eller arbejder dine penge for dig? Hvis du ikke lader dine penge arbejde for dig, så misser du måske en gylden mulighed. Der er med andre ord tale om rentes rente effekten. Find muligheder for at få dine penge til at arbejde for dig, f.eks. ved at investere i obligationer, aktier og/eller fonde. Vi har gjort det nemt for dig at vande din investering løbende via vores Månedsopsparing. Med en Månedsopsparing får du løbende købt op i de fonde eller investeringsforeninger, du har valgt at investere i, hver måned. Oven i købet kurtagefrit. Se evt. vores blogindlæg om vores Månedsopsparing her.

Den fjerde nøgle

Denne regel er måske den vigtigste – tab aldrig penge. Selvom det i praksis nok er en umulighed, skal du forsøge at mindske din risiko for tab, så godt du kan. Det handler helt grundlæggende om at sætte sig lidt ind i virksomheden, som du investerer i. Hvad står de for, hvad laver de og tror du på det. At forberede sig, inden man trykker på købsknappen kan mindske risikoen for, at du køber katten i sækken.

Den femte nøgle

Du skal sikre dig en fremtidig løn. Pensionsopsparing er vigtig for din alderdom – vi kalder det din fremtidige løn. Hvis du er i god tid med at spare op, så kan du virkelig få glæde af renters rente effekten og sørge for, at du kan opretholde en vis levestandard, når du går på pension.

Du kan nemt oprette eller måske flytte din pension til Nordnet – se mere her.

Renters rente effekt af 100.000 DKK

Prøv vores beregner på Nordnet.dk. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast, og investering kan medføre tab.

Den sjette nøgle

Den sjette og sidste nøgle ifølge George S. Clason er, at du skal blive den bedste inden for dit felt. Hvad end du arbejder med, så forsøg altid at blive bedre. For hvis du er den bedste inden for dit felt, så har du altid et arbejde og derved en indkomst. Så forbliv nysgerrig, så du nu og i fremtiden kan aflønne dig selv.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer