Spring til hovedindhold

En dag med Warren Buffett

Warren Buffett

Hvordan ser en helt almindelig dag ud for Warren Buffett, hvis han følger sine investeringer?

Foto: lavet i Midjourney

Morgenmad fra McDonalds skyllet ned med Coca-Cola og en dunk ketchup. Der er et par ernæringseksperter, der ville få chiagrøden galt i halsen, hvis de så, hvad kostpyramiden hos 93-årige Warren Buffett består af. Vi har dykket ned i hans portefølje og kommer her med et bud på, hvordan en helt almindelig dag kunne se ud, hvis han tager udgangspunkt i sin portefølje. Buffett investerer nemlig i høj grad i de selskaber, som han møder på en helt almindelig hverdag.

06:45

Vi ved fra flere interviews, at Warren Buffett slår øjnene op kl. 06.45. Det sker selvfølgelig til lyden af sit vækkeur, der er indstillet på hans iPhone fra Apple. De udgør alene 46% af den samlede børsnoterede aktieportefølje hos Berkshire Hathaway.

07:00

Når han har fået øjne, logger han fra sin iPhone ind på Bank Of America, hvor han tjekker sine aktiekurser. Når de skal fordøjes, sker det med dagens første Coca-Cola hentet iskold fra køleskabet. Han anslår, at en fjerdedel af hans daglige kalorieindtag kommer fra de 1,7 liter cola han drikker. Det kan han gøre med god samvittighed, for der kommer en solid udbyttecheck med hans position.

08:00

Efter at have drukket dagens første Coca-Cola, træffer markedet dagens vigtigste beslutning for ham. For når han sætter sig i sin bil på vej til kontoret, svinger han dagligt forbi McDonalds – som han godt nok ikke er investeret i. Men her bestemmer markedet, hvad han skal have til morgenmad. Er kurserne gået op, bestiller han den dyre McMuffin med bacon – er markedet gået ned, bestiller han den billigere udgave med en sausage-patty i stedet.

08:10

Inden han når kontoret, tanker han sin bil på den lokale Chevron-tankstation. Og i pumpen kunne benzinen meget vel bestå af olie fra Occidental Petroleum, der også er en del af hans portefølje.

08:30

Når han ankommer på kontoret, irriterer han sig over spildtiden ved at skulle tanke sin gamle Chevrolet fra General Motors. Så han overvejer, om det er på tide at bytte fossil-bilen ud med en elbil fra kinesiske BYD Company.

08:35

Ordet ladestress er nok til, at han slår tanken om en elbil hen for nu. I stedet sætter han sig til at læse. 80% af Warren Buffetts arbejdsdag går med at læse. Han fortæller ofte, at den bedste måde at få succes på er at læse 500 sider om dagen.

11:30

Efter at have tygget aviserne og et kvart bibliotek igennem, er det tid til at sætte tænderne i noget lidt mere saftigt. Så til frokost bestiller han en stor portion pomfritter, der selvfølgelig bliver flankeret af den velkendte ketchup-flaske fra Kraft Heinz. Regningen betaler han med sit kort fra American Express.

12:30

En halv liter Coca-Cola og en velvoksen portion friterede kartofler senere er det igen tid til at tage hul på læsningen.

17:30

Når han træder ind af døren i det hus, han købte i 1958, kan han passende lægge sig på langs i sofaen og lade Paramount Global tage sig af underholdningen. Hvis han altså ikke er blevet fristet til et spil World of Warcraft fra Activision Blizzard.

Det er blot et lille udpluk af, hvad Warren Buffett har i sin portefølje. På vores tema-side om Warren Buffett kan du se, hvad han ellers investerer i – og hvilken filosofi han handler efter. Hans 12 største beholdninger er:

Selvom vi måske ikke kan vide os 100% sikre på, at det er sådan, hans dag forløber, er det en sjov tanke. Hvordan ville din dag se ud, hvis du levede den, som du investerer?

Vigtig information.

Artiklen er opdateret d. 30/08-2023.

Warren Buffett/Berkshire Hathaway ejer selv aktier i alle selskaberne – med undtagelse af McDonalds.

Porteføljen er udarbejdet af Warren Buffett/Berkshire Hathaway og indeholder et uddrag af information, der kan anses for at være en investeringsanbefaling, dvs. information som anbefaler eller foreslår en investeringsstrategi. Den oprindelige investeringsanbefaling er udarbejdet af Warren Buffett/Berkshire Hathaway og blev offentliggjort første gang af Nordnet den 3. januar 2023. Materialet i sin helhed kan rekvireres i sin helhed her
(CNBC).

Nordnet Bank, filial af Nordnet Bank AB, Sverige (Nordnet), har ikke deltaget i udarbejdelsen, gennemgået eller foretaget ændringer i materialet. Warren Buffett/Berkshire Hathaway har ansvaret for materialets indhold, og at det lever op til gældende lovgivning og regler.

Indholdet i dette materiale udgør ikke personlig investeringsrådgivning. Det er vigtigt, at du som investor træffer dine investeringsbeslutninger ud fra din egen vurdering af information fra forskellige kilder. Nordnet påtager sig intet ansvar for direkte eller indirekte tab som følge af brug af information fra dette materiale. Materialet må ikke gengives uden Nordnets udtrykkelige samtykke.

Det kan forekomme, at Nordnet har positioner i værdipapirer, der omtales i porteføljen. En sådan beholdning er da alene af administrative hensyn og uden fortjeneste for Nordnet.

Nordnet er under tilsyn af Finansinspektionen i Sverige og det danske Finanstilsyn.

Der er altid en risiko forbundet med at investere. Historiske afkast er ikke en garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
3 Kommentarer
Nyeste
Ældste Mest populære
Se alle kommentarer
Kristian
Kristian
2023-09-02 15:43

Det er vildt at han lever så usundt når han er så rig 😀

Thomas
Thomas
2023-06-06 19:17

En af verdens rigeste mænd har åbenbart ikke investeret nævneværdigt i grønne aktier. Det er en grum tindens at man tænker profit får alt andet.

Torben
Torben
Svar til  Thomas
2023-08-31 00:51

Han har investeret i BYD, som laver el-biler. Og på hans 5 minutters tur til arbejde udledes ikke meget CO2.
Han har ejerskab i BNSF Railway, som udbyder transport med lavt CO2 udslip.

Men ja, han kan gøre langt mere for den grønne omstilling, hvis han vil.
Han er 93 år, og den grønne omstilling er nok ikke det, han tænker mest på.
Derimod har han givet penge til Bill & Melinda Gates Foundation.