Spring til hovedindhold

Få nem adgang til globale aktier uden kurtage med Nordnets indeksfonde

Hvis du som investor har svært ved at vurdere, hvilke aktier du skal købe, så kan Nordnets indeksfonde være et godt sted at starte. I dag har ca. 50.000 investorer hos Nordnet investeret via vores indeksfonde.

Hvis du som investor har svært ved at vurdere, hvilke aktier du skal købe, så kan Nordnets indeksfonde være et godt sted at starte. I dag er der ca. 50.000 investorer hos Nordnet, der har investeret via indeksfondene.

Kort fortalt kan du med vores indeksfonde få følgende fordele:

  1. Lave gebyrer
  2. 0 kr. i kurtage
  3. Nem investering i forskellige regioner og sektorer
  4. God spredning
  5. Fast opsparing med vores Månedsopsparing
  6. Du kan komme i gang for kun 100 kr.

Hele 6 forskellige muligheder

Som kunde hos Nordnet har du i dag seks forskellige indeksfonde at vælge imellem, men vores plan er, at udbuddet skal være større på sigt. De seks fonde er:

Hvad koster det at investere i en bred indeksfond?

Nordnets indeksfonde koster fra 0,2-0,5% om året afhængigt af, hvilken indeksfond du vælger. Ved danske aktier koster det eksempelvis kun 0,2% i ÅOP (årlige omkostninger i procent).

Du kan se ÅOP for den enkelte indeksfond i tabellen nedenfor. Husk, at du ikke betaler kurtage ved handel i Nordnets indeksfonde – hverken ved køb eller salg. Du får derfor meget billig adgang til brede investeringsmarkeder.

ÅOP for Nordnets seks indeksfonde

Kilde: Nordnet.dk, pr. 31. marts 2022.

Du kan naturligvis også bruge Månedsopsparingen

Hvis du langsigtet ønsker at spare penge op hver måned via vores populære Månedsopsparing, har du også mulighed for at oprette en opsparing i Nordnets indeksfonde. Se mere om Månedsopsparingen her.

Du kan sagtens have flere Månedsopsparinger hos Nordnet, og mange har både en til frie midler og pension.

2.500 kr. pr. måned kan blive til over 400.000 kroner om 10 år:

*Det årlige afkast afhænger af en lang række faktorer, eksempelvis markedsudviklingen og sammensætningen af din portefølje. På nordnet.dk finder du information om den historiske udvikling af såvel individuelle værdipapirer som indeks. Bemærk, at tidligere afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi, og der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Hvordan beskattes afkast i Nordnets indeksfonde?

Beskatning af Nordnets indeksfonde foregår automatisk, og du skal derfor ikke selv gøre noget. Vi vil alligevel gerne vise dig, hvordan beskatningen foregår, så du ved det:

  • Fondene Nordnet Indeksfond Global,USA, Europa, Nye Markeder og Teknologi beskattes efter lagerprincippet som kapitalindkomst. De kan derfor anvendes til private, pension og virksomheder.
  • Nordnet Indeksfond Danmark er tidligere blevet betragtet som minimumsbeskattet investeringsinstitut, men for at gøre det nemmere for dig er dette ændret til aktiebaseret investeringsselskab pr. 1. januar 2022. Beskatning af dine gevinster sker stadig som aktieindkomst, men fremover er det efter lagerprincippet, så dine gevinster og/eller tab opgøres ultimo hvert år.

Hvad er forskellen på en indeksfond og en investeringsforening?

Investeringsforeninger handles på børsen på samme måde som ETF’er. Det betyder, at du kan se løbende bud og udbudskurser. Vær derfor opmærksom på, at du kan købe dyrere, end du vil kunne sælge for, da der er et ’spread’ (forskel) mellem købs- og salgskursen.

Fonde handler modsat investeringsforeninger én gang dagligt på den indre værdi af fondens investeringer, også kaldet Net Asset Value (NAV). Du kender derfor ikke den eksakte kurs, når du placerer en handel på en indeksfond. Til gengæld sikrer du dig, at du ikke køber for dyrt over dagen, da alle investorer modtager samme pris på den pågældende dag. Samtidig er der ikke et ’spread’ som ved en investeringsforening, da der ikke er køb- og salgskurser, men blot den daglige handel til indre værdi.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om de seks indeksfonde og hvilke aktier, de investerer i her: Nordnet Indeksfonde

Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer. Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.
Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse, og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast. Finansielle instrumenter kan både stige og falde i værdi. Der er en risiko for, at du ikke får de investerede penge tilbage.

Inden du investerer i en fond, bør du læse prospektet, som er tilgængeligt hos fondsselskabet og central investorinformation, som du finder i ordreafgivelsesvinduet samt på fondens produktside på nordnet.dk.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer