Spring til hovedindhold

Bliver elbilbatterierne ladet op igen?

2020 var året, hvor der virkelig blev sat strøm til elbilerne rent afkastningsmæssigt. Tesla, Nio, Xpeng og Li Auto buldrede frem med afkast på flere hundrede procent.

Elbilaktierne har dog ikke været helt så meget i hopla i 2021 og i især foråret, faldt aktierne markant. Efter en stabilisering stiller investorerne spørgsmålet, om vi står over for endnu en vending? Elbilerne er en investeringsmæssig del af den grønne omstilling og langsigtede investeringsmuligheder.

Rygtet om ny stor amerikansk Elbil IPO

I denne uge hørte man at amerikanske Rivian jagter en børsnotering i USA på omkring 80 mia. USD, læs mere her. Rivian producerer elektriske pickup trucks, en utrolig populær biltype i specielt USA. Investorerne i den 12 år gamle virksomhed tæller både Amazon, T. Rowe Price, Ford Motor og BlackRock. Læs mere om en forventet IPO her.

Hvis værdiansættelsen på 80 mia. USD holder, vil Rivian have en markant større markedsværdi end fx. Ford Motor, der ”kun” prissættes til ca. 50 mia. USD. Til sammenligning har Tesla, verdens største elbilproducent, en markedsværdi på ca. 740 mia. USD.

Oversigt over markedsværdier på udvalgte elbilselskaber (markedsværdi i mia. USD):

Tesla 740
Nio 65
Xpeng 35
Li Auto30

Anm. Markedsværdier opgjort per 1/9 2021.

De seneste regnskaber fra selskaberne viser flotte salgstal. Li Auto leverede i det seneste Q2 regnskab den 31. august, en omsætningsstigning på 183 procent. Hvis du vil læse mere om regnskabet, så læs artiklen fra Investor’s Business Daily her.

Aktiekursudvikling på elbiler

Tesla

Kilde: Nordnet

Xpeng

Kilde: Nordnet

Nio

Kilde: Nordnet

Li Auto

Som det fremgår af ovenstående fire kursgrafer, er kursudsvingene (volatiliteten) ret markante ved investering i elbilaktier, men fælles for alle er, at de har givet gode afkast de sidste 3 år (Li Auto har dog kun eksisteret i ca. 1 år).

Fremtiden for elbiler

Langsigtet ser fremtiden grøn ud for elbiler og i 2020 lå det globale salg af elbiler på 3,1 mio. stk. Ifølge det globale analyse bureau Canalys, forventer de, at det globale salg af elbiler når 30 mio. stk. i år 2028 og vil svare til ca. 50 procent af alle solgte biler i 2030. Læs hele analysen her.

Skal jeg investere i elbiler?

De kommende år bliver spændende for bilmarkedet og der vil opstå attraktive investeringsmuligheder, men måske er det de mere traditionelle bilselskaber som fx Daimler, BMW og Ford Motor, der bliver de bedste investeringer.

Hvis du synes elbiler er spændende, men har svært ved at lave den rigtige spredning, så findes der også en ETF fra ishares med fokus på elbiler, som du kan læse mere om her, iShares Electric Vehicles

Kursgraf på ishares Electric Vehicles

Kilde: Nordnet

Anm: Ovenstående er ikke en anbefaling til at købe eller sælge værdipapirer.
Dette blogindlæg er udarbejdet til informationsformål. Blogindlægget udgør således ikke investeringsmæssig eller anden rådgivning.
Omtalen af de konkrete værdipapirer og investeringer er ikke en anbefaling vedrørende disse, og er ikke et tilbud eller opfordring til tilbud om køb eller salg. Historisk afkast er ingen garanti for fremtidigt afkast, og investering kan medføre tab.

Er du stadig ikke Nordnet-kunde? Åbn depot, og opdag en lettere måde at investere på.

I kommentarfeltet nedenfor kan du som læser kommentere blogindlæggets indhold. Samtidig kan du tage del i andre læseres kommentarer. Kommentarindholdet repræsenterer derfor ikke Nordnets mening. Nordnet gennemgår ikke kommentarerne, før de offentliggøres, men vi fjerner upassende kommentarer, hvis de forekommer. Vil du vide, hvordan Nordnet håndterer dine personoplysninger, klik her.

Tilmeld
Informer mig om
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer